Olcsóbb lesz a Nintendo GameBoy Advance SP hordozható játékkonzol

2004. szeptember 03.
7.7321
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Nintendo szeptembertől 20%-kal csökkenti GameBoy Advance SP hordozható játékkonzoljainak árát Amerikában és Japánban, és még karácsony előtt hasonló árcsökkentő intézkedések várhatóak Európában is.

Ez annyit jelent, hogy Amerikában például csupán 80 dollárba fognak kerülni a készülékek. A Nintendo jelenleg 95%-os részesedéssel uralja a hordozható játékkonzolok piacát, ám az idei második negyedéves adatok szerint a GameBoy eladások némileg visszaestek az egy évvel ezelőttihez képest.

Az árcsökkentést egyrészről ez is indokolhatta, illetve az, hogy a közeljövőben jelentős változások várhatók az ágazatban. A Sony ugyanis tervei szerint Japánban még az idén, Európában pedig jövő márciustól piacra dobja konkurens hordozható Play Station készülékét, a PSP-t, amellyel gyakorlatilag azonos menetrend szerint a Nintendo is forgalomba hozza majd saját következő generációs hordozható konzolját, a DS-t. Addig is azonban a cég szeretné fenntartani, illetve újjáéleszteni a GameBoy Advance SP népszerűségét - terveik szerint 2005. márciusig további 14 millió ilyen készüléket és 70 millió hozzá tartozó játékot kívánnak értékesíteni. Időközben más gyártók termékei, így a Nokiának az előző modellnél sikeresebbnek ígérkező új N-Gage készülékei, vagy olyanok, mint például a Gizmondo, illetve a Tapwave Zodiac szintén versenyt támasztottak a Nintendo hordozható konzoljaival szemben.

A videojáték ágazat a szórakoztatóipar jelentős területének számít - a Screen Digest elemzése szerint 2003-ban világszerte több mint 18 milliárd dollárt költöttek játékokra és eszközökre a felhasználók, 2007-re pedig ez a szám 21 milliárd dollár fölé emelkedhet.
5 hozzászólás

Vendég

15 éve, 10 hónapja és 25 napja

Azéé Me Zsirmenő smiley

válasz erre

Vendég

16 éve, 2 hónapja és 26 napja

mér ennyibe kerul

válasz erre

Vendég

16 éve, 3 hónapja és 24 napja

nagyon jo a game boy

válasz erre

Vendég

17 éve, 23 napja

**** az égész nyelvnyújtó smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 23 napja

mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja