Önmagát támasztja fel a Sober vírus legújabb verziója

2004. november 27.
1.6031
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Elõdeinél kifinomultabb módszerrel, vírusoktól megtisztított mellékletnek álcázva terjed a Sober féreg legújabb verziója, amely emellett egyes törölt részeinek visszaállítására is képes.

Az antivírus-cégek csak közepesen veszélyesnek minősítették az elsőként november 19-én regisztrált Sober-I, vagy Sober-J számítógépes férget, mivel egyelőre úgy tűnik, hogy saját maga terjesztésén kívül nagyobb kárt nem okoz, ám fent említett tulajdonságai miatt mégis figyelemreméltónak nevezhető.

Az először tavaly októberben feltűnt Sober legújabb variánsa a melléklet megnyitása után két külön fájlt hoz létre a Windows könyvtárban, amelyek sajátossága az, hogyha az egyiket manuálisan eltávolítjuk, akkor a másik automatikusan helyreállítja az eltávolított fájlt. Marius van Oers, a McAfee antivíruscég szakértője elmondta, hogy a Sober-I, vagy Sober-J a megfelelő hatékony szoftverekkel eltávolítható a megfertőzött számítógépekről.

A Sober-I, vagy Sober-J elnevezésű vírus többnyire német nyelvterületre jellemző e-mail címekről terjed, ezért valószínűsíthető ottani eredete. Van Oers szerint a féreg nem telepít semmiféle kárt okozó, vagy további támadásnak utat nyitó kódot a fertőzött számítógépekre, noha egyes forrásokból úgy értesültek, hogy megpróbál valamiféle szoftvert letölteni egy távoli szerverről.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 7 hónapja és 10 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja