Nokia N-Gage: Bezárt a vancouver-i fejlesztő stúdió

2009. július 14.
6.3061
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A Nokia saját fejlesztésű telefon-kézikonzol hibridje, az N-Gage nem tartozik a mobil óriás legnagyobb sikertörténetei közé, így valószínűleg ebből is kifolyólag zárták be a napokban a vancouver-i fejlesztő stúdiót, ahol olyan népszerű játékok adaptációit készítették korábban, mint a Tiger Woods PGA Tour, a Call Of Duty, vagy a Tony Hawk.

A stúdiónál több mint száz alkalmazott tevékenykedett, akik június harmincadika óta vallhatják magukat munkanélkülinek.

Senkit sem lephettek meg komolyabban a történtek, ugyanis a Nokia márciusban már előrebocsájtotta, hogy belátható időn belül nem kevesebb mint ezerhétszáz dolgozójától kíván költségcsökkentési célzattal megválni. Egy hónappal később már négyszázötven dolgozót lapátra is tettek a mamut mobile services divíziójánál. A cél tehát világos volt, megszabdalásra vártak a hatalmas kiadások, amelyek most újra csökkennek némileg, de amennyiben a végcél valóban közel kétezer ember elbocsájtása lesz, akkor messze még a vége. Földet húztak az N-Gage kanadai fejlesztőstúdiójára.


Nokia N-Gage: Bezárt a vancouver-i fejlesztő stúdió - 2. kép

2 hozzászólás

Shade

13 éve, 5 hónapja és 5 napja

Pedig régen minden vágyam volt egy ilyen teló. röhögő smiley

válasz erre

marco

16 éve, 17 napja

Az ngage egy gagyi próbálkozás volt. Soha nem értettem, hogy gondolták, hogy ekkora kialakult és jól működő piacon meg tud élni egy ilyen "fejlesztés".

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja