Növelte piaci részesedését az AMD

2005. október 26.
1.6301
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Mercury Research legfrissebb adatai szerint az AMD az Intel rovására növelte piaci részesedését az idei harmadik negyedévben, mind a szerverlapkák, mind pedig az asztali PC-kbe való processzorok terén.

A Mercury adatai azt mutatják, hogy az x86-os piacon tovább tart a kétmagos Opteron lapkák sikersorozata, ami jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy az AMD itt 17,8%-os részesedést szerezzen, miközben az Intel-é 82,2-ről 80,8 százalékra csökkent.

Az asztali számítógépes processzorok piacán az Advanced Micro Devices az összes eladott lapka 20,4%-át adta idén július-augusztus-szeptemberben, szemben a második negyedéves 19,6%-kal. Eközben a szegmensbe tartozó Intel termékek aránya nagyjából ugyanennyivel, azaz egy százalékkal kevesebb, 78,4 helyett 77,5% volt.

A különbség még szembeötlőbb akkor, ha a cégek saját korábbi teljesítményéhez viszonyítunk. Az AMD ugyanis 20,5%-kal több asztali PC-, 55%-kal több noteszgép- és 16,5%-kal több szerverprocesszort adott el most, mint a megelőző három hónapban, az Intel pedig ezzel szemben "csak" 10,5; 22,7; illetve 5,2 százalékos növekedést produkált az említett területeken.

Kapcsolódó linkek:
Advanced Micro Devices
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja