Öngyilkosságok nyomai a neten

2006. január 02.
1.9191
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A japán rendőrség szóvivői hírül adták, hogy nyomozóik egy az interneten megbeszélt csoportos öngyilkosságot akadályoztak meg a közelmúltban.

A hatóság szakemberei több mint két hónapon keresztül figyelték az olyan online fórumokat, valamint honlapokat, amelyek látogatói életunt, depressziós személyek voltak, és az öngyilkosság gondolatával kacérkodtak. Ezek közül kilencen arra a döntésre jutottak, hogy saját kezükkel vetnek véget életüknek, azonban a nyomozóknak sikerült ezt megakadályozniuk.

A japán rendőrök mostanában különös figyelmet fordítanak az efféle online fórumokra, ugyanis az utóbbi időben egyre több öngyilkosságnak az előzetes nyomai fedezhetők fel ezeken az internetes oldalakon. Az idei esztendőben csupán augusztusig 75 olyan esetet regisztráltak a hatóságok, amelyekben a saját maguk életét kioltók árulkodó jeleket hagytak hátra az interneten végzetes tettük tervével kapcsolatosan. A tavalyi évben még csak 55 ilyen ügyet jegyzőkönyveztek a rendőri szervek.

Az öngyilkossági ráta csökkentése érdekében azonban a hatóságok megállapodtak a helyi internetes szolgáltatókkal, miszerint azok a jövőben kötelesek jelenteni, ha bármely hasonló tettre utaló nyomot fedeznek fel a weben.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 7 hónapja és 10 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja