News.zip - a 2015. 2. hét legfontosabb hírei

2015. január 11.
2.8181
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Az idei év második hétvégéjéhez érkeztünk, melyről jól tudjuk, hogy sokak számára tulajdonképpen csak a mai napból áll, de reméljük, hogy így is időt tudtok szánni a hét legérdekesebb és legfontosabb híreire, hiszen ezúttal is készültünk a szokásos válogatásunkkal.

A tavalyi évet összefoglaló irományunkhoz hasonlóan ezúttal is teret kapnak a hardverek, hiszen nem mehetünk el szó nélkül a Las Vegas-ban sátrat verő CES 2015 mellett sem, azt azonban megígérhetjük, hogy szigorúan gamer szemmel pásztáztuk CES 2015-ös híreinket. Mielőtt azonban a hardverek mezejére lépnénk, nézzük meg, hogy milyen gamer hírekből éltünk a héten.

Egy régi klasszikus visszatérésének lehetősége mindenképpen fontos hír, pláne akkor, ha azt a bizonyos klasszikust Age of Empires-nek hívják. A héten ugyanis ismét olyan információval gazdagodtunk, melyből arra lehet gondolni, hogy visszatérhet a klasszikus sorozat. A pletyka alapját egyébként a Microsoft indította el, méghozzá azzal, hogy Decisive Games néven új stúdiót alapítottak, melynek tagjai állítólag egy közkedvelt stratégia-sorozat új tagján dolgoznak, ami majd PC és Xbox One platformokra jelenik meg. A PC és Xbox One platformokra való megjelenés a héten aranylemezre kerülő Evolve kapcsán is elmondható, az pedig külön öröm, hogy a munkálatok nagyjából véget értek, ráadásul a jövő hét folyamán minden platformon elindul egy megjelenés előtti nyílt béta teszt, mely komoly lehetőséget kínál a vásárlás előtti próbára.

News.zip - a 2015. 2. hét legfontosabb hírei - 2. kép

A CD Projekt RED által fejlesztett The Witcher 3: Wild Hunt-ból egészen biztosan nem lesz nyílt béta, hiszen nem tartozik abba a műfajba, melyeknél ez szokás. Ettől függetlenül minden esélye megvan arra, hogy többet adjanak el belőle, mint az Evolve-ból, ezen a tényen pedig a héten megjelent hivatalos gépigények sem változtatnak majd. A hardvereket elnézve kell azért erő a játékhoz, de egy ilyen címtől nem is várhattunk volna mást. Egy PlayStation 4-exkluzív címnél nem kell aggódni azon, hogy elfut e majd a gépen, csupán a megfelelő játékélményért és csinos grafikáért imádkozhatunk. Ez igaz a Rayman alkotójának, Michael Ancelnek legújabb játékára is, a WiLD pedig a héten érkezett képkockák alapján utóbbi feltételnek mindenképpen megfelel majd. A Far Cry sorozat aktuális része is igen szép játék, a következő pedig egészen biztosan még jobb grafikát kap majd. Abba azonban, hogy még milyen téren lépjen erőre a játék, a rajongók is beleszólhatnak, hiszen a Ubisoft egy kérdőív segítségével volt kíváncsi a következő rész potenciális vásárlóinak véleményére. Ez kedves gesztus, de azt csak néhány év múlva tudjuk majd meg, hogy milyen javaslatokat fogadott meg a fejlesztőcsapat.

A horrorjátékok szerelmeseinek is jó hetük lehet, hiszen két alkotás kapcsán is érkeztek friss hírek. Az indie horrorok kedvelői bizonyára jól ismerik a Five Nights at Freddy's játékokat, számukra pedig a harmadik rész készülése nagyon jó hír lehet. Akik este a szobában szeretnének táblagépükön vagy okostelefonjukon valami félelmetessel játszani, azoknak mindenképpen érdemes lesz követni a Night Cry névre keresztelt horrorjátékot, melyet a héten érkezett előzetesből ismerhetünk meg jobban. A S.T.A.L.K.E.R. szellemi örökösének tartott Survarium-ot nem csak egy előzetesből ismerhetjük meg jobban, hanem egy nyílt bétából, melyre bárki jelentkezhet.

Ha már a félelmetes játékoknál és a trailereknél tartunk, akkor mindenképpen érdemes megemlíteni a legújabb Dying Light trailert, melyből megismerhetjük, hogy milyen a túloldal, avagy milyen lesz a Be The Zombie játékmód, amelyben mi bújhatunk a zombik bőrébe. Sokan szeretnek maffiózók bőrébe bújni, erre pedig a következő Maffia játék remek alkalmat teremthet, már ha valaha elkészül. Ennyire szerencsére nem kell borúsan látni a dolgokat, hiszen állítólag hamarosan Maffia 3-as bejelentés érkezik, mely mi mást foglalna magában, mint a játék készülését. Az első két rész rendkívül sikeres lett, erre pedig a harmadiknak is megvan minden esélye, így mi már nagyon várjuk a friss információkat.

News.zip - a 2015. 2. hét legfontosabb hírei - 3. kép

A Battlefield 4 játékosok pedig idén még várhatnak új tartalmakat a játékhoz, hiszen az Electronic Arts és a DICE oldaláról érkezett információk szerint decemberig érkezhetnek új tartalmak a Battlefield 4-hez, ezzel pedig a Final Stand névre keresztelt DLC mégsem annyira Final Stand. Ennek a hírnek bizonyára sokan örülnek, hiszen a játék még mindig nagyon népszerű és egy-egy új pálya sok extra játékidőt biztosíthat. A Total War játékok is sok játékidőt igényelnek, hamarosan pedig egy újabb taggal bővül a család, hiszen február 20-án érkezik a Total War: Attila, melyről a héten egy 20 perces gameplay felvétel bukkant fel. A mozgóképek sokszor rövidfilmként is megállnák a helyüket, arra pedig már volt példa, hogy filmből játék, vagy játékból film lett. Biztosan volt már olyan is, hogy játékból képregényt alkotnak, de ettől még érdekes lehet, hogy képregény készül a World of Warcraft alapján. A grafikus novella célja a játék világának megismertetése, az első rész pedig novemberben érkezhet meg.

News.zip - a 2015. 2. hét legfontosabb hírei - 4. kép

Ígértünk egy kis hardveres részleget is, melyet a Razer androidos konzoljával nyitnánk. A Razer Forge TV ugyanis viszonylag elérhető áron érkezik és minden esélye megvan arra, hogy a nappalikban is népszerűvé tegye az androidos játékokat, melyek egyre jobb minőséget képviselnek. Az MSI is nagyon kitett magáért, hiszen rengeteg újdonsággal látogattak ki Las Vegasba, melyek közül talán a külöleges dokkolóval ellátott MSI GS30 Shadow lehet a legérdekesebb, hiszen a dokkoló segítségével pénztárcánkhoz mérten építhetünk erős asztali gépet az amúgy kompakt gépből. Ezen felül persze számos okostelefon, táblagép és hordható okoseszköz mutatkozott be, így érdemes visszalapozgatni a CES 2015 matricával ellátott híreinket.

Ahogy már megszokhattuk, a játékokról és hardverekről szóló hírek mellett a ti blogjaitokból is szemezgethetett a Game Channel közössége, így mai összefoglalónk végén is ebbe a szegmensbe látogatunk el. Elsőként üdvözölnénk Imperatort az oldalon, reméljük hamar a közösség megszokott tagjává válik. Adambalonyi egy remek projektbe vágott, hiszen január második felében elindít majd nektek egy kis oktatási anyagot, a részletekről pedig itt olvashattok.

News.zip - a 2015. 2. hét legfontosabb hírei - 5. kép

A hét blogja díjat pedig szintén egy újonc érdemelte ki, mégpedig pendrivedealer. A győztes mű pedig egy 2010-es játék, a Dark Void tesztje lett.
3 hozzászólás

kpal

6 éve, 2 hónapja és 14 napja

pendrivedealer grat

The Witcher 3 fini lesz .

válasz erre

zender

6 éve, 2 hónapja és 14 napja

Igencsak bővelkedett a hét jobbnál jobb blogokban, mindegyiket élvezet volt olvasni. Hírekben még nincsenek olyan nagy durranások, azért érződik hogy év eleje van.

válasz erre

totyak

6 éve, 2 hónapja és 14 napja

Gratula pendrivedealer-nek és üdv a közösségben.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljaManiac profiljaSándorkolbász profiljamarco profiljadarkomen profilja