Online irodai szoftvercsomagot fejleszt a Hotmail egyik alapítója

2007. november 24.
2.3621
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Hotmail levelező egyik alapítója, az indiai Sabeer Bhatia egy a Google és a Microsoft hasonló termékeivel versenyre kelő online irodai programcsomagot fejlesztett ki Live Documents néven.

A Live Documents a Windows, Mac és Linux operációs rendszerekkel, illetve az összes Adobe Flash animációt támogató internetes böngészővel egyformán kompatibilis, azonban offline üzemmódban egyelőre csak a Microsoft Office-szal szinkronizálható. Mindehhez csupán egy kliensprogramot kell letölteni, amely a következő világhálóra lépéskor a MS Office-ból automatikusan frissíti az online alkalmazáson tárolt információkat.

A szoftvercsomag a későbbiekben a nyílt forráskódú OpenOffice-al is együttműködik majd. A Live Documents a magánfelhasználók részére ingyenes lesz, míg a vállalati ügyfeleknek fizetniük kell majd a szolgáltatásért.

Sumanth Raghavendra, a szoftvert kifejlesztő InstaColl vezérigazgatója a sajtónak elmondta, hogy az ő online irodai szoftvercsomagjuk fő újítása az Adobe Flash és Flex technológiák alkalmazása, amivel az szerinte színvonalasabb felhasználói élményt nyújt, mint a versenytárs termékek, amelyek általában a Microsoft Office leegyszerűsített verziói.

A Live Documents az online kollaboratív szoftverek és az irodai alkalmazáscsomagok piacára egyaránt be akar törni; utóbbi terület becslések szerint nem kevesebb, mint 20 milliárd dolláros piacot jelent az idén. A szoftvercsomag előzetes tesztváltozata a www.live-documents.com oldalon érhető el.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja