News.zip - a 2014. 32. hét legfontosabb hírei

2014. augusztus 10.
2.4411
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Napra, órára és percre pontosan egy héttel a korábbi összefoglalónk után ismét elhoztuk nektek az aktuális hét legérdekesebb híreit, blogjait és témáit összegyűjtő összefoglalónkat, melyet reméljük nagy kedvel olvastok ti is minden hétvégén.
Advertisement

Az elmúlt napokban szerencsére ezúttal sem maradtunk érdekes és fontos információk nélkül, de érkeztek hivatalos és általatok írt blogok is, úgyhogy vágjunk is bele. Több fontos hír is érkezett az elmúlt napokban, úgyhogy ehhez illően ezekkel fogunk kezdeni, majd pedig a rengeteg fontos információ után kiderül, melyik kedves olvasónk írta a hét legjobb blogját.

Kezdjünk rögtön az új Source Engine kapcsán felbukkanó bizonyítékokkal, hiszen a jelek szerint igencsak fű alatt jelent meg a Source 2 Engine. Egészen pontosan a héten közzétett Dota 2 Workshop Tools volt az a csomag, mely állítólag számos pontján utal az új motorra. Furcsa lehet az a szerénység a Valve részéről, hiszen a korábbi motor rengeteg sikeres játék alapját adta, az újra pedig remélhetőleg sok folytatás meghajtása hárul majd. Ha már a Valve került szóba, akkor egy érdekes steam-es változtatást is érdemes megemlíteni, hiszen hamarosan Steamen is elrejthetőek lesznek a játékok. Ezzel a sok alkotással rendelkező könyvtárak tulajdonosai járnak jól, hiszen sokkal átláthatóbb felületet kapnak majd, ráadásul a hírek szerint a frissítések során további felületváltoztatások érkeznek.

Kicsit még a Steamnél maradva mindenképpen megemlítendő a közelgő Counter-Strike játék, mely ugyan nem akkor horderejű lesz, mint a Source után a Global Offensive, de ettől függetlenül bizonyára sokan tesznek majd vele egy próbát. Egészen pontosan a Counter-Strike Nexon: Zombies érkezéséről van szó, mely főként az ázsiai piacon CS-fejlesztő Nexon műve, de természetesen a Valve támogatását élvezik, ezáltal pedig a harmadik negyedévben az alkotás felkerül a Steam kínálatába, ráadásul ingyen. A Colin McRae Rally is felkerült nemrég a Steam kínálatába, ám a sikeresség igencsak elkerülte az alkotást, hiszen a szériához nem hű játék igencsak nagy felháborodást keltett. Nemsokkal később érkezett is a hír, hogy visszakaphatják a pénzüket, akik megvették a Colin McRae Rally-t. Ez egy igen becsülendő hír a kiadó részéről, de természetesen a játékosok részéről teljesen jogos a felháborodás is.

News.zip - a 2014. 32. hét legfontosabb hírei - 2. kép

A Blizzard viszont egészen biztosan ünnepelni fog, hiszen nemrég bejelentették, hogyan kívánnak boldog 10. születésnapot a World of Warcraft-nak. Az alkotás kétség kívül örökké emlékezetes marad, azonban a vállalatnak is be kell látnia, hogy egyre csak lejjebb csúszik a játék, már ami a népszerűséget illeti. Változnak az idők és ezt a vállalat legutóbbi pénzügyei jelentése is jól mutatja, hiszen közel 1 millió felhasználó fordított hátat a kérdéses MMO-nak. A GTA sorozat pedig az évek múlásával egyre népszerűbbé válik, amit a legutóbbi rész is ékesen példázz, hiszen eddig már több mint 34 millió példányban került a boltokhoz GTA V. Ez persze csak PlayStation 3 és Xbox 360 verziókra vonatkozik, ősszel pedig PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra is érkezik az alkotás, ez a hármas pedig szinte biztos hogy megdönti a 34 milliós számot. A sorozathoz kapcsolódóan néhány szóban muszáj még megemlíteni a GTA IV selfie-módját, mely jól mutatja, hogy egy jó néhány éves játékból még mindig ki lehet hozni érdekes dolgokat.

Nézzünk egy másik híres szériát, az Assassin's Creed-et, hiszen jó szokásához híven ismét több hír érkezett a szériával kapcsolatban. Kezdjük rögtön a héten hivatalossá váló Assassin's Creed: Rogue-al, mely ugye a korábbi generációs konzolokra érkezik. A Ubisoft hivatalos bejelentése megerősítette, hogy november 11-én érkezik majd a játék, méghozzá a harmadik és a negyedik rész közé. A játék gyűjtői kiadására is fény derült, ám ez már nem annyira örömteli hír, hiszen elég vérszegény lett. Pedig egy-egy gyűjtői kiadás nagyon jól szokott sikerülni, ráadásul ezek később még értékesebbek lehetnek.

News.zip - a 2014. 32. hét legfontosabb hírei - 3. kép

Az újabb generáció számára érkező Assassin's Creed Unity bizonyára jóval nagyobb sikereket ér majd el, mint az említett Rouge, mindemellett pedig a Ubisoft is vélhetőleg a Unity felé tolja azt a bizonyos szekeret. A next-gen címről is érkezett egy érdekes videó a héten, hiszen megismerhettük az alkotás parkour rendszerét. Ez egy nagyon fontos része a játéknak, így igényli is a folyamatos fejlesztést. A játék Párizsának térképéről is kaptunk fontos háttérinformációkat, mégpedig azt, hogy óriási lesz a város. Utolsó AC hírünk már a mozik világába lép át, hiszen megtudhattuk, hogy a játékot tiszteletben tartva készül a mozifilm változat.

A PC-s tábor számára érkezett még remek hír, hiszen megtudtuk, hogy az említett platformra is jön a Ryse: Son of Rome, mely eddig az Xbox tulajdonosok exkluzív címének számított. A Resident Evil sokak számára szép emlékekkel szolgálhat, ezt pedig hivatalosan is visszahozza a Capcom, hiszen 2015-re elkészítik a 2002-es GameCube modern változatát. Szintén 2015-ben érkezik az Evolve is, ám ez nem mindig volt így, hiszen csak nemrég derült ki, hogy a Turtle Rock Studios új alkotása jövőre csúszott. A Dragon Age Inquisition nem csúszik sehova, így novemberben már kapható is lesz, méghozzá egy igazán igényes gyűjtői kiadással, mely a játék rajongóinak remek ajánlat lehet.

Hamarosan találkozhatunk egy nagy visszatérővel is, ám ezúttal nem egy játékról van szó, hanem egy nagy játékipari névről, méghozzá a Sierra-ról. A jelek szerint ugyanis visszatérhet a nagy név, mi pedig alig várjuk az első hozzájuk köthető alkotást. Végezetül ma sem maradhatunk gameplay nélkül, ezért ajánlanánk a Civilization: Beyond Earth játékmenetét.

News.zip - a 2014. 32. hét legfontosabb hírei - 4. kép

Természetesen hivatalos blogok is érkeztek az elmúlt hét napban, így szemezgessünk kicsit belőlük. A Cooler Master például megmutatta, hogy mi mindent hozzhatunk ki modelljeikből, míg az ASUS folytatta a hálózati megoldásokkal foglalkozó blogját. A Kingston pedig tegnap hozott egy új bejegyzést, méghozzá az egyre népszerűbb SSD piacról.

Legvégül pedig a ti irományaitokból szemezgettünk, valamint kiosztottuk a hét blogja díjat is. 1balintg nevű felhasználónk a Mafia 2 végigjátszását hozta el nektek, mely sokak számára jöhet jól. Remek játékról van szó, melyet érdemes mindenkinek végigjátszani.

News.zip - a 2014. 32. hét legfontosabb hírei - 5. kép

A hét blogja díjat pedig három blog kapta, mely egy szerzőhöz tartozik, így a díjat nyugodt szívvel adjuk át virtuálisan Azer11-nek. A három részt pedig sorrendben itt, itt és itt találjátok.
Advertisement
7 hozzászólás

kpal

7 éve, 1 hónapja és 21 napja

szaftos hét volt

grat a blog győztesnek

válasz erre

Azer11

7 éve, 1 hónapja és 21 napja

WOW Köszöntem szépen
Legközelebb megmérkőzünk, Steve

válasz erre

1000feri

7 éve, 1 hónapja és 21 napja

Húúzós hét volt

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

7 éve, 1 hónapja és 21 napja

[Tiltott felhasználó!]

Yanez

7 éve, 1 hónapja és 21 napja

Gratu Azer11! Hírek szempontjából, számomra ez eléggé uncsi hét volt.

válasz erre

totyak

7 éve, 1 hónapja és 21 napja

Gratula a hét blogjának, illetve minden blogolónak.

válasz erre

italianman

7 éve, 1 hónapja és 21 napja

Azer11 grat.

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt