A Nintendo mintegy 821 millió fontos veszteséget könyvelhet el a Nikkei szerint

2011. október 26.
2.2981
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
A japán Nikkei tőzsdepiaci EKG-ja szerint a Nintendo meglehetősen aggasztó eredményekkel zárhatja le ezt a félévet; az egykori videojáték-óriás mintegy 100 milliárd yent azaz (821 millió fontot) veszített, ami hozzávetőlegesen kétszerese annak, amit a Nintendo korábban megjósolt.

A Nintendo mondhatni fél Zeldávan a sírban áll, és nagy valószínűséggel Mario WC pumpája is kevésnek bizonyul ahhoz, hogy kiszippantsa őt az anyagi süllyesztőből.

A Nikkei előrejelzése szerint a vállalat közel 821 millió fontnyi adózás előtti veszteségről készül számot adni holnap, amikor is sort kerít a féléves pénzügyi eredmények bejelentésére.

A hírt követően rögvest mintegy 7.5%-kal zuhant a Nintendo részvényeinek értéke.

Vajon mennyi ideje van még hátra a legendás vállalatnak? A Nintendo mindössze 3 év leforgása alatt 80%-ot veszített értékéből, és a helyzet egyre rosszabbodik. Látszólag mindent elkövetnek annak érdekében, hogy felhúzzák magukat a szakadék széléről: ha kell, még pink 3DS-eket is hajlandók piacra dobni.
3 hozzászólás

Vendég

13 éve, 6 hónapja

meg is érdemlik! mit gondoltak a sony és a ms dh grafikát online mulltiplayert ad az embereknek a nintendo meg egy playstation 2 es szintü grafikát internetes rész full elhanyagolva!! most meg 2012 ben fel akarnak zárkozni oda ahol már a sony 2006 ban volt az ms meg 2005ben de minek mikor jőn a next gen 2013 ban! a nintendonál agykárosultak dolgoznak????

válasz erre

Vendég

13 éve, 6 hónapja

Nem semmi azért.

válasz erre

Vendég

13 éve, 6 hónapja

az durva!meglepett smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profiljaManiac profilja