Online Armageddonra készülnek a Storm Worm alkotói

2007. augusztus 12.
2.0381
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Több biztonságspecialista is megkongatta a vészharangot, és egy a viharféreggel megfertőzött számítógépek alkotta bot-hálózat általi, minden eddiginél pusztítóbb lehetséges internetes támadásra hívták fel a figyelmet.

Többek között a McAfee változtatta meg a Storm Wormmal kapcsolatos jelentéseit, és megírták egy a Jelenések Könyvében olvashatóhoz hasonló megsemmisítő háború online környezetbe átültetett forgatókönyvét, melyet a szakemberek szerint a kártevő mögött álló csoport fog végrehajtani a közeljövőben. A biztonságspecialisták ez idáig azt feltételezték, hogy csupán egy átlagos zombi-hálózatot sikerült felépíteniük a vírus készítőinek, azonban legújabb becsléseik szerint 1,7 milliónál is több PC-t kerítettek hatalmukba a hackerek, ami jóval nagyobb, mint bármely eddigi Botnet, és természetesen lényegesen nagyobb pusztításra is képes. A McAfee munkatársai úgy fogalmaztak, hogy ha ezt a jelenleg még alvó szörnyeteget valaki egyszer felébreszti, akkor az interneten kő kövön nem marad. A szakértők szerint a hálózatot minden bizonnyal arra fogják majd használni annak üzemeltetői, hogy célzott DDoS-támadásokat indítsanak nagy szolgáltatók, illetve különböző kormányzati szerverek ellen.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy kik állhatnak a zombi-hálózat mögött, és azt sem tudták megjövendölni a McAfee munkatársai, hogy mikor és milyen lehetséges célpontok ellen hajtanak majd végre támadásokat a viharféreggel megfertőzött számítógépeket irányító internetes bűnözők.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljaKisember001 profiljamarco profilja