News.zip - a 2015. 1. hét legfontosabb hírei

2015. január 04.
2.4641
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Mivel a 2014-es év utolsó napja a hét közepére esett, ezért mai összefoglalónkról elmondhatjuk, hogy idei és tavalyi híreket is tartalmaz, de az természetesen közös bennük, hogy érdekesek és fontosak, mert ugye 2015-ben sem változott heti összefoglalónk filozófiája.

Jöjjön hát most ez éveket átölelő iromány, mely végén természetesen kiosztásra kerül a 2015-ös év első hét blogja díja. A számítógépes gamerek már január első napjaiban egy kisebb szívrohamon lehetnek túl, hiszen néhány jel arra utalt, hogy késik a PC-s GTA V. A január 27-re ígért alkotás körül ugyanis meglepően nagy a csend, illetve a játék egyik fő beszerzési lehetőségét kínáló Steam rendszeréből is eltűnt a konkrét dátum, ami már komoly jelnek számít. Meg is indultak a pletykák, melynek a Rockstar egyik illetékese hamar véget is vetett, amikor szűkszavúan annyit írt válaszként, hogy amíg más időpontot nem adnak meg, addig tartva lesz a január 27.

A GTA V-ben is sokat lehet bunyózni, de a verekedős játékok kedvelőinek azért akad néhány nagyobb név is saját területükön. Ilyen például a Tekken széria, melynek hetedik része már javában készül a Namco Bandai berkein belül. Az alkotás kapcsán két fontos hír is érkezett a héten, hiszen lehullt a lepel a játék új karakteréről, Shaheen-ról, aki a képek alapján egy arab harcosnak tűnik. Akik nem elégednek meg a képpel, azok mindenképpen tekintsék meg a nemrég érkezett hétperces gameplayt, mely biztosít róla, hogy a legújabb rész is az elődök élménymennyiségét kínálja majd. A bunyónál maradva muszáj megemlíteni a Mortal Kombat X-et is, hiszen a Netherrealm verekedős alkotása is újabb karakterrel bővül.

News.zip - a 2015. 1. hét legfontosabb hírei - 2. kép

Közvetetten még maradunk kicsit a bunyónál, hiszen sokan élnék ki harci tudásukat a nemrég elkapott Lizard Squad tagokon, akik nagyon sok játékos karácsonyi kikapcsolódását rontották el. A két grincs szerencsére a hatóságok kezére került, mi pedig reméljük, hogy megkapják a méltó büntetésüket. A Fallout széria szerelmesei már hosszú idők óta egy hozzájuk méltó következő részben reménykednek, mely fejlesztőkhöz közeli források szerint hamarosan bejelentésre kerül. Ha a színvonal és a játékélmény marad, akkor egészen biztosan sikeres lesz a Bethesda új alkotása. Az Xbox One-os Gears of War Collection is óriási siker lenne, mellyel bizonyára a Microsoft is tisztában van, így nagy valószínűséggel nem csak pletyka a héten érkezett Gears of War Collection-ös hír, mely a sorozat rajongóinak több kívánnivalót is nyújt. Egyrészt maga a kollekció remek játékélményt kínálhat a feljavított grafikájával, másfelől pedig egy ekkora név talán nem marad egyedi festésű Xbox One és annak kiegészítői nélkül.

A Sony online rendszerét használó PlayStation tulajdonosok valószínűleg Gears of War játék nélkül maradnak, de legalább elmondhatják magukról, hogy kárpótlást kapnak a PSN leállása miatt. A leállásért ugye nem közvetlenül a Sony volt a felelős, de valljuk be őszintén, akkor sem túl jó dolog, ha néhány ünneprontó valóban ekkora károkat tud okozni. Ennek megfelelően egészen korrekt engesztelésről van szó, hiszen mindenkinek jóváírtak 5 napot az előfizetéséhez, illetve egyszeri 10 százalékos kedvezményt is kaptak a szenvedő felek. Extraként a PlayStation 4 tulajdonosok egy nagyon jó kedvcsinálóval is gazdagodtak az év második napján, hiszen a vállalat kiadott egy mozgóképet, melyben az idei PS4-exkluzív címek kaptak helyet. Nagy nevekről és ígéretekről van szó, így ha minden a tervek szerint halad, akkor jó néhány értékes címmel gazdagodhatnak a kollekciók.

News.zip - a 2015. 1. hét legfontosabb hírei - 3. kép

Az Xbox Live kapcsán hasonló dolgok még nem érkeztek, viszont egy sokak számára szomorú hír igen. A rendszer alapítója ugyanis 18 év után távozik a Microsofttól. Ez persze lehet, hogy csak jót tesz a vállalat online játékos rendszerének és az új vezető egy sor újítással a fejében érkezik. Ezt egyelőre még nem tudni, azt viszont igen, hogy milyen Halo 5: Guardians különleges kiadásokat szerezhetünk majd be. Az extra költségekért persze extra tartalmak is járnak, az igazán nagy fanatikusok pedig igazi relikviákkal gazdagodhatnak. A Sonic fanatikusok is gazdagíthatják gyűjteményüket, hiszen a klasszikus rohanó kék sünike egy újabb játékban tér majd vissza. Az igazán szomorú hír azonban az, hogy csak okostelefonokon és vélhetően táblagépeken játszhatunk majd az újdonsággal, de ezek az eszközök is egyre jobb játékélményt kínálnak, így bizonyára sokan vásárolják majd meg az alkotást.

A Destiny-t tavaly már rengeteget szerezték be, idén pedig minden bizonnyal rengeteg új játékos csatlakozik a közösségekhez. A nemrég kiszivárgott idei tervek alapján igencsak sok újdonság érkezik majd a játékba, így továbbra is érdemes beruházni rá. Az "érdemes beruháni rá" jelző a Telltale Games játékaira is igaz, hiszen a csapat nagyon sok jó játékot tett már le az asztalunkra, fejlesztés alatt álló újdonságuk pedig igazi meglepetés. A Telltale Games: A Telltale Games név mögött ugyanis mi magunk vehetjük át a stúdió irányítását és a csapat valós feladatait kell megoldanunk. Az ötlet igazán jónak tűnik, a megvalósítás pedig bizonyára ismét minőségi lesz, arról nem is beszélve, hogy egy öt epizódos sorozatról van szó, melynek első tagja már idén megvásárolható lesz. A The Witcher 3: Wild Hunt is megvásárolható lesz idén, méghozzá az év első felének végéhez közeledve, a sorozat rajongói azonban bajban lehetnek, hiszen a sok szuper fémdoboz közül nehéz lesz kiválasztani azt, amely végül megvételre is kerül. Persze könnyebben feledhetó gondról lesz szó akkor, ha az alkotás hozza az elődök magas színvonalát, melyben egyébként szinte biztosak lehetünk.

News.zip - a 2015. 1. hét legfontosabb hírei - 4. kép

Az első 2015-ös összefoglalónk végéhez közeledve nem maradhat el az hivatalos blogok közötti szemezgetés sem, mely ezúttal is eredménye lett, hiszen az MSI ismét hozott nektek egy friss bejegyzést. A téma ezúttal sem sokat változott, hiszen a srácok lezárták nektek az All in One témát, hiszen az eddig nem említett szériákat mutatták be a héten.

Az általatok írt blogok száma is igencsak megszaporodott, így nehéz dolgunk volt a hét blogja cím kiosztásával kapcsolatban. Mielőtt azonban erre rátérnénk, mindenképpen meg kell említenünk néhány remek bejegyzést. Ilyen például rDAVE WTCC 2014 néven felbukkant blogja, mely az itthon is egyre népszerűbb széria iránt érdeklődőknek remek olvasmány lehet. Kpal már viszonylag régóta aktív tagja közösségünknek, GC ajándék néven érkezett blogjában pedig bemutatta, hogy mire költötte az aktivitásáért járó krediteket.

Január első napján totyak szolgált nektek egy remek játékajánlóval, hiszen egyfajta kedvcsinálót írt nektek a The Vanishing of Ethan Carter néven beszerezhető alkotásról. Dr. Yanez idén is elindította online rendelését az idei első alkalommal pedig ezúttal is sok problémára talált megoldást.

News.zip - a 2015. 1. hét legfontosabb hírei - 5. kép

A hét blogja díjat is ő, vagyis Yanez zsebelhette be, méghozzá a 2014 - Gamer Listám: Kipipálva, Folyamatban, meg Egyéb néven érkezett bejegyzéséért. Egyrészt mert rendkívül tartalmas iromány lett, másfelől pedig igencsak érdekes témát hozott fel ezzel. Sokan vágnak úgy neki egy-egy évnek, hogy az érkező alkotások közül már kiszemelik azokat, melyeket biztosan végigvisznek, majd pedig ahogy telnek a hetek, néha fel-fel bukkan egy váratlan darab is. Ez valószínűleg 2015-ben sem lesz másképpen, hiszen idén több nagyszerű alkotást várhatunk.
5 hozzászólás

kpal

10 éve, 1 hónapja és 4 napja

Grat Yanez mosolygó smiley



Az én ajándékom is ott van. mosolygó smiley

válasz erre

Yanez

10 éve, 1 hónapja és 5 napja

Dánkesön totyak! Már nincs messze! kacsintó smiley

válasz erre

totyak

10 éve, 1 hónapja és 5 napja

Drakula Yanez-nak.
Én pedig csak annyit mondok, várlak január 27 röhögő smiley

válasz erre

Yanez

10 éve, 1 hónapja és 5 napja

Köszönöm WTW! Öröm így kezdeni az idei évet! röhögő smiley

válasz erre

WillThaWheel

10 éve, 1 hónapja és 5 napja

Grat Dr.Yaneznek, a megérdemelt HB-hoz. Mi lesz ebből a Telltales dologból, kíváncsi vagyok..röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljaBotyi profiljamarco profilja