Óriási bajban a SEGA?

2008. február 13.
3.2621
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Egy értéktőzsde-véleményező és elemzési oldal meglátása szerint a SEGA nem más, mint egy könnyű préda, amely fölött bármelyik pillanatban átvehetik a hatalmat.

A cikket publikáló szakértők elmerültek a számok világában, melyből kiderül, hogy a SEGA a decemberig tartó 9 hónap alatt 210 millió dollárt bukik ismét a kasszából. Ez egy óriási összeg, ami csak tovább nehezíti az évek óta az életben maradásért küzdő SEGA siralmas helyzetét.

Az egykoron szebb napokat is megélt vállalat hosszú évek óta képtelen talpra állni. A Dreamcast bukása után nem volt képes labdába rúgni. Ömlöttek a rosszabbnál rosszabb feldolgozások és retro válogatások, amiből a vásárlók köszönik szépen, de nem kérnek. Nem rég bejelentették, hogy 110 árkádot kell bezárniuk és 400 ember elbocsátása vált sürgető szükségletté. A teljes évi veszteségek a becslések szerint elérhetik, vagy akár meg is haladhatják 242.1 millió dollárt.

A SErvice GAmes az évek alatt elképesztő mennyiségű kiváló játék anyagot segített világra, melyek liszensz jogai milliárdokat kellene, hogy hozzanak a konyhára, de ez sajnos nem így van. Csak néhány cím a legnagyobbak közül: Sonic, Sega Rally, Daytona USA, Phantasy Star Online, Jet Set Radio, Shenmue, Chu Chu Rocket, Super Monkey Ball, Football Manager, Virtua Tennis, Skies of Arcadia...

Irdatlan nagy franchise-ok ezek és talán az egyetlen esélye a cégnek az lenne, ha mégválna néhány brand kizárólagos jogától. Egy ilyen értékes szellemi tőkével a hátuk mögött hamar felkeltenék a legnagyobb cégek érdeklődését, akik komoly pénzeket tudnának akasztani az üzletből. Vajon meddig húzza még a patinás név egyedül a profitra szomjazó cápák tengerén?
1 hozzászólás

Dante576

17 éve, 7 hónapja

Reméllem ,hogy fenn fog maradni mert a SEGA a történelem nagy befolyásolója és nem szeretném ha már nem lenne!A Dreamcast egy nagyon jó gép volt de nagy sajnálatomra elbukott pedig ha más időben jelent volna meg akkor tutira ,hogy uralta volna a konzolfrontot!SEGA forever!!!!menő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja