Novell: 2.6 kernelen alapuló kereskedelmi Linux termék

2004. március 31.
1.5241
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Novell bemutatta a SUSE LINUX 9.1 Personal és a SUSE LINUX 9.1 Professional szoftvereket, az első 2.6 verziójú kernelen alapuló, kereskedelmi Linux termékeket.

A SUSE LINUX 9.1 lehetővé teszi az ügyfelek számára mind a 32, mind a 64 bites platformok nyújtotta előnyök kihasználását, és tartalmazza a termék rugalmasságát és a felhasználók választási lehetőségét biztosító legújabb GNOME és KDE asztali felületeket.

A SUSE LINUX 9.1 Professional a legújabb Linux technológiát kínálja a szokványos 32 bites PC processzorokhoz, valamint az AMD Athlon 64 és Intel Extended Memory 64 Technology megoldásokhoz. A SUSE LINUX 9.1 Personal tartalmaz egy "LiveCD" önfuttató Linux CD-t, mely lehetővé teszi a Linuxot kipróbálók számára a SUSE LINUX 9.1 megtapasztalását saját rendszerükön, gyakorlatilag a szoftver számítógépre történő telepítése nélkül.

Az új 2.6 Linux kernel biztosítja a hardvererőforrások hatékony elosztását, például garantálja a kiváló minőségű zenei és videoteljesítményt még olyan körülmények között is, amikor egyidejűleg más alkalmazások is futnak. A DMA (Direct Memory Access - közvetlen hozzáférés) mód a CD és DVD írást is felgyorsítja. A Novell SUSE LINUX üzleti egysége által vezetett Advanced Linux Sound Architecture (ALSA - fejlett Linux hangrendszer) már a 2.6-os kernel integrált komponense. Az ALSA támogatja a leggyakoribb hangkártyákat, és változatos hangfunkciókat kínál. A 2.6-os kernel továbbfejlesztett ACPI (Advanced Configuration and Power Interface - továbbfejlesztett konfigurációs és energiagazdálkodási felület) rendszert tartalmaz, mely hatékonyabb teljesítménykezelést és a laptopok akkumulátorának megnövelt működési idejét teszi lehetővé.

Kapcsolódó linkek:
Suse Linux
nincs még hozzászólás

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Maniac profilja1000feri profiljarDAVE profiljaTotosama profiljaMarduk profiljamarco profiljaSándorkolbász profilja