Nyílt béta fázisba került a BitTorrent böngészője

2015. április 11.
2.0601
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
A BitTorrent neve nem éppen a böngészőpiacról lehet ismert, ez azonban hamarosan megváltozhat, hiszen nagyon jól halad a vállalat böngészőjének fejlesztése.

A Project Malestrom nem egy új dolog, hiszen egy ideje már zárt béta tesztelés alatt állt a böngésző, nemrég pedig sikerült olyan nagyot előrelépniük, hogy a fejleszték elérkezettnek látták az időt arra, hogy a nagyközönség is megismerje fejlesztésüket. Ezért nemrég kihirdették a nyílt béta lehetőségét, mellyel a Windows rendszerrel szerelt számítógéppel rendelkezők élhetnek.

A böngésző egyébként nem túl meglepően a peer-to-peer technológiára épül, melynek szerepe még nem túl tiszta, hiszen állítólag a szerverek helyett a peer-ektől tölti be a weboldalakat. Továbbá komoly biztonsági megoldást is ígérnek a fejlesztők, de kihangsúlyozták, hogy a nyílt béta még nem jelenti azt, hogy közel a fejlesztés vége.
5 hozzászólás

ENCELADUS

9 éve, 9 hónapja és 18 napja

Eszem ágában sincs áttérni Chromeról.

válasz erre

totyak

9 éve, 9 hónapja és 18 napja

Nem nagyon látom hogy lesz ez megoldva, pedig darkomen leírása alapján érthető a dolog. Fájloknál működik is ez a módszer, mert az változatlan, de egy weboldal szinte másodpercenként változik, már csak attól, ha valaki beír egy fórumüzenetet. Annak meg nincs értelme, hogy csak statikus oldalak működjenek vele, mint mondjuk egy wiki oldal (persze az sem teljesen statikus, csak ritkábban frissül talán).

válasz erre

darkomen

9 éve, 9 hónapja és 19 napja

zender írta:
Érdekesen hangzik, el nem tudom képzelni hogy megy a p2p böngészés! röhögő smiley
A P2P böngészés nagyon jó elképzelés, hiszen statikus oldalak (vagy legalábbis kis mértékben változó oldalak) esetén gyorsabbá teszi a böngészést, hiszen nem csak egy szerver van és az szolgál ki mindenkit, hanem ott van a rengeteg kliens és azok osztják meg egymással a dolgokat.

Ezzel a technológiával megkerülhető az esetleges szerver leállás, hiszen még akkor is elérhető lesz így az oldal, így mondhatjuk, hogy addig létezik amíg valaki seed-eli. Ezzel is megkönnyítik az olyan oldalak munkáját mint az archive.org meg egyebek.

A probléma a dinamikus tartalommal van, hiszen hiába a P2P technológia, ha közben az eredeti oldal folyamatosan változik, mivel akkor minden kliensnek frissítenie kell magát bizonyos időközönként, hogy mindig a lehető legfrissebb tartalom legyen eltárolva és ne az legyen, hogy az egyik a legfrissebb változatot küldi az új klienseknek míg egy másik a tegnapit, ami azóta már változott.

válasz erre

zender

9 éve, 9 hónapja és 19 napja

Érdekesen hangzik, el nem tudom képzelni hogy megy a p2p böngészés! röhögő smiley

válasz erre

Mordorer

9 éve, 9 hónapja és 19 napja

Ez roppant jó fejlesztésnek tűnik! mosolygó smiley

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja