Októberben érkezik az új Lenovo ThinkPad Tablet 2

2012. augusztus 10.
1.9531
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Lenovo a tegnapi napon hivatalosan is bemutatta a legfrissebb fejlesztésű, Lenovo ThinkPad Tablet 2 névre keresztelt táblagépét.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság tulajdonképpen a jelenleg kapható, Android rendszert futtató Lenovo ThinkPad Tablet helyét fogja átvenni, viszont vele ellentétben immár nem ARM alapokra építkezik, hanem az Intel Atom processzor számítási teljesítményét kamatoztatja. A 9,8 milliméteres karcsúsággal büszkélkedő tablet a külső megjelenését teljes egészében az elődjétől örökölte, ennek fényében az sem meglepő, hogy a méreteik is azonosak.

A konfiguráció egy 10,1 inches szélesvásznú, IPS érintőkijelző köré lett tervezve, ami az 1366 X 768-as natív felbontással rendelkezik. A képernyő köré egy 2M pixeles frontpozicionálású, valamint egy 8M pixeles hátlapi webkamera lett telepítve. A gyártó bejelentéséből sajnos a teljes specifikációra nem derült fény, így többek között egyelőre azt sem tudni, hogy a fent nevezett Intel Atom központi feldolgozónak melyik típusa található a borítás alatt.

A mindössze 600 grammos táblagép felszereltségében megtalálható az NFC, és a micro HDMI videokimenet is, viszont a felsorolás igény esetén kiegészülhet még aktív digitalizálóval, illetve 3G/4G mobil szélessávú modullal is. Az újdonság természetesen munkára fogható a hozzá tervezett dokkolóval is, ami a gép felszereltségét egy Ethernet kontrollerrel, egy teljes méretű HDMI porttal, valamint három darab USB csatlakozóval bővíti tovább.

Az eddigi paraméterek alapján már könnyedén kitalálható, hogy a Lenovo most bejelentett táblagépe már a Microsoft legfrissebb Windows 8 operációs rendszerével fog megérkezni, míg az akkumulátora a hivatalos adatlap tanulsága szerint tíz óra folyamatos üzemidőt lesz képes biztosítani. Az új Lenovo ThinkPad Tablet 2 megjelenésére október végén számíthatunk, viszont az áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt információt.
1 hozzászólás

babem

12 éve, 8 hónapja és 11 napja

De még mindig nem tudom mire is tudnák egy ilyet használni a aptopom és telefonom mellett.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profilja