Open Document plug-in a MS Office-hoz

2006. május 09.
2.1511
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Független szoftverfejlesztők olyan kiegészítő plug-in programot fejlesztettek ki a Microsoft Office produktív irodai szoftvercsomaghoz, amellyel a program sajátként kezeli az OpenDocument formátumú dokumentumokat is.

A plug-in elsődlegesen azok számára jelenthet előnyt, akik főként Microsoft alkalmazásokat használnak, ugyanakkor a jövőre nézve nyitottak más megoldások felé is. A program azonban a Microsoft számára is előnyös, mivel így a felhasználóknak az OpenDocument dokumentumok kezeléséhez nem szükséges letölteniük az OpenOffice-t vagy más MS Office-rivális szoftvert.

A plug-in egy ideig biztos, hogy hasznos megoldás lesz, mivel a Vistá-val nagyjából egy időben érkező Office 2007 alapfunkcióként nem támogatja az OpenDocument fájlok kezelését.

A kiegészítő szoftver fejlesztésében a Microsoftnak nem volt része, mivel a cég kevésbé tartja sokoldalúnak a rivális programot és formátumot, amelyre szerinte a MS Office mellett így nincs is komoly igény. A kétféle dokumentum-formátum között ádáz harc várható a közeljövőben, amikor a Microsoft is áttér majd az XML-alapú alkalmazásra. A szabványosítási versenyben egyelőre az OpenDocument vezet, miután kedden elnyerte az ISO minősítést.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profiljaKisember001 profilja