Nyolc Windows Vista verzió várható

2006. február 20.
2.6551
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft a hétvégén lerántotta a leplet az érkező Vista-verziókról, és a cégnek az azóta már elérhetetlen weboldalán az volt olvasható, hogy a következő operációs rendszerük nyolc változatban lát majd napvilágot.

A listából kitűnik, hogy a redmondi vállalat megváltoztatta a termékek neveit, és a korábban tervezett Vista Small Business Edition is a feledés homályába merült. A Windows Vista Starter Edition immár új néven, Windows Starter 2007 kerül majd forgalomba, amely a jelenlegi Starter Edition utódjának számít.

Ezen csonkított verziót a fejlődő országok lakosainak szánja a Microsoft, amelyből többek között hiányozni fog a Vista-ra jellemző Aero-felület, és csakis 32 bites változatban lesz majd kapható.

A Windows Vista Home Basic-el, az otthoni felhasználóréteget célozná meg a szoftveróriás, és szintén ezen csoportnak szánják a Windows Vista Home Premium-ot, amelyet már felruháznak a Media-Center Edition multimédiás tulajdonságaival is.

A jelenleg XP Professional néven ismert operációs rendszer utódja a bővített hálózati funkciókat tartalmazó Windows Vista Business lesz, amely termékét a redmondi konszern a kis és középvállalkozásoknak szánja. A nagyvállalatokat megcélzó Windows Vista Enterprise rendelkezni fog az előző verzió hálózati funkcióin kívül többnyelvű kezelőfelülettel, tartalmaz majd Virtual Pc-t és továbbfejlesztett titkosítási technológiákkal ellátva kerül majd forgalomba. A Windows Vista Ultimate verziót úgy a csúcs-számítógépekkel rendelkező magánfelhasználók, mint a vállalatok is megvásárolhatják majd, mert abban minden benne lesz, amit a Vista nyújthat.

A Windows Vista Home Basic N illetve Windows Vista Business N rendszerek Media Player nélkül érkeznek majd, amelyekkel a Microsoft az EU követeléseinek akar eleget tenni.

A lista:
Windows Starter 2007
Windows Vista Home Basic
Windows Vista Home Premium
Windows Vista Business
Windows Vista Enterprise
Windows Vista Ultimate
Windows Vista Home Basic N
Windows Vista Business N

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
3 hozzászólás

Vendég

17 éve, 1 hónapja és 22 napja

magyarítást honnan szedjek le home premiumhoz van egyáltalánmeglepődött smiley

válasz erre

marco

17 éve, 4 hónapja és 27 napja

Vendég írta:
Szntem szr az ultimate, a home premium a jo vazzeg
Miért **** szerinted az ultimate? Épp abban van benne minden...

válasz erre

Vendég

17 éve, 4 hónapja és 27 napja

Szntem szr az ultimate, a home premium a jo vazzeg

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaXTomiX0029 profilja