Online zenei szolgáltatást indít a Sony

2004. május 06.
1.5011
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Sony letölthető zenéket kínáló online szolgáltatást indított be az Egyesült Államokban, azzal a nem titkolt céllal, hogy ezáltal is elősegítse hordozható lejátszóinak forgalmazását.

A Connect elnevezésű internetes oldalról 500 000 zeneszámot tölthetnek le az amerikai felhasználók, dalonként kevesebb mint 1 dollárért, a teljes albumok pedig már 10 dollár alatt hozzáférhetők. A Sony szóvivője elmondta, hogy lépésüket nem kis mértékben befolyásolta az Apple iTunes internetes zenei szolgáltatásának látványos sikere.

Az iTunes megnyitása jelentősen megnövelte az iPod digitális lejátszók forgalmát. A Connectről letöltött ATRAC3 formátumú zenék egyébként szinte kizárólag a Sony saját gyártmányú lejátszóival kompatibilisek. A cég egy korábbi nyilatkozatában júniusra ígérte a szolgáltatás nyugat-európai bevezetését.

Egyre több technológiai vállalat lát fantáziát az internetes zenei portálokban - a Microsoft például őszre tervezi beindítani saját szolgáltatását. A Sony szóvivője bízik abban, hogy a felfutóban lévő piacon számukra is jut majd megfelelő hely, ezáltal pedig lehetőségük lesz szélesebb közönséget elérni termékeikkel. Jelenleg Amerikában az iTunes uralja a piacot 70 millió dalt forgalmazva egy év alatt, míg Európában a Napster áll az első helyen a pénzért kínált digitális zenék területén.
1 hozzászólás

italianman

11 éve, 7 hónapja és 21 napja

Gondoltam ;hogy apple miatt.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja