Nyelvművelő rovatunk következik

2010. november 14.
2.1951
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Scal profilja, adatai
Scal
Találkoztatok már a következő kifejezéssel? Indie? És azt is tudjátok mit takar? Segítségetekre lehet hogy legtöbbet filmekről, és játékokról szóló hírekben találkozhattok vele, és egyre inkább bekúszik kis hazánkba is, hogy aztán megmarad, avagy sem az utókor mondhatja majd csak meg.

Szóval az idő letelt? Mit jelent? Semmi köze Indiana Jones-hoz. Az Indie az Independent szó becézése, rövidítése, ami annyit jelent hogy Független. Vagyis azokat a fejlesztőket illetik ezzel a szóval, akik nem kötelezték el magukat kiadóknak, platformoknak.

Bizony egyre kevesebb van belőlük, és többnyire a kevés reklám miatt nehezen tudják felkelteni a figyelmet is, de most úgy néz ki a tél folyamán ez megváltozik. Legalábbis az Xbox Live-on elérhető Indie termékekre nézve. Ezúttal érdemes lesz böngészni a rendszerben, ugyanis nagy reklámot ígérnek "vagy egy tucatnyi" igen jól sikerült alkotásnak, amelyeket 80-tól 400 Microsoft pontig taksáltak, tehát még az áruk sem lesz vészes. Az akciót december első hetében lesz érdemes figyelni, és bár játéklistát egyelőre nem kaptunk, olyan stúdiók munkái fognak reflektorfénybe kerülni, mint a SKA Studios, vagy a Radiangames.
14 hozzászólás

Lac

14 éve, 6 hónapja és 10 napja

Pontos mi szúrja a szemed? Mellesleg a kedves vendég is megtanulhatná, hogy a mondatot mindig nagy betűvel kezdjük.

válasz erre

Vendég

14 éve, 6 hónapja és 10 napja

azért a kedves cikkírót valaki megtaníthatná legalább a helyesírás alap szabályaira...

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaiPet profiljaManiac profilja