Októberi asztali CPU ütemterv

2003. október 13.
1.3421
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Intel kibocsátotta októberi asztali CPU ütemtervét, amiből kiderül, hogy egyes lapkák a korábban tervezettnél kicsit később, mások kicsit előbb jelennek meg a piacon.
 

Az új ütemterv szerint az Intel rövid időn – napokon vagy néhány héten – belül új nagy teljesítményű asztali processzort bocsát ki. A 3,20 GHz-es Pentium 4EE (Extreme Edition) lapka érdekessége, hogy 2 GB integrált L3 (L2) gyorsító-tárat tartalmaz. Ezt a lapkát elsősorban 3D játékokhoz és időt rabló alkalmazásokhoz kínálja az Intel.

A Pentium 4EE lapka 800 MHz-es frontoldali buszt (FSB) tartalmaz és magába foglalja a Hyper-Threading technológiát is. Ára 1000 darabos mennyiségben 925 dollár lesz.

A 90 nm-es Prescott lapkát az Intel decemberben jelenti be hivatalosan és megkezdi a szállítását is, de nagy tömegben csak 2004 első negyedének elején – január végétől, vagy február elejétől lesz kapható. Azonban a processzor LGA 775 kompatibilis változata a vártnál hamarabb a második negyedévben érkezik 3,80 GHz-es sebességfokozatban.

A lapkagyártó óriás a második negyedévben bejelenti a Prescott olcsó változatát is, alacsonyabb órajellel, kisebb sávszélességű rendszerbusszal és kisebb L2 gyorsító-tárral. Az olcsó Prescott lapka 2,80 GHz-es és 3,0 GHz-es sebességfokozatban kerül forgalomba. A Prescott lapkát támogató Grantsdale lapkakészlet szintén a második negyedévben lesz kapható.

Kapcsolódó linkek:
Intel Corporation
1 hozzászólás

badam10

8 éve, 1 hónapja és 23 napja

Miért van szükség ezer darabos kiszerelésben árusítani?

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profilja