News.zip - a 2014. 52. hét legfontosabb hírei

2014. december 28.
2.3951
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Az év utolsó teljes hetét zárjuk ma le, így ezúttal a legnagyobb számmal ellátott News.zip összefoglalónkat olvashatjátok, melyben az ünnepes és a sok szabadnap ellenére rengeteg érdekes, fontos és friss hír került be, nem mellesleg ti is szorgosan blogoltatok, így tartalomból ezen a héten sem lesz hiány.
 

Az elmúlt napok talán legszomorúbb és legviccesebb történetével kezdenénk, mely rengeteg játékos ünnepét rontotta el, de az utolsó napokra minden helyreállt. Ez a történet nem lenne más, mint a Sony PlayStation Network és a Microsoft Xbox Live rendszereinek teljes kapitulálása, amiért a Lizard Squad néven ténykedő csapat felelt. A csapat még december elején előre közölte, hogy mire készül, de úgy látszik senki sem vette őket komolyan, mert tervüket az ünnepek kezdetével sikeresen végrehajtották. Aztán megérkezett a megmentő, akit nem éppen egy gavallér. A "jótevő" szerepében ugyanis nem a Microsoft vagy a Sony valamelyik rendkívül jól képzett munkatársa tűnt fel, hanem az internet feketebárányaként ismert Kim Dotcom. A Mega-birodalom szülőapja ugyanis örök prémiumot ajánlott a játékosok ünnepét tönkretevő csapatnak, ha abbahagyják a támadást, ez pedig úgy látszik, hogy megfelelő ajánlatnak bizonyult a csapattagoknak, hiszen egy kis egyezkedés után le is állították a támadásokat. Az már egyszer biztos, hogy nem mindennapi huzavona volt ez és évekkel később is fel-fel bukkan majd a sztori.

Persze konkrét játékokkal kapcsolatos hírekből sem szenvedtünk hiányt, de ha már a konzolosokat érintő balhéról volt szó, akkor kezdjük egy Xbox One-exkluzív címmel. Ez nem lenne más, mint a Halo 5: Guardians, melynek holnap indul a tömeges béta tesztje, így kedvcsinálónak is tökéletesen alkalmas a héten érkezett félórás gameplay. Reméljük többen kaptatok valamilyen Xbox-ot, mint PlayStation 3-at vagy PlayStation 4-et, mert következő jó hírünk is a Microsoft konzoljaival rendelkezőket érinti. Kiderült ugyanis, hogy milyen játékokat tartalmaz a januári Games with Gold. Az az érdekes helyzet adódott, hogy az Xbox 360 tulajdonosok sokkal nagyobb címekkel gazdagodhatnak, hiszen január első és második felében a MX vs. ATV Alive és a The Witcher 2: Assassins of Kings vár rájuk ingyen. Aki pedig Xbox One-ra szeretne valami új tartalmat, az esetleg nézzen utána a Sunset Overdrive-hoz érkező Mystery of the Mooil Rig DLC-nek.

News.zip - a 2014. 52. hét legfontosabb hírei - 2. kép

Mozgóképekből szinte sosem szenvedtünk hiányt, ez pedig az utolsó teljes hetünkben sincs máshogy. Ezúttal például azoknak, akik már unják a filmeket és sorozatokat, érdemes lehet megnézni a másfél órás Dying Light gameplayt. A Techland műhelyében készülő zombis alkotás a következő év egyik legjobban várt játéka, a kikerült gameplay pedig tovább növeli az elvárásokat. A legjobb az egészben, hogy ha minden a terv szerint megy, akkor már januárban megkapjuk a játékot, így a következő év egyik nagy durranása heteken belül a gyűjteményünkben lehet. Az Electronic Arts és a Visceral Games együttműködésében készülő Battlefield Hardline-ra sem kell már sokat várni, hiszen márciusban érkező a játék. A sorozat korábbi tagjaitól igencsak eltérő játékmenetet kínáló alkotás kapcsán pedig egy új trailert is kaptunk a héten. A Karma címet viselő trailer meglehetősen rövidre sikeredett, ám ennek ellenére láthatunk egyjátékos és többjátékos képkockákat is.

Rögtönzött mozirovatunk utolsó szereplője pedig nem lenne más, mint a Sony japán divíziójánál készülő The Order: 1886, mely az említett két alkotás között, februárban érkezik majd meg. A héten egy nagyon ötletes élőszereplős trailerrel igyekeztek emlékeztetni minket a két hónapon belül érkező játékra. Biztos sokan gazdagodtak valamilyen androidos okostelefonnal vagy táblagéppel az ünnepek alatt, nekik pedig egy nagy nevet ajánlanánk kipróbálásra. Nemrég ugyanis az említett rendszerre is megérkezett minden idők egyik legsikeresebb Star Wars játéka, a Knights of the Old Republic. A közel két és fél gigabájt helyet foglaló játék a tíz évvel ezelőtti alkotás teljes pompáját kínálja, cserébe pedig 1290Ft-ot kell kicsengetnünk a Google áruházában.

News.zip - a 2014. 52. hét legfontosabb hírei - 3. kép

A régi idők kapcsán biztosan sokan emlékeztek a rendkívül frappánsan Duck Hunt névre keresztelt kacsavadászós játékra. A Nintendo Wii és Nintendo Wii U tulajdonosok most újra átélhetik az élményt, hiszen az alkotás néhány napja bekerült a Virtual Console szolgáltatásba. Térképünkre pedig lassan felkerülhet a Titanfall alkotóinak új projektje, melyről lényegében eddig csak annyit tudunk, hogy a Respawn Entertainment egyik fele már szorgosan dolgozik rajta. Vince Zampella, a csapat vezetője még azt is leszögezte, hogy az új alkotás igencsak eltér majd a Titanfall-tól. Ha az elmúlt évek legjobb játékait kell felsorolni, akkor bizonyára egyetlen listáról sem hiányozna a Grand Theft Auto V, akik pedig beszerezték már az alkotást, azok minden bizonnyal ki is tolták az egyjátékos részt. Nekik hozhat új tartalmat a már korábban is beígért egyjátékos DLC, melynek érkezéséről szóló hírek nemrég újra felröppentek. Nagyon sokan csak remélni tudjuk, hogy valóban készül már az egyjátékos tartalmat bővítő csomag, hiszen a Grand Theft Auto sorozatnak szerves része az önállóan végrehajtandó küldetések hada.

Végezetül pedig egy kis szócsatára, vitára és elmélkedésre invitálnánk titeket. Jó néhány éve már, hogy először felröppent az eSport hovatartozása. Sportnak tekinthetjük? Vagy maradjunk meg a szimpla játékosok közötti versengés mezején? A témát legutóbb Rob Pardo, a Blizzard volt kreatív igazgatója feszegette, ő pedig egyértelműen azon az állásponton van, hogy bizonyos esetekben jóval többről van szó, mint egyszerű játékról. John Skipper, a sportközvetítéseiről híres ESPN vezetője másképp vélekedik a dolgokról, szerinte ugyanis szimplán csak versengésről van szó. Ezzel persze ő maga nem degradálta le a játékosokat, csupán a sportokhoz való viszonyítását fejtette ki. Szerintetek az eSport-oknak az olimpiai játékok között van a helye?

News.zip - a 2014. 52. hét legfontosabb hírei - 4. kép

A hivatalos blogok között nézelődve észrevehettétek, hogy az MSI ezúttal sem hagyott minket bejegyzés nélkül. Legutóbb az igazi mindenesek képében tündöklő MSI Adora All in One családot mutatták be nekünk.

Ti is jó néhány bloggal kedveskedtetek az ünnepek alatt, így bőven volt miből válogatnunk. warpraySTR például karácsonyi ajándékként Double Rainbow kódokat osztott meg veletek, melyet a legújabb Call of Duty játék kapcsán használhattok fel. Totyak úr pedig ismét sokak példaképévé lépett elő, hiszen szorgos közösségépítő munkájának legújabb gyümölcséről számolt be nektek. Mi pedig gratulálunk neki az újabb remek hardverhez. Nyiszti a héten is meglepetett titeket egy remek bloggal, melyben az Avatar világa kalauzol el minket. rDAVE egy PS3 exkluzív játék alapján készült animációs filmről, a Mennyei kard-ról (Heavenly Sword) írt nektek egy kritikát. Az animációs film sajnos nem lett túl jó prezentálása a játéknak.

News.zip - a 2014. 52. hét legfontosabb hírei - 5. kép

A hét blogja díjat is ismét kiosztottuk, a győztes pedig 5t3v3nk3 lett. A győztes alkotásban pedig egy érdekes sorozatot hozott el nektek, melynek 13 epizódját Almost Human néven tekinthetitek meg. A sorozat világa bizonyára sokak számára lehet érdekes, a szereplők egy részével pedig már több sikeres produkcióban is találkozhattunk.
3 hozzászólás

petrovicsz

6 éve, 10 hónapja és 4 napja

Ohhhh hát véget ért az év... Elég komoly összefoglaló lett, volt sok érdekes hír teli érdekességekkel. Hét bloggerének gratulálok!

válasz erre

totyak

6 éve, 10 hónapja és 4 napja

Drakula 5t3v3nk3-nek a sokadik kiváló blogjához. Jó volt veletek ez az év is. Még sok ilyet kívánok.
A megtisztelő közösségépítő titulust köszönöm szépen, remélhetőleg alapja is van, de azért példakép biztosan nem vagyok.

(na bazzeg, mindjárt elpityeredek )

válasz erre

kpal

6 éve, 10 hónapja és 4 napja

Szaftos utolsó hét volt az évből

5t3v3nk3 Grat

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profilja