Online tárhely a feltöltött zenéknek

2007. szeptember 23.
1.9991
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az amerikai Anywhere.fm nevű szolgáltató arra vállalkozik, hogy online tárhelyet biztosít bárkinek digitális zeneszámai tárolásához.

A megoldás béta tesztváltozata ingyenesen tárolja a felhasználók által feltöltött számlistákat, egyelőre csak mp3 formátumban. A végleges verzió más digitális tömörített fájlokat is támogatni fog, ugyanakkor pénzbe fog kerülni. A tárolás mellett lehetőség van a zeneszámok megosztására is, azonban csak szigorúan csak rádió-stream formájában úgy, hogy az felhasználó semmilyen módon nem irányítja a lejátszást, az Anywhere.fm pedig kifizeti a megfelelő jogdíjakat.

A társaság eredetileg olyan szolgáltatást is tervezett, amelyben a hallgatók maguk válogathattak volna a többiek által feltöltött muzsikák közül, ezt azonban a cég ügyvédje nem tartotta tanácsosnak. Az, hogy hallgattak rá, nem véletlen, ugyanis korábban az Amerikai Lemezkiadók Szövetségénél (RIAA) dolgozott.

Az Anywhere.fm feltöltő egyelőre csak Windowson és Macen működik, habár a lejátszás a Linuxon is lehetséges. Az egyetlen támogatott lejátszószoftver jelenleg a legnagyobb forgalmú zeneáruházhoz tartozó iTunes, ám a Winamp, a Windows Media Player és mások is hamarosan kompatibilisek lesznek. A jövőbeni díjfizetésről egyelőre nem lehet tudni, de valószínű, hogy fix díjat vezetnek majd be.

Az ötlet egyébként rendkívül praktikus, hiszen segítségével bárki bárhol meghallgathatja akármelyik kedvencét, elég hozzá egy hálózati kapcsolattal rendelkező, akár minimális memóriájú mobilkészülék. Az egyetlen nehézség a szerzői jogok védelmének biztosítása úgy, hogy közben a megoldás életképes maradhasson.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaKisember001 profilja