News.zip - a 2014. 38. hét legfontosabb hírei

2014. szeptember 21.
2.0171
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Ismét eltelt egy hét, az iskolásokat azzal tudjuk vigasztalni, hogy közelebb kerültek a téli szünethez, a dolgozóknak a hétvége nyújthat némi támaszt, míg a sportőrültek éppen a szingapúri nagydíj rajtján izgulhatnak, a gamerek pedig egy héttel közelebb kerültek több nagy név megjelenéséhez.

Ezekkel a nevekkel egészen biztosan találkozni fogtok majd a következő sorokban is, hiszen egy-egy nagy név a megjelenéséhez közeledve egyre többet árul el magáról, illetve a fejlesztő-kiadó páros szeretne egyre nagyobb kedvet csinálni a dédelgetett alkotásukhoz. Előzetesen sok újat nem tudunk ígérni, már ami a formai világot érinti, hiszen a héten sem forradalmasították a játékok piacát, amit annyira nem bánunk, hiszen a mostani színvonal is igen magas. A borítóképünk azonban már utal arra, hogy ezúttal egy másik témában érkezett fontos újdonság.

Kezdjük is akkor ezzel a "másik témával", mely a hardverek világa lenne, azon belül is a grafikus kártyáké. Néhány napja ugyanis az nVIDIA két új modellt mutatott be, melyek egyértelműen a felsőbb szegmensben kívánnak hódítani, így nem is titkolt, hogy minél több játékost szeretnének velük meggyőzni. A kártyák egyébként nagyon erősek, de kezdőáruk természetesen igencsak magas. Ezt sokan úgy szokták kiküszöbölni, hogy egy új modell megjelenését követően az egy-két szériával korábbi csúcsmodellre ruháznak be, melyek természetesen még néhány évre bőséges erőforrást biztosítanak. Az nVIDIA azonban annyira szeretné nyomatni az új modelljeit, hogy több előző szériába tartozó modellt is leállít, ami persze nem egyenlő azzal, hogy holnaptól nem találkozunk majd ezekkel a modellekkel a boltokban, de azért nem túl szép dolog. Az elmúlt napokban tehát az új kártyák uralták a hardverhíreket, több neves gyártó modelljét illetően pedig bővebb tájékoztatást olvashattok a hardverhíreink között.

Az új kártyákat jó néhány közelgő neves alkotás ki fogja majd használni, ám az új generáció konzoljai továbbra is egyre nagyobb szeletre pályáznak abból a bizonyos tortából. Erre egyelőre úgy tűnik, hogy a Sony újdonságának van a legnagyobb esélye, melyet a múlt heti összefoglalónk főszereplője, a Destiny tovább erősített. Ezt pedig mi más erősíthetné meg, mint az angol eladások, hiszen Angliában a Destiny őrület megnégyszerezte a PS4 eladásokat. Az Xbox One helyzetén a Halo: The Master Chief Collection javíthat majd ennyire, a játék kapcsán azonban a héten egy PC-s pletyka bukkant fel. Egyelőre semmi sincs megerősítve, de bizonyára sokan reménykednek már az újabb PC-s Halo-ban.

News.zip - a 2014. 38. hét legfontosabb hírei - 2. kép

Egy ideig a legfrissebb Star Wars játék is egy platformra koncentrált az iOS személyében a héten azonban Android, a Windows Phone és a PC platformokra is megjelent a Star Wars: Commander. Persze mi leginkább már egy komolyabb SW-újdonságot várunk, idővel pedig ezek is eljönnek majd. A Resident Evil: Revelations 2 is eljön majd, addig pedig a friss gameplay videóval érdemes ráhangolódni. Ha pedig a videós részlegünk beindul...akkor nem maradhat el a Borderlands: The Pre-Sequel kilenc perces trailerje sem. A játékot egyébként többen bírálták, hogy nagyjából egy DLC szintjén van, ami több szempontból is igaz, de remélhetőleg megfelelő újdonságfaktor lesz majd benne.

A különböző konzolok kapcsán elmondható, hogy vannak bizonyos műfajok, ahol egy-egy konzolra egy-egy olyan minőségi cím jut, mely közel áll a konzolok gyártójához. Az autós műfajban például a Forza óriási népszerűségnek örvend az xbox-os tábor körében, a Sony oldalán pedig hamarosan érkezik a Driveclub, melyről a héten egy húsz perces felvétel is érkezett, ami sokak kedvét hozhatja meg. Nagyjából ennyi ideig élvezhetjük az új újgeneráció Hellraid gameplay felvételt is, mely nagyon hangulatosra sikeredett. A konzolok és az autós játékok kapcsán a The Crew sem maradhat ki. Nemrég lezajlott a béta teszt, hamarosan pedig érkezik a végleges változat, ám addig egy újabb trailerrel kell beérnünk. Továbbra is tartjuk az autós után horror rendszert, így mi mást is ajánlhatnánk most nektek, mint egy Hátborzongató The Evil Within előzetest.

News.zip - a 2014. 38. hét legfontosabb hírei - 3. kép

A Far Cry 4 mostanság nem hallat magáról olyan sűrűn, mint a bejelentés után, nemrég azonban egy új játékmódot ismerhettünk meg, melyről pontos információt még nem közölt a Ubisoft. Az új játékmódok kapcsán érdemes megemlíteni a Call of Duty: Advanced Warfare egyik új multiplayer játékmódját, ami a Momentum névre hallgat, és egy korábbi ötletből, a World at Warban megismert War nevű opcióból táplálkozik. Egy merőben eltérő stílushoz kalandozunk most át, hiszen nem mehetünk el egy olyan bejelentés mellett, amelyért a Blizzard a felelős. A vállalat ugyanis nemrég megerősítette, hogy több mint 20 millió játékosa van világszerte a Hearthstone néven elérhető játékuknak. A játék egyébként viszonylag friss, ráadásul még jó pár platform hiányzik a kínálatból, így bőségesen van még benne potenciál.

Két viszonylag nagy hírt hagytunk a végére, hiszen így keretes szerkezetbe tudjuk foglalni hetünket. A Oculus Rift sokak fantáziáját mozgatja meg, azonban még mindig nincs publikus végleges verzió, így kicsit olyan érzésünk lehet, mintha az egész VR piac állna. Persze új bejelentések vannak, de a pörgést olyan dolgok indíthatják el, mint például az említett megoldás könnyű beszerzési lehetősége. A hírek szerint erre 2015-ig kell majd várnunk, ami az eddig eltelt időszakot tekintve pozitív információ, de azért nem árt óvatosan kezelni. A másik nagy hír akár főcímünk is lehetett volna, azonban jobban belegondolva nagyobb a füstje mint a lángja. A Microsoft ugyanis hivatalosan is felvásárolta a Mojangot, mely nem kisebb címért felel, mint a Minecraft. Az nagy kérdés, hogy ezzel mi célja van a redmondi alakulatnak, hiszen sokan úgy érzik, hogy pont leáldozóban van az említett játék. Akadnak olyan vélemények, mely szerint belső tranzakció útján szeretnének belőle pénzt kicsikarni, más vélemények pedig egy új változat Xbox-exkluzivitását hangoztatják.

News.zip - a 2014. 38. hét legfontosabb hírei - 4. kép

Összefoglalónk végéhez közeledve elérkeztünk a hivatalos blogokhoz, melyből ezúttal hármat tudunk itt nektek bemutatni. A szokásos két hardverblog mellett ugyanis nemrég jelent meg a legújabb Magic to Master official blog, melyben az engine választásával kapcsolatos dolgok folytatását olvashatjátok el. A Cooler Master ezúttal ismét bebizonyította, hogy a legújabb technológiákhoz is alkalmazkodnak, ezt pedig a hűtés terén ismertették. Az ASUS pedig egy új kategóriába kalauzolt el titeket, hiszen az ASUS ZenWatch-ról írtak nektek.

News.zip - a 2014. 38. hét legfontosabb hírei - 5. kép

Legvégül pedig a hét blogja díj győztesére térnénk ki, aki nem más, mint rDAVE. A díjat pedig nem mással érdemelte ki, mint a részletes digitális Google zenebolt bemutatójával.
4 hozzászólás

totyak

10 éve, 4 hónapja és 3 napja

Gyönyörű napos hétvégénk volt, csak sajnos jönnek a borús hétköznapok. Gratula rDAVE kollégának.

válasz erre

gokuvsvegita

10 éve, 4 hónapja és 3 napja

Gratulálok a hét blogja címnek. röhögő smiley

válasz erre

ENCELADUS

10 éve, 4 hónapja és 3 napja

Egy héttel közelebb a GTA V megjelenése

válasz erre

Yanez

10 éve, 4 hónapja és 3 napja

Gratula rDÉLY! röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaiPet profilja