Nintendo: Közel 30 millió eladott Wii konzol

2008. július 30.
1.7121
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A Nintendo nyilvánosságra hozta az idei esztendő második negyedének üzleti adatait, amelyek, mondanunk sem kell, továbbra is bámulatosak, elsöprőek.

Az újabb sikeres időszak természetesen nem csak a Wii-nek volt köszönhető, a marokkonzoljuk is nagyon szép köröket futott, jóllehet produkált némi visszaesést a múlt esztendő első üzleti negyedéhez képest. Egészen pontosan 40.000 darabos a differencia, mínuszban, míg a Wii esetében 1.74 millió a növekedés mértéke.

A június 30.-ával végződő naptári második, üzleti első negyedévben 5.14 millió Nintendo Wii-n sikerült túladniuk a kiotóiaknak. A Nintendo DS ebben az időszakban erősebb volt, belőle közel 7 millió darab fogyott az idei második naptári negyedévben. A Nintendo DS globális szinten, összesítve is jobban áll, ám ez köszönhető annak, hogy jóval korábban került piacra, mint a nagytestvére, a Wii. Jelenleg közel 30 millió Nintendo Wii tulajdonos van szerte a világban, a marokkonzolból pedig mostanáig 77.54 milliót pakoltak a kosarakba globálisan.

A Nintendo két címnek tulajdonítja a legnagyobb jelentőséget, amelyek a Mario Kart Wii és a Wii Fit, meglátásunk szerint a szekerüket leginkább ezen két best seller tolta az elmúlt időszakban. A Wii Wheel periféria 6.42 milliós fogyáshoz segítette a Mario Kart Wii-t, az említett negyedévben, míg a Wii Fit-et 3.42 millióan vásárolták meg, szintén ebben az időszakban. A Wii Fit most tart az 5.27 milliós értékesített példányszámnál. Ezek már komoly eredmények és az a bizonyos szekér nem nagyon akar lassítani.

Ha mindenáron a két, már üzleti helyzetéről számot adó, vetélkedő óriással szeretnénk összevetni a Nintendo sikereit, akkor tegyük is meg hamar. A Sony 14.38 millió PlayStation 3-on adott túl összességében, míg a Microsoft 20.3 millió Xbox 360 masinát lapátolt ki a hardver megjelenése óta. A Nintendo tehát vezet, vezet és vezet.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 17 napja

Vezetni is fog, ha olcsón tartja a konzolját, és olyan bundle-ket dob piacra, amik vonzzák a vásárlókat. Utóbb a PS3 is rájött ezekre a "trükkökre", csak hát a Wii megelőzte, ezért vezet még mindig a konzolok között.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja