News.zip - a 2014. 27. hét legfontosabb hírei

2014. július 06.
2.2891
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Ismét egy héttel kevesebb maradt hátra a nyárból, de ne búslakodjunk még emiatt, hiszen jó néhány napsütéses hét áll még előttünk, valamint a napsütés mellett reméljük annyi érdekes játékhírt kapunk még, ahány napsugár elér hozzánk.
 

A héten így volt, hiszen jó néhány érdekes hírrel találkozhattatok, valamint akadt olyan is, mely fontos információkat tartalmazott. A hét talán egyik legfontosabb hírének a hazai Xbox tábor örülhet, hiszen kiderült, hogy hivatalosan milyen bundle csomagokkal indít hazánkban az Xbox One. Szerencsére igen korrekt csomaggal álltak elő az illetékesen, hiszen 130 ezer Ft-ért a sokak szerint fölösleges Kinect helyett két igazán jó és új alkotást kapunk a konzolhoz.

A nyárhoz egészen biztosan kapcsolódik a Steam rekordja, hiszen múlthéten vasárnap egy időben 8 millióan használták a rendszert. A nyár mellett a remek leárazásoknak és a sok izgalmas játéknak köszönhetik ezt a rekordot, mely megmutatja, hogy mekkora méretet képvisel a világ játékosállománya. Közülük bizonyára igazán kevesen fognak játszani a Virginia névvel érkező játékkal, melyet volt Rockstar, Rare és EA dolgozók készítenek. Az alkotást egyébként a népszerű X-akták és Twean Peaks sorozatpáros ihlette, így a sztori terén lehet, hogy többet kapunk, mint azt a grafika alapján várnánk.

A Virginia csak PC-re érkezik, így vajnyi kevés az esély arra, hogy hasonló kiegészítővel játszhassuk, mint amellyel egy amerikai játékos sakkban tudott tartani egy betörőt. Ha fegyver nincs kéznél, akkor azt szokták mondani, hogy a harcművészet is bőségesen elegendő. A Mortal Kombat sorozatból jó néhány megmozdulást leshetünk el, nemrég pedig kiderült, hogy milyen új karakterektől tehetjük meg mindezt. Kedvcsinálóként pedig nézzétek meg Scorpion cenzúrázatlan kivégzését, melyet senki ne próbáljon ki egy betörőn sem.

News.zip - a 2014. 27. hét legfontosabb hírei - 2. kép

Cliff Bleszinski igen nagy névnek számít a játékiparban, a Gears of War alkotójának pedig nagy tervei vannak. Egyrészt új céget alapított, másrészt két nap múlva lehull a lepel az első alkotásáról. A Gears of War sorozattal kapcsolatban is érkezett egy jó hír a rajongók számára, hiszen Cole visszatér az új Gears of War-ban. Reméljük, hogy nem kell majd fizetni az új rész demójának kipróbálásáért. Ez a mondat kissé furán hangozhat, ám nemrég megtörtént, hogy néhol pénzt kértek az Xbox Live-os demókért. Persze az illetékesek leszögezték, hogy valami problémáról van szó, azonban attól jogosan tarthatunk, hogy ezt a véletlenül jött ötletes később komolyan átveszik.

Ha már nemrég egy sorozat új része, valamint egy konzol került szóba, akkor érdemes megemlíteni, hogy érkezett a héten egy Far Cry 4 trailer, mellyel együtt újabb kiadásokra derült fény. A Far Cry új részének megjelenése még odébb van, a Battlefield 4 legújabb kiegészítőjére azonban már nem kell sokat várni, hiszen a prémiumosok már július 15-től játszhatnak a Dragon's Teeth kiegészítővel. Akik nem rendelkeznek prémiummal, azoknak további két hetet kell várniuk, de mindenképpen július havában élvezhetik majd az újdonságokat.

A Kickstarter számos kütyünek adott már kiugrási lehetőséget, ám nem szabad elfelejteni, hogy játékok kapcsán is számos projekt fut az oldalon. Az InSomnia néhány napja startolt, de már össze is gyűjtötte a szükséges összeget, így 2015 végén meg is érkezhet a játék. Addig pedig voltak olyan rendesek a fejlesztők, és megosztottak velünk egy tech demót. A virtuális valóság is jó néhány termékkel képviselteti magát a Kickstarter oldalán, az Oculus Riftnek azonban már nincs szüksége efféle támogatásra, hiszen nagy nevek állnak a cég mögött és a dolgozók között is jó pár nagy névre lehetünk figyelmesek. Legutóbb például a Plants vs Zombies 2 producere csatlakozott a fejlesztőkhöz, mely a játék sikerét tekintve biztosan jó hatással lesz a csapat munkájára.

News.zip - a 2014. 27. hét legfontosabb hírei - 3. kép

Az Oculus kapcsán még egy érdekességről is beszámoltunk nektek a héten, mely a népszerű South Park sorozatot is érinti. Ez nem volt más, mint az Oculus Riftes túra, melyet online, vagy gépekre telepítve is el tudtok érni. A legjobb az egészben pedig az, hogy az említett VR-kiegészítő nélkül is be tudjátok járni a terepet, így mindenkinek ajánlott elolvasni a hírt. Másik érdekes hírünket is nagy örömmel fogadtátok, ezért itt is közzétesszük, hiszen hátha akad olyan olvasónk, aki lemaradt volna róla. Egy 30 éves évforduló kapcsán készült pólóról szólt a hírünk, melyen unalmas perceinkben Tetrist is játszhatunk. Szerintünk ez egy remek tisztelgés a több mint 30 éves játék előtt és nagyon örömteli, hogy a mai napig érkeznek olyan újragondolt játékok, melyek a régi klasszikust veszik alapul.

A stratégiai játékok szerelmesei mostanság talán elhanyagolva érezhetik magukat, ám a héten az ipar nagy nevének, Sid Meiernek köszönhetően jó hírrel tudtunk nekik szolgálni. Kiderült ugyanis, hogy októberben érkezik a Civilization: Beyond Earth, így már csak pár hónap választ el minket a kellemesnek ígérkező alkotástól.

News.zip - a 2014. 27. hét legfontosabb hírei - 4. kép

Hivatalos blogok is érkeztek az elmúlt napokban, így ismét érdekes témákról, valamint hardverekről tudunk itt nektek beszámolni. A Cooler Master például két blogot is írt nektek a héten, az egyikben a kompakt és többfunkciós gamer fülesekről, a másikban pedig egy jövőbemutató tápegységről olvashattok. Mindemellett a Kingston is írt nektek néhány sort, melynek témáját az OTG megoldások szolgáltatták, hasznossága pedig megkérdőjelezhetetlen.

Természetesen ti is írtatok jó néhány bejegyzést. Elsőként megemlítenénk 5t3v3nk3 legújabb írását, mely A világűr... nevet kapta. A téma adott, a megvalósítás pedig remek lett. WarpraySTR egy jó hosszú Metal Gear Solid sorozatba kezdett, melynek első részét itt találjátok, a folytatást pedig saját oldalán kereshetitek ki. Norbiii ismét egy hangulatos blogot írt nektek, mely egy nagy klasszikusról a Donkey Kong Country sorozatról szól. Nagyon hangulatos iromány lett, közülünk pedig sokan játszottak a Donkey Kong valamely részével.

News.zip - a 2014. 27. hét legfontosabb hírei - 5. kép

A hét blogja is retro hangulatot áraszt magából, az irományért pedig WillThaWheel felel. Elindította ugyanis a Flashback Friday sorozatát, melyet nagyon támogatunk, első része pedig meg is kapta a hét blogja címet. Ahogy nekünk, úgy az eddigiek alapján azt látjuk, hogy nektek is nagyon tetszik ez a vonal, reméljük jó hosszú sorozatot kapunk!
7 hozzászólás

kpal

7 éve, 1 hónapja és 6 napja

Grat blog nyertesnek


ezen én sem unatkoztunk rengetek remek infó volt.

válasz erre

totyak

7 éve, 1 hónapja és 6 napja

Gratulálok a hét blogjáért.

válasz erre

WillThaWheel

7 éve, 1 hónapja és 6 napja

Hát nem gondoltam volna. Köszönöm!! Örülök, hogy tetszett nektek az irományom, mert ez az, ami írásra ösztönöz. De ne felejtsétek el 5t3v3nk3-t és Norbiii-t is jól vállon veregetni, mert ők is igazán megérdemlik!
Ez a hét pedig pörgős volt, jobbnál jobb hírekkel, s talán ettől is szedtem magam össze picit, és blogoltam újra.

válasz erre

kakas201

7 éve, 1 hónapja és 6 napja

Eddig még nm olvastam el a blogot, de most este tuti elolvasom! gratula hozzá

válasz erre

Yanez

7 éve, 1 hónapja és 6 napja

Jó hét, jó blogok, megy ez a GC-n, mint a villámcsapás!

válasz erre

Norbiii

7 éve, 1 hónapja és 6 napja

Gratulálok WillThaWheel a hét blogja címért, megérdemelted! Bár mondtad, hogy az én Donkey Kong blogom esélyes rá, de igazságtalan lett volna, ha én kapom, szóval őszintén gratulálok neked, és a többieknek is!

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

7 éve, 1 hónapja és 6 napja

[Tiltott felhasználó!]

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljakylx profilja