News.zip - a 2015. 7. hét legfontosabb hírei

2015. február 15.
1.8861
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Túl vagyunk a tél utolsó hónapjának a felén, mely a jó meleg szobában a gép előtt ülve sokakat ugyan nem érdekel, de a játékmegjelenések és a hamarosan érkező alkotások kapcsán bizony ismét fontos hetünk volt, így nem maradhat el szokásos heti összefoglalónk sem.
 

Az elmúlt napok követték az idei szokásokat, így kaptunk debütáló játékot, sok-sok előzetest és egyéb mozgóképet, valamint további olyan fontos információk is érkeztek, melyekre mindenképpen érdemes időt szánni. Ilyen például a Valve új Steamworks SDK-ja, melyből kiderült, hogy hamarosan óriási növekedést produkálhat a Steam közösségi piac, hiszen a fejlesztők kezébe adták a lehetőséget, hogy megszerezhető, gyűjthető és eladható tárgyakat kapjanak játékukban a játékosok. A Steam közösségi piac jelenleg is rendkívül népszerű, ezzel a lépéssel pedig még tovább nőhet a közösség.

Kicsit változtatunk korábbi szokásainkon, így a "mozizóna" elnevezéshez is simán passzoló mozgóképrovatunkat ma szétszórva tálaljuk. Elsőként a Tekken 7 újabb mozgóképét ajánlanánk, melyben Lucky Chloe és Shaheen összecsapását tekinthetjük meg. Egy kis Tekken után pedig mi más is következhetne, mint a Mortal Kombat X, mely szintén kapott néhány gameplay videót. Mindkét játék viszonylag agresszív tevékenységgel foglalkozik, de piskóták lesznek a Hatred-hez képest, mely elsőként kaphatja meg az Adults Only besorolást, már ami a Valve által műküdtetett Steam rendszert érinti. Persze az alkotás meg is érdemli ezt, sokak számára pedig már az is csoda, hogy egyáltalán jelenlegi állás szerint megjelenhet a digitális platformon.

News.zip - a 2015. 7. hét legfontosabb hírei - 2. kép

Az eddig ismert mozgóképek alapján nem tudjuk, hogy akkor a Minecraft-ot túl erőszakosnak gondoló Törökök milyen kifejezéssel illetnék a Hatred-et. Persze mondhatnánk, hogy 18 év alatt tessék olyan játékokkal játszani, mint például a nagy bukást elszenvedő Sonic Boom, de gimibe már ciki lenne ezzel multizni. Az űrbe menni sosem ciki, ezt pedig a Homeworld Remastered Collection fejlesztői is jól tudják, a héten pedig két mozgóképpel is megajándékoztak minket. Kaptunk egy örvendetes story trailert, valamint megtudhattuk, hogy hogyan is készült az alkotás. Ha már a csillagok környékén járunk, akkor mindenképpen fontos megemlíteni, hogy befutottak a Star Wars: Battlefront első részletei. Az alkotás sajnos még messze van, de nagy az esély arra, hogy egy remek játékot kapunk, így ha lesz PC-s teszt, akkor tuti az én tollamból kerül ki.

A Space Hulk: Deathwing nem túl meglepően szintén mutat némi kapcsolatot a fejünk fölött jó sok méterrel található csillagokkal és meglehetősen hideg éghajlatú világgal. Az Unreal Engine 4-el készülő, PC-re, PS4-re és Xbox One-ra is érkező alkotás még nem tudni, hogy pontosan mikor jelenik meg, de a héten egy remek zenei aláfestéssel rendelkező, közel kétperces mozgóképpel gazdagodtunk. Azt megígértük, hogy a trailerek hadából álló "mozirovatunk" ma kimarad, de cselesen arra nem esküdtünk meg, hogy "űrkalandok" blokkunk is ugyanígy jár. Nagyobb összeget is tennénk arra, hogy 1979-ben sok olvasónk még nem is élt, pedig az Atari már akkor megörvendeztette a játékosokat, az Asteroids névre keresztelt árkád shooterrel. Hamarosan azonban a fiatalabb generáció nyújtogathatja nyelveit, hiszen mi is megkapjuk a játékot, méghozzá Asteroids: Outpost néven. Az új változathoz természetesen szebb grafika és is jár majd, az "öregektől" pedig a megjelenés után megkérdezzük, hogy miben tér el a kát játék. Az Evolve-ot ezen a héten kaptuk meg, a Steam adatlapja szerint pedig nem túl elégedettek a játékosok, ez azonban a szaksajtó véleményét nem tükrözi, hiszen néhány ismertebb szaklaptól elég jó pontszámokat kapott a játék. Aki még hezitál, az nézze meg a hét elején érkező launch trailert.

News.zip - a 2015. 7. hét legfontosabb hírei - 3. kép

Két nap múlva debütál a Total War: Attila, a megjelenés előtt néhányan már kipróbálhatták a játékot, a szerencsések pontszámai pedig egészen jók lettek. Persze akiket eddig sem érdekelt ez a család, annak nem sok izgalmat tartogat a magyar vonatkozású rész, de sokak élvezhetik majd a nagy csatákat. Sajnos a szintén jövőhéten megjelenő The Order: 1886-ot csak a PlayStation 4 tulajdonosok élvezhetik majd, a többieknek pedig be kell érni a héten érkezett 12 perces gameplay-hez hasonló mozgóképekkel. A Titanfall esetében legalább két platformot kaptunk, a fejlesztés alatt álló második rész pedig már legalább három platformon lesz élvezhető, hiszen a nyilatkozatokból nagyon úgy tűnik, hogy PC és Xbox One mellett a PlayStation 4 tulajdonosok is élvezhetik majd az új csatákat.

Azt, hogy az új rész mikor jelenik meg, még nem tudjuk, azt viszont "megígérte" nekünk a Ubisoft, hogy a The Division és a Rainbow Six Siege mellett a korábban már pletyka szintjén kiszivárgott új Assassin's Creed-játékot is megkapjuk 2016 áprilisáig. Reméljük persze, hogy ezt nem úgy értették, mint ahogy legutóbb volt, tehát nem egymás hátán érkeznek majd az újdonságok. A Homefront rajongói is megnyugodhatnak, hiszen, a Dambuster Studios keményen dolgozik az idén érkező Homefront: The Revolution játékon. A Diablo-klónként is emlegetett Victor Vran-ról már 2013-ban hallhattunk előszőr, egy ideig azonban nagy volt a csend körülötte. A héten kaptunk egy friss trailert, mely egészen hangulatos lett, de persze volt néhány játék, melyből elemeket lehetett kölcsönözni egy ilyen címhez. Akiknek tetszik az alkotás, azoknak jó hír lehet, hogy a Steam Early Access keretein belül a végleges verziónál korábban is beszerezhetik majd. Legvégül pedig egy sokak által várt Just Cause 3 első hivatalos látnivalóját osztanánk meg veletek. Az igencsak hatásvadász trailer persze még nem ígéret a jó játékra, de végre szállingóznak az információk.

News.zip - a 2015. 7. hét legfontosabb hírei - 4. kép

Szállingóznak a gyártói blogok is, hiszen nemrég az ASUS csapata hozott el nekünk egy folytatást. Megjelent ugyanis az Asztali konfigurációk világa 2, melyben már saját gépek segítségével járják körül a témát.

Persze ti is aktívak voltatok, rDAVE például egy Dél-Koreai filmbemutatót hozott el nektek, melyben a The Pirates-ről írta le a véleményét. Skywaker99 pedig a Furcsa történetek - Kedves naplóm 2. részével jelentkezett a hét utolsó napjaiban.

News.zip - a 2015. 7. hét legfontosabb hírei - 5. kép

A hét blogja díjat ezúttal totyak érdemelte ki, mégpedig a Grow Home tesztjével. Az alkotás valóban jól sikerült, de reméljük, hogy az év végén nem azt kell majd mondanunk, hogy ez lett a Ubisoft legjobb 2015-ös játéka.
8 hozzászólás

totyak

5 éve, 4 hónapja és 7 napja

Köszönöm mindenkinek

válasz erre

ENCELADUS

5 éve, 4 hónapja és 7 napja

Gratula totyak

válasz erre

Eltohn

5 éve, 4 hónapja és 8 napja

Jó hírek, és jó blogok voltak a héten tényleg! Már a Youtube indulását várom csak!

válasz erre

wegh

5 éve, 4 hónapja és 8 napja

Grat totyak! Már meg is vettem a Grow Home-ot, csak még nem volt időm kipróbálni

válasz erre

kpal

5 éve, 4 hónapja és 8 napja

totyak Respect!

válasz erre

5t3v3nk3

5 éve, 4 hónapja és 8 napja

Grat Totyak!

válasz erre

totyak

5 éve, 4 hónapja és 8 napja

Köszönöm szépen a megtisztelő címet. Már úgy is rég voltam a hét blogolója Mondjuk ritkán is írok.

válasz erre

WillThaWheel

5 éve, 4 hónapja és 8 napja

Gartula, totyak! StarWars, TotalWar, JustCause gyertek már!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt