News.zip - a 2014. 39. hét legfontosabb hírei

2014. szeptember 28.
2.5251
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Egy héttel közelebb kerültünk számos sokak által várt név megjelenéséhez, valamint egy hétnyi játékok terén szerzett információval is bővültünk, így itt az ideje, hogy ismét megírjuk nektek a szokásos összefoglalónkat.

Minket minden vasárnap délután 14.00-kor megtaláltok itt, aki úgy érzi, hogy egy-egy héten nem tudott elegendő figyelmet fordítani a játékok világára, az most mindent bepótolhat. Előzetesen elárulhatjuk, hogy most sem beszélhetünk egy unalmas hétről, ami pedig külön örömteli, az a jó hírek egyre nagyobb száma. Reméljük egészen karácsonyig tartják az illetékesek ezt a növekedő vonalat, így az ünnepekkor mindenki könnyebben és olcsóbban tudja majd beszerezni a várva várt újdonságokat.

Nem is húznánk tovább az időt, elsőként szokás szerint valami nagy hírrel támadnánk le titeket, melyre jó szokásunkhoz híven a borítóképünk is utal. A Blizzard következő nagy dobását már rengetegen várták, a Titan név pedig sokak szeme előtt már az új WoW-ot jelentette. A héten azonban késő este bombaként robban nálunk a hír, hogy a vállalat törölte a játékot. Ez a döntés az egész piacot meglepte, Mike Morhaime, a cég társ-alapítója pedig meglepően őszintén nyilatkozott a döntésről. Szerinte ugyanis egyszerűen nem lett elég szórakoztató a játék. Ez bizonyára nézőpont kérdése, az viszont biztos, hogy a több éve fejlesztett játék nagyjából 50 millió dollárt emésztett fel.

News.zip - a 2014. 39. hét legfontosabb hírei - 2. kép

Sovány vigasz lehet, de azért egy játék törlése mellett új megjelenések is akadtak a héten, melyek közül egy ingyenes játékot emelnénk most ki. A Counter-Strike név bizonyára minden játékos számára ismerős, a Nexon neve azonban már fele ennyire sem. A kettő ötvözetéből és persze a tömérdek zombiból született meg a héten megjelenő Counter-Strike Nexon: Zombies. A Counter-Strike világát felelevenítő zombis alkotás ingyenesen érhető el a Steam kínálatában, így akik egy újfajta többjátékos mókát szeretnének a haverokkal, azoknak mi mindenképpen kipróbálásra ajánljuk. A Steam kapcsán egy érdekesség is jutott a hétre, mégpedig a frissített kliens kapcsán bevezetett egyik újdonság személyében. A kliens ugyanis ezentúl már zenelejátszó funkcióval is bír, melyet Steam Music Player névre kereszteltek.

Kicsit a szoftveres résznél maradva megemlítenénk a Razer újdonságát, mely szintén egy frissítéssel lett elérhető. A Razer Synapse-on belül ugyanis megjelent a Stats & Heatmaps funkció, mely játékunk elemzését segíti, így pedig egy idő után akár javulhat is bizonyos képességünk. Persze csodákra nem kell számítani, de ha azonos területet, pályát vizsgálunk egy-egy játékban, akkor bizony célirányosan javulhatunk. A szoftveres részleg után megindítanánk a szokásos "mozidélutánunkat", melyben a legérdekesebb előzeteseket tekinthetitek meg velünk. Ennek a rovatunknak szinte állandó résztvevője a Middle-Earth: Shadow of Mordor, ezt a jó szokásunkat pedig ezúttal is tartanánk. Így kezdjük is a majd kilenc perc hosszú bővített Middle-Earth: Shadow of Mordor trailerrel, melyet egy open-world kalandjáték első mozgóképe követ majd. Ez nem lenne más, mint a Vane, ami elsőre ígéretesnek tűnik, így mindenképpen tekintsétek meg velünk a remélhetőleg 2015-en megjelenő játék első mozgóképét.

News.zip - a 2014. 39. hét legfontosabb hírei - 3. kép

Rovatunkat egy hasznos blokkal szakítanánk félbe, melyben a hardverek kapják a főszerepet. Érkezett a héten ugyanis néhány olyan gépigény, melyről szerintünk nem maradhattok le. Ilyen például a The Evil Within PC gépigénye, mely igazándiból egy optimális gépet takar, hiszen minimum követelményt nem adott meg a Bethesda. Hamarosan érkezik a World of Warcraft legújabb kiegészítője, a Warlords of Draenor, ennek kapcsán pedig gépigényekkel gazdagodtunk. A WoW-nál maradva még egy jó hírt is megoszthatunk a játékosokkal, hiszen visszaállíthatják törölt World of Warcraft karaktereiket, így egy-egy görbe este, vagy rosszul végződő csata után nem hozunk majd végzetes döntéseket.

Ahogy ígértük, folytatjuk a mozidélutánt, méghozzá három alkotással, melyek anyagai tényleg kitesznek egy rövidebb filmet. A Sleeping Dogs: Definitive Edition csak egy háromperces felvétellel kínálja az alapozást, melyet a közel 20 perces Resident Evil: Revelations 2 mozgókép bővít sorozathosszúságúra. A TGS 2014-ről érkező felvétel egyébként sokaknak hozhatja meg a kedvét a Capcom újdonságához. A filmes hosszúságot azonban a PS4-exkluzív Bloodborne biztosítja, melyről egy közel 40 percnyi gameplay felvétel érkezett. Ha ebből nem ismerjük meg a játékot, akkor miből fogjuk?

News.zip - a 2014. 39. hét legfontosabb hírei - 4. kép

A TGS 2014 kapcsán egy régi nagy név, a Dragon Ball is hallatott magáról, mégpedig egy új játékkal kapcsolatban. Mielőtt megörülnénk a hírnek, sajnos a PC-s tábor ezúttal is kimarad a mókából, és mielőtt a konzolosok nyenyenye-t skandálnának: ti is kimaradtok. Az új Dragon Ball játék mobilokra (Android és iOS) érkezik. A Battlefield 4 nem ezeken a platformokon hasít, hanem leginkább PC-n. Az alkotás kapcsán hamarosan érkezik a Fall Patch, mely számos javítást tartalmaz. Ugyancsak hamarosan, egészen pontosan szeptember 30-án érkezik a The Crew PS4 és Xbox One bétája, melyre bizonyára már nagyon várnak az említett konzolok tulajdonosai.

A Total War: Attila még odébb van, de egy kicsit meg kell állnunk a játék nevénél. Nem sűrűn neveznek el ugyanis velünk kapcsolatban egy-egy játékot, így joggal lehetünk büszkék. A Total War széria legújabb tagja 2015 februárjában érkezik, méghozzá a PC-Mac kettősre. Az alkotás az eddig megszokott játékokhoz hasonlóan a valós idejű és a körökre osztott stratégia elegye lesz, időutazásában pedig a haldokló Római Birodalom napjaiba repít minket.

Az Assassin's Creed: Unity kapcsán szintén egy kirándulásra invitáltak minket az illetékesek, melynek természetesen a játéknak is otthont adó Párizs az helyszíne. Az interaktív barangoláson mindenkinek ajánljuk a megjelenést. Legvégül pedig egy igen merész hírt említenénk meg újra, mely a GTA V PC-s és újabb generációs konzolokra szánt változatait érintheti. A fejlesztők oldalán ugyanis egy időre felbukkant néhány sor, mely arról árulkodik, hogy az új változatokban FPS nézettel bővül az extrák sora. Ez nagyon nagy húzás lenne a Rockstar részéről, de elég hihetetlennek tűnik.

News.zip - a 2014. 39. hét legfontosabb hírei - 5. kép

Legvégül pedig a blog-szekcióban nézünk körül, melyben új hivatalos bloggal is találkozhattatok az elmúlt napokban. A Kingston ugyanis gondolt a konzolokkal rendelkező olvasóinkra is, hiszen egy olyan USB-meghajtókat mutattak be az új HyperX Fury termékek személyében, melyek PC mellett PlayStation 4, Xbox 360 és PlayStation 3 támogatással is bírnak.
2 hozzászólás

Ravor

6 éve, 6 hónapja

Kár, hogy kihagytam ezt a hetet

válasz erre

totyak

6 éve, 6 hónapja és 3 napja

Nincs hét blogja? Volt már ilyen?

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Maniac profiljaMarduk profiljaGargameth profiljaSándorkolbász profiljaJANIK profiljadarkomen profilja