Nintendo: raktárhiány miatt nincs reklám

2007. december 08.
1.5281
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Nintendo a Wii játékkonzol televíziós reklámozásának ideiglenes felfüggesztését fontolgatja Nagy-Britanniában, mivel az óriási kereslet miatt készlethiány keletkezett a népszerű készülékből.

A gyártó a karácsony előtti bevásárló szezonban venné le a reklámokat a képernyőről, azaz a hirdetés felfüggesztése 2008 elejéig tartana. A már megvásárolt reklámidőt valószínűleg a hordozható DS reklámjaival tölti majd ki a cég. A hiány annak ellenére fennáll, főként a brit a japán és az amerikai piacon, hogy a Nintendo a termelés felpörgetésével havi 1,8 millió példányt gyárt(tat) a Wii-ből.

A változatlanul igen magas kereslet miatt a vállalat nemrég 14 millióról 17,5 millióra növelte a Wii-re vonatkozó eladási prognózisát a 2008 március végéig tartó pénzügyi évre. A Nintendo hivatalos közleményében a fogyasztók iránti felelősséggel indokolta a televíziós reklámozás felfüggesztését, sokan azonban így is csalódni fognak, mivel felmérések szerint rengetegen helyezték karácsonyi bevásárló listájuk élére a játékkonzolt.

A készlethiány miatt sok kereskedő külön weboldalakat hozott létre azért, hogy tájékoztassa a vásárlókat, van-e elég Wii raktáron. Egyes híradások szerint az árcsökkentés mellett a Wii körül kialakult helyzetnek is szerepe volt abban, hogy a Sony Playstation 3 konzol eladásai látványosan megugrottak az utóbbi hetekben.
1 hozzászólás

Vendég

17 éve, 9 hónapja és 11 napja

haha

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profiljaXTomiX0029 profilja