Óriási veszteségek a Sony-nál, átszervezés várható

2009. január 22.
1.7871
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Nem mennek valami fényesen a dolgok a japán elektronikai óriás üzleti világában.

Óriási veszteségekkel kell ismét számolniuk, ami keményen érinti a mamut játékdivízióját is. Erősödött a Yen és közel sem sikerült bizonyos címekből annyi pénzt viszontlátni, mint amennyit eredetileg szerettek volna. A Dollár milliókra rúgó veszteségek átszervezéseket vonnak maguk után, ezzel kívánnak pénzeket megtakarítani a további súlyos veszteségek elkerülése végett.

David Reeves korábban elmondta, hogy mindennél fontosabb számukra a mielőbbi profit termelés, most már jól tudjuk, mi húzódott meg a háttérben. Több sikervárományos teljesített várakozásokon alul, és közben a japán pénznem is erősödésnek indul, így összességében 30 milliárd Yen-es (337 millió Dollár/258 millió Euró) veszteséget könyvelhetnek el és ez még csak a játékdivízió volt.

A becslések szerint a 30 milliárdos veszteség fele, azaz 15 milliárd Yen a pénznem erősödése miatt ment kárba, míg a másik fele a vártnál gyengébb szoftver, illetve hardvereladásokból származik. A jelenleg is folyó üzleti év március 31.-én zárul, a Sony addigra hardver fronton is bőven alul teljesít majd a korábbi elvárásokhoz képest.

Az üzleti esztendő végére 10 millió PlayStation 3-tól szeretnének megválni globális szinten, úgy fest, hogy ez tartható is lesz, hiszen ehhez nem nyúltak az átrendezett előrejelzési tervben. Ezzel szemben lejjebb adták a PlayStation Portable kvótáját kerek egy millióval, így a korábbi, 16 milliós predikciókkal szemben, most csak 15 milliós fogyást várnak a március 31.-ével záruló, üzleti évben.

A PlayStation 2 szintén elszenvedett egy kisebb kurtítást, esetében is 1 millióval csökkentették a teljesítendő kvótát, amely korábban 9 milliót irányozott elő, ez most 8 millióra redukálódott.

A Sony az átszervezésekkel 250 milliárd Yen megtakarítását tűzte ki célul, ennyi pénzt szeretnének minimum megfogni az elkövetkezendő üzleti esztendőben. Ehhez komoly strukturális átrendezés szükséges, de erről egyelőre nincsenek konkrét információink. Sokaknak menniük kell, ez talán nem is lehet vitás, de idővel kiderül majd, hogy mely pontokon húzzák szorosabbra azt a bizonyos nadrágszíjat.

1995 óta ez lesz az első veszteséges üzleti éve a Sony-nak, ebből is látszik, hogy a baj valóban hatalmas.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Monyo profiljaKisember001 profiljamarco profiljaXTomiX0029 profilja