Nintendo DS: Még idén érkezhet a harmadik, ráncfelvarrott verzió?

2008. augusztus 01.
1.9441
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Michael Pachter ismét belerévedt a jövőbe.

Nem meglepő, ez a dolga. A világ egyik leghíresebb konzolpiaci elemzője lőtt már számtalan bakot színrelépése óta, de legalább ugyanennyiszer bele is trafált a dolgok közepébe, ezért figyeli a világ minden szavát. Pachter uraság jól eldugott tükörgömbjében egy harmadik generációs Nintendo DS képe sejlett fel a semmiből. Ami számunkra meglepő, hogy az évszám nem a távoli jövőre utalt, hanem az idei esztendőre.

Beszéljünk tisztán és érthetően. Michael Pachter úgy véli, hogy még 2008-ban megjelenhet a világszerte népszerű, duplakijelzős Nintendo handheld immáron harmadik, ráncfelvarrott változata. Az első DS kissé robosztus volt és a kijelzője sem volt agyonvilágítva, így a kiotóiak összedugták a fejüket a tervezőasztal felett és előálltak a masina újragondolásával, amely szekszibb, kisebb, könnyebb és élénkebb hátérvilágítású volt elődénél. Őt hívjuk DS Lite-nak.

Michael Pachter szerint itt még nincs vége a történetnek, úgy véli, hogy a nagy N a harmadik revíziót is el fogja készíteni, záros határidőn belül, azaz, talán még idén. Az ismert elemző a japánban egyre gyengébb keresletet nevezi meg gyanúja alátámasztójának. Jóllehet, a világ számos pontján stabil a kis zseblakó piaci helyzete, nippon honban mégis rendre a PlayStation Portable mögött végez hétről-hétre, már hosszú ideje.

Mit tesz ilyen esetekben a Nintendo? Persze, hogy egy újabb színvariációval őrjíti meg az arra fogékony néptömegeket. De mivel már szinte a szívárvány összes színét elsütötték, egyetlen adu maradt a kezükben, az újabb ráncfelvarrás. Vajon a Nintendo lerántja a második rókabőrt a korosodó marokmasinájáról? Nam kizárt, ám erre nincs konkrét bizonyíték. Pachter uraság ennek ellenére megkockáztatja, hogy Japánban még idén előhozakodnak vele a Nintendo tervezői.

Talán a Tokyo Game Show-ra tartogatják a harmadik kivetülés bemutatását? Nem tudni biztosan. Michael Pachter érvelése logikus, hihető, tényszerű, de ezúttal is bejönnek a megérzései? Egyelőre csak találgatni tudunk, attól viszont okosabbak meg nem leszünk, ezért hátradőlünk és szépen kifigyeljük a történéseket.

"Azt gondoljuk, hogy egy újabb termék bemutatása az eladási adatoktól fog függni és mivel a DS gyengébben szerepel az előzőleg elvártnál, így a mutató arra kényszerítheti a Nintendo-t, hogy korábban bemutassák az újabb változatot..." - nyilatkozta a Wedbush Morgan ismert elemzője, Michael Pachter.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 17 napja

A DS lehet hogy jobban teljesített, de a Wii várakozáson felüli bevételt hozott. Ennél már cska az lenne a pláne, ha a Wii-t akarják a DS ellen versenyeztetni röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profiljaDav2377 profilja