Olcsóbb húzható processzoron dolgozik az Intel

2016. november 13.
3.1711
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
A processzorok piacán sokak örömére az Intel esetében már jó néhány éve kialakult egy érthető kategórizálás, az i3, i5 és i7 család szépen felosztja a piacot, néhány lehetőséget pedig értelemszerűen csak a nagyobb családokban találunk meg.

A K-végződésű megoldások az i5 és i7 családban kaptak eddig helyet, ezek voltak azok a processzorok, amiket a felhasználók otthon is húzhattak. A tuningosok is rendre ezeket vették elő, hamarosan pedig egy olcsóbb alternatívát kaphatunk, mely sok felhasználó előtt nyithatja meg a tuning kapuit.

A Kaby Lake családdal ugyanis állítólag érkezik az i3-7350K, mely egy 150-180 dollár körüli kétmagos, négyszálas processzor lesz. A K jelző pedig arra utal, hogy a 4,2GHz-es maximum órajelen felül még akad potenciál az új lapkában, így nem feltétlenül kell AMD megoldást vásárolni ahhoz, hogy olcsóbb és húzható processzorhoz jussunk.
6 hozzászólás

WarriorAutobot

8 éve, 23 napja

Én nagyon nem akarom még pluszba húzni a procimat és ezért nem is terveztem hogy k végűt veszek. Ez annak lesz jó aki az olcsó kategóriába keres húzható procit.

válasz erre

drift3r91

8 éve, 24 napja

totyak írta:
A "K" végződésűek gyárilag is magasabb órajelen mennek, ha jól tudom. Pl. 6700K 4GHz, míg a sima 6700 "csak" 3,4GHz. És ez a 4GHz még tovább húzható?
6700: 3.4 alap 4 GHz turbóval, a k-s 4 alap 4.2 GHz turbo. K-s húzható igen.

válasz erre

drift3r91

8 éve, 24 napja

Azért ez nem valami olcsó, én a 2nd gen korszakba 47ért vettem az i5 2500k-t és streamer gépként nemrég kapta meg a be quiet dark rock 3 pro-t igy megy 4.6 GHz-en, és mai napig tud az a proci, szóval miért kéne rá sok évvel egy drágább i3?

válasz erre

Bvektor

8 éve, 24 napja

Eddig se értettem miért kell annyira az a szorzózár. A Pentium K is elég sikeres volt ahhoz képest, hogy az tényleg alsó kategória.
Totyak: Igen, erről szólnak a szorzózár mentes procik röhögő smiley Persze nem a végtelenségig.
Szattila: Ha jól tudom az csak egy széria volt talán Haswellnél, Skylake alatt már nem nagyon panaszkodtak erre. És nem csak a hőmérséklet akadályozza az egekbe húzást (bár főképp az).
Senki se mondta, hogy olcsó lesz röhögő smiley Csak azt, hogy nem lesz annyi mint az i5 és i7.

válasz erre

szattila

8 éve, 24 napja

Még a jól működő K-s procikba is **** pasztát tettek hogy ne lehessen az egekbe húzni, biztos most majd olcsón fogják adni, ha-ha-ha.

válasz erre

totyak

8 éve, 24 napja

A "K" végződésűek gyárilag is magasabb órajelen mennek, ha jól tudom. Pl. 6700K 4GHz, míg a sima 6700 "csak" 3,4GHz. És ez a 4GHz még tovább húzható?

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja