Okamiden: Chiisaki Taiyo: Az Okami portábilis folytatása

2009. szeptember 01.
2.0921
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Már délelőtt, az első Famitsu szken felbukkanását követően kiderült, hogy a Capcom közelmúltban bejegyzett címe, az Okamiden a spekulációknak megfelelően nagyon szoros szálakkal kötődik a Nintendo Wii-n és PlayStation 2-n megismert Okami-hez.

Olyannyira, hogy mint később nyilvánvalóvá vált a fordításból, egy direkt folytatásról lesz szó, amely pár hónappal az Okami történetének befejezése után veszi fel ismét a szálakat, ám ezúttal hordozható formában.

A produkciót a Capcom ismét házon belül kezeli, de mivel a Clover Studios már jócskán a múlté, a csapat nagy része a Platinum Games stúdió zászlaja alatt tevékenykedik, többek között a Bayonetta-n, így új arcok viszik tovább a kalandot. Az Okamiden producere, Motohide Eshiro (Ace Attorney) lesz, a rendezői székből pedig Kuniomi Matsushita (Dino Crisis) dirigálja a fejlesztéseket. Kuniomi-san vezette egyébként a Nintendo Wii-s portért felelős brancsot korábban, tehát a alapanyagot elviekben kitűnően ismeri már.

Az érintőképernyő és a Stylus kiválóan alkalmas az eredeti koncepció továbbgondolására, hiszen az Okami-ban használt kulcsfontosságú virtuális ecset szerepét immáron a plasztik cerka veheti majd át a tapi kijelzőn. Pontos dátumot még korai lenne várnunk, de Japánban annyi biztos, hogy valamikor jövőre jelenik meg, kizárólag Nintendo DS-re. Nyugati verziók? Talán, ezt a részletet jelenleg sűrű homály fedi.

Az Okamiden: Chiisaki Taiyo jelentése egyébként laza angol fordításban Okami Legend: The Small Sun, azaz Okami Legenda: A Kis Nap, melyben Chibiterasu-t, Amaterasu "bébi változatát" visszük akcióba. Az Okami elbukott a kasszáknál, annak ellenére, hogy egy óriási alkotás volt, egyedi, és valóban látványos, reméljük, a folytatásra sokkal több ember lesz végül kíváncsi. A jellegzetes képi világot megtartják, erről árulkodik a délelőtt bemutatott újságfotó is. Az Okamiden információink szerint játszható formában vonul ki a Tokyo Game Show-ra. Várjuk nagyon.


Okamiden: Chiisaki Taiyo: Az Okami portábilis folytatása - 1. kép

nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja