Optikai HD-csatlakozó megoldás a Samsungtól

2006. szeptember 10.
2.8241
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Samsung egy új optikai HD-csatlakozót mutatott be, egy újszerű nagy sebességű, hardverkulcs-típusú eszközt, amely tömörítetlen AV jelek egyidejű átvitelét képes biztosítani egyetlen száloptikai kapcsolaton keresztül.

Ez az optikai kábellel kapcsolódó HD megoldás távoli, költséghatékony, end-to-end kábelkapcsolatot és nagy felbontású átvitelt biztosít az audio-/videominőség romlása nélkül bármely HDMI kapcsolattal rendelkező eszköz számára.

Ez a termék lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy otthoni digitális szórakoztató rendszerüket egy hardverkulcs-típusú adó-vevővel, valamint könnyű, vékony és áttetsző kábellel lássák el, és így az optikai HD megoldás segítségével otthonukban élvezzék a szinte láthatatlan kapcsolódás előnyeit. Az optikai HD-csatlakozó 2,5Gbps sebességű adatátvitelt támogat, akár 400 méternyi kábelen is jelerősítő nélkül, valamint egy HD megoldást 1080 pixeles felbontáshoz. Jellemzője továbbá a teljes HDCP (nagy sávszélességű digitális tartalom védelme) támogatás és a távvezérlő egység átvitele.

A Samsung az OWLink Technology-val együttműködésben dolgozik az optikai HD-csatlakozó fejlesztésén és a következő generációs házi hálózati megoldásokon.

„Az újszerű optikai HD-csatlakozó azoknak a helyeknek a problémáját célozza meg, ahol a HD termékek egymástól több mint 5 méter távolságra találhatók. A Samsung megoldása könnyen használható és egyszerűen telepíthető termék” – mondta Kenneth Choi, a Samsung Set-Top Box marketingjének alelnöke.”

A terméket, amelynek első mintái már kaphatók, a tervek szerint 2006 végén dobják piacra.
1 hozzászólás

kpal

11 éve, 5 hónapja és 25 napja

HDMI ,ar 2.0 ver. Tart röhögő smiley

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások