Olcsó hordozható PC iskolásoknak

2006. december 10.
1.9241
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Encore bevezette a nagyon olcsó TFT Mobilis hordozható PC-t, amelyet iskolás gyerekek részére terveztek és a piacon az OLP XO, valamint az Intel Classmate PC versenytársa lehet.

A gyártó ezt a masinát az indiai és brazil piacon kívánja értékesíteni. A Mobilis Linux operációs rendszer felügyelete alatt fut és két változatban kapható: az egyik változat 7 hüvelykes TFT LCD képernyőt, a másik 7,5 hüvelykes STN LCD képernyőt tartalmaz. A képernyők érintésre érzékenyek, ezért tollal írható rájuk. A TFT alapú modell beépített billentyűzetet is magába foglal.

A Mobilis hordozható PC tartozéka még az integrált CF és SD/MMC memória-kártya csatlakozó, az Ethernet határfelület és a modem, a sztereó hangszóró pár, valamint a mikrofon pár. A gép nettó súlya mindössze 750 gramm. A beépített telep több mint 6 óra üzemidőt biztosít. Opcióként GPRS/GPS modul és biometrikus ujjlenyomat-olvasó is kapható.

Az Encore a Mobilis árát még nem fedte fel, sem azt, hogy pontosan mikor lesz kapható. Piaci elemzők szerint a gép ára 400 dollár alatt lesz és még a karácsony előtt a fent említett országokban meg lehet majd vásárolni.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja