News.zip - a 2014. 9. hét legfontosabb hírei

2014. március 02.
2.0591
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Rögtön egy hétvégével nyitott a március, mely egyben azt is jelenti, hogy elérkezett hozzátok a tavasz első News.zip összefoglalója, amiben ismét próbáltuk összeválogatni a legérdekesebb és legkülönlegesebb híreket, melyek fölött esetleg átsiklottatok a hétköznapi nyüzsgésben.

A héten több nagy név is hallatott magáról, sőt igen fontos információk derültek ki néhány alkotással kapcsolatban. Továbbá előzetesen érdemes megemlíteni a játékosoknak szánt szoftverek ügyét is, hiszen a héten egy neves gyártó rendkívül hasznos funkcióval bővítette megoldását. Persze a hardveres témát is érinteni fogjuk, szerencsére érkezett ezen a héten is néhány különlegesebb hír ebben a témában.

Legtöbb alkalommal valami nagy névvel szoktunk kezdeni heti összefoglalónk során, ez most sem lesz másként, ám ezúttal nem egy nagyon várt játékkal, vagy egy, már megjelent alkotással kezdenénk, hanem egy szépen csendben hétköznapjainkba beköltöző rendszer legújabb funkciójával. Első hírünk témáját a Valve szolgáltatta, méghozzá a valószínűleg minden olvasónk által ismert Steam rendszer új funkciójával. Rögtön a hónap első napján érkezett be hozzánk az örömhír, hogy elérhető a Steam Family Sharing, mely remek megoldást jelent arra, hogy egy család hogy tud pénzt megtakarítani a játékok világában. A dolog lényege a könyvtár tartalmának megosztása, ezáltal pedig barátaink, valamint családtagjaink is élvezhetik azokat az alkotásokat, melyeket mi megvásárlás során a könyvtárunkba raktároztunk el. Ez rendkívül jó ötlet volt a fejlesztőktől és nagyon dicsérendő, hogy ezúttal nem pénztárcánkban turkálnak, hanem segítik a játékosok társadalmát.

Egy régóta várt új alkotás kapcsán is igen fontos és tartalmas hírek érkeztek a héten. Ez nem lenne más, mint a Titanfall, mely kapcsán azok, akik hely szűkében állnak meghajtójukon, kezdhetik keresni a fölösleges tartalmakat, hiszen a Respawn Entertainment csapata a héten közzétette, hogy Xbox One-on 40, PC-n pedig 50GB szabad hely kell új alkotásuknak. Aki már alig várja az alkotást, az örülhetett a héten, hiszen érkezett egy kulisszák mögötti mozgókép, melyben majd 5 percen keresztül vezet be minket a játék rejtelmeiben a fejlesztők két illetékese.

Az alkotást március 13-ra ígérték, a fejlesztőkön pedig látszólag nem múlik a dátum tartása, hiszen kiderült, hogy már aranylemezen van az alkotás, így a megjelenésig maradt néhány napban szinte már csak a készletfeltöltéssel kell foglalkozni. Érkezett még egy harmadik fontos hír is az alkotás kapcsán, mely részben szomorú sorokat is tartalmaz. Kiderült ugyanis, hogy nem lesz Season Pass és osztott képernyős mód az alkotásban, ám további kiegészítőkre lehet majd számítani.

News.zip - a 2014. 9. hét legfontosabb hírei - 2. kép

A rendkívül kidolgozott grafikából ugorjunk át a pixelekig, ám egy valami közös az előbbi és a most említett alkotásban. Ez nem lenne más, mint a sikeresség, bár a Titanfall esetében akár meglepetés is születhet, de nem sok esély van a bukásra. A Minecraft azonban már bizonyított, hiszen immáron több mint 100 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik. A játék egyértelműen hangulatával és szinte végtelen lehetőségeivel ragadta el a játékosokat, hamarosan pedig akár a filmvásznon is találkozhatunk majd a játék világával. Pontos részleteket még nem tudni, valamint maga a projekt is még csak az első lépcsőkön tarthat, de a rajongók valószínűleg már most nagyon kíváncsiak a további fejleményekre.

A Wolfenstein igazi klasszikusnak számít, hiszen sokan emlékezhettek még a falak közti akciókra. Azóta jó néhány év telt már el, a Wolfenstein név azonban továbbra is él. A héten új képek érkeztek a Wolfenstein: The New Order kapcsán, melyek elég biztatónak tűnnek. Ráadásul a játékkal kapcsolatban igazán nagy örömöt érezhetnek majd az Xbox One tulajdonosok, hiszen Xbox One-on is 1080p-ben fut majd a Wolfenstein: The New Order. Ez igazán jó hír, hiszen egyre többször érkeztek olyan hírek, melyek azt taglalták, hogy a PlayStation 4 mennyivel jobb felbontásban képes futtatni egy-egy alkotást. Az Xbox One kapcsán érkezett még egy jó hír a héten, hiszen kiderült, hogy Twitch támogatást kap márciusban a konzol, így hamarosan élőben közvetíthetnek majd a játékosok.

Batman is egy régi motorosnak számít, ám néhány éve igazán sikeres széria indult el a játékok piacán, melynek a héten kiszivárgott információk szerint érkezhet a folytatása. A Rocksteady február elején tartott egy zártkörű sajtótájékoztatót, melyen lehetséges, hogy egy új Batman játék kapta a főszerepet. Hozzá kapcsolódva érkezett néhány kép, melyeken talán az új Batman logót csodálhatjuk majd. Az esetleges folytatás megérkezéséig sem kell unatkoznia a rajongóknak, hiszen áprilisban jön a következő Batman Arkham Origins DLC. Az új kiegészítő központjában Mr. Freeze áll majd, így igazán találó a Cold, Cold Heart név.

News.zip - a 2014. 9. hét legfontosabb hírei - 3. kép

Ugorjunk egy kicsit a játékmentes övezetbe, ahová szintén érdekes hírek érkeztek a héten. A játékosoknak szánt perifériáiról híres Razer tovább bővítette a Game Booster funkcióit, melynek köszönhetően immár mentéseinket is biztonságban tudhatjuk, hiszen a hasznos alkalmazás elmenti nekünk a felhőbe őket. A másik érdekes hír Amerikából érkezett, méghozzá a Verizon CEO-ja, Lowell McAdam nyilatkozata kapcsán. Szerinte ugyanis azon felhasználóknak, akik rendszeresen töltenek le játékokat, filmeket vagy zenéket igenis többet kellene fizetniük az internetért. Ti mit szóltok ehhez? Szerintetek ez hamarosan megvalósulhat és hozzánk is elérhet?

A hardveres szekció is szolgáltatott néhány érdekességet erre a hétre. Kapásból meg lehet említeni a Lian Li egyik igen innovatív elképzelését, mely összekötné a kellemest a hasznossal. Ez nem lenne más, mint a gyártó asztalba épített háza, melyről mi már régebben is beszámoltunk, ám azóta tovább haladt a projekt, sőt a hamarosan esedékes CeBit 2014-en be is mutatkozhat a nagyközönségnek. A másik különlegességért a Sapphire felelős, hiszen a grafikus kártyák piacáról jól ismert gyártó egy újabb különleges modell kapcsán került előtérbe. Az AMD Radeon R9 290X-re épülő legújabb megoldásuk ugyanis az első olyan, általános felhasználásra kínált grafikus kártya lehet, mely 8GB GDDR5 memóriával érkezik.

News.zip - a 2014. 9. hét legfontosabb hírei - 4. kép

Hivatalos blogjaink ezúttal a hardveres téma mellett a szoftveres megoldásokat is körüljárták, így igazán különleges párost említenénk most meg. Elsőként az MSI által bemutatott MSI+ szoftverről szóló blogot ajánlanánk olvasásra, melyből igazán sok hasznos információt tudhatunk meg a gyártó termékeiről. A Cooler Master jó szokásához híven igazi újdonságokkal érkezett a héten, hiszen igen részletesen mutatták be nemrég az Alcor és Mizar párost. A két egér két külön kategóriát képvisel, ám a minőség mindkét esetben közös tényező.

News.zip - a 2014. 9. hét legfontosabb hírei - 5. kép

Végezetül pedig a hét blogja díj kerül kiosztásra, valamint néhány egyéb írást is megemlítenénk. A feltételes mód nem véletlen, hiszen sajnos a korábbi hetekben tapasztalt aktivitásotok ezen a héten nem mutatkozott meg. Persze senkit sem szeretnénk sürgetni, továbbra is minden kedves olvasónktól várjuk az érdekes témákat feszegető, minőségi írásokat. A héten Norbiii két remek írással debütált. Egyrészt bemutatkozott nektek, másrészt pedig igazi retro hangulatot hozott el számotokra. Mi pedig szeretnénk őt meleg fogadtatásban részesíteni és a hét blogja díj mellett, vissza nem térítendő 100 kredites támogatásban részesíteni.
11 hozzászólás

csirkee

6 éve, 2 hónapja és 15 napja

kpal írta:
Vagy ha szolgáltató látná ahogy éppen valaki szedi le filmet..stb akkor pl. filmenként csapjon hozzá +összeget az alap netdíjhoz .
Kitalálnák erre a trükköt! Pl IP címet megváltoztatja, azt ezek a buta szolgáltatók soha nem jönnek rá!

válasz erre

kpal

6 éve, 2 hónapja és 15 napja

csirkee írta:
Nem hiszem hogy kivitelezhető az, hogy többet fizessen internetért egy olyan ember aki letölt. Az a plusz pénz soha nem jutna el a film forgalmazókhoz, a játékkészítőkhöz stb. Semmi értelme nem lenne.

Sajnos ilyen a net világa. Inkább arra kellene koncentrálni, hogy a következő generációt megtanítsák arra, hogy a letöltés nem jó dolog. Vedd meg a játékot és légy arra büszke, mert égő az, aki letölt.
Vagy ha szolgáltató látná ahogy éppen valaki szedi le filmet..stb akkor pl. filmenként csapjon hozzá +összeget az alap netdíjhoz .

válasz erre

csirkee

6 éve, 2 hónapja és 15 napja

Nem hiszem hogy kivitelezhető az, hogy többet fizessen internetért egy olyan ember aki letölt. Az a plusz pénz soha nem jutna el a film forgalmazókhoz, a játékkészítőkhöz stb. Semmi értelme nem lenne.

Sajnos ilyen a net világa. Inkább arra kellene koncentrálni, hogy a következő generációt megtanítsák arra, hogy a letöltés nem jó dolog. Vedd meg a játékot és légy arra büszke, mert égő az, aki letölt.

válasz erre

marco

6 éve, 2 hónapja és 16 napja

Norbiii írta:
Most olvasom, köszönöm a 100 kreditet is, piszok jó napom van ma, pedig magam alatt voltam, de ez feldobott!
Akkor már megérte!

válasz erre

Norbiii

6 éve, 2 hónapja és 16 napja

Most olvasom, köszönöm a 100 kreditet is, piszok jó napom van ma, pedig magam alatt voltam, de ez feldobott!

válasz erre

Norbiii

6 éve, 2 hónapja és 16 napja

Itt is szeretném megköszönni, hogy a hét blogja címet, hihetetlenül örülök neki, az meg + öröm, hogy szinte most regisztráltam! Olvastam a kommenteket, és nagyon kedvesek vagytok, ezt is szeretném megköszönni, megérte beregiznem erre az oldalra is, nagyon rendes, és a barátságos emberek vannak az oldalon, a szívembe zártalak benneteket, és tényleg feldobtátok a napomat! Ja és köszönet Yanez kollégának, hogy szólt, hogy mi a helyzet!

válasz erre

totyak

6 éve, 2 hónapja és 16 napja

Gratula Norbiii-nak a szép munkához és az extra kreditekhez.

válasz erre

WillThaWheel

6 éve, 2 hónapja és 16 napja

Nem volt túl nagy pörgés ezen a héten, de ilyen is kell... Norbiiinak grat, nagyon tetszett a SNES-es blogja!

válasz erre

Bvektor

6 éve, 2 hónapja és 16 napja

Jó kis hét volt az biztos! Talán a Steam frissítés lepett meg legjobban

válasz erre

Yanez

6 éve, 2 hónapja és 16 napja

Jó 7 volt, Norbiii-nak is grat! Az én aktivításom is csökkent és ez talán így is marad.

válasz erre

Marduk

6 éve, 2 hónapja és 16 napja

Gratula Norbi!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljaGargameth profiljaMarduk profilja