Nintendoval tanulnak angolul a japán gyerekek

2007. november 26.
1.7121
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Egy japán cég nem kevesebb, mint 18 különböző szoftvert készített a Népszerű Nintendo DS-re, ezek segítségével tanulhatják, gyakorolhatják a diákok az idegen nyelvet, sőt statisztika is készül fejlődésükről.

Az apró, elektronikus szerkezetek iránt az átlagosnál nagyobb érdeklődést mutató Japánban a legnépszerűbb modellek sikerét szeretnék kihasználni a nyelvtanulás elősegítésére. A világszerte megkerülhetetlen angol nyelv elsajátítása Japánban is igen fontos, és a szigetország kiterjedt nemzetközi kapcsolatai ellenére még mindig nem áll az élen ezen a területen. Nem véletlen például, hogy a Japánban megjelent CD-kbe a mai napig külön belecsomagolnak egy kis összehajtható füzetkét, mely az angol szövegek japán fordítását tartalmazza.

Ezen változtathat az új elképzelés, miszerint az egyébként is majdnem minden kisiskolásnál megtalálható Nintendo DS minikonzolt használják nyelvtanulásra. A 18 alkalmazás gondoskodik arról, hogy ne legyen unalmas a tanulás, található köztük nyelvtan, szókincs és helyesírás fejlesztő szoftver is. Mindez természetesen inkább játékos formában, nehogy kedvét szegje a diákoknak, ám egyben komolyan is, hiszen teljesítményük változását folyamatosan elmenti a gép, és végül könnyen befogadható grafikai megjelenítésben is megnézhetik, haladtak-e valamit, és ha igen, milyen sebességgel. A szoftverek jövő év elején jelennek meg, egyenként 37 dolláros áron, de együtt is beszerezhetők 232 dollárért.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja