News.zip - a 2014. 23. hét legfontosabb hírei

2014. június 08.
2.2421
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Ismét eltelt egy hét, így hét nappal öregebbek lettünk, ám ekkora változás még nincs hatással a játékok terén nyújtható teljesítményükre, így bizonyára velünk együtt minden kedves olvasónk is ugyanolyan lelkesedéssel olvasta az elmúlt napok híreit.

Szerencsére izgalomból, mozgóképekből és különféle bejelentésekből most sem szenvedtünk hiányt, így bőven van miből csemegézni a szokásos heti összefoglalónk alkalmával.

Elsőként egy igen nagy név kapcsán felmerült friss hírekről ejtenénk néhány szót, mely nem lenne más, mint a Battlefield Hardline, melyről kiderült, hogy a Visceral Games stúdiójában már több mint két éve fejlesztik. Ennek érdekessége, hogy még egy nagy név, a Dead Space 3 is elkészült közben, így a stúdió vélhetőleg jól oldotta meg az erőforrások beosztását. Azóta vélhetőleg még több fejlesztőt állítottak munkába, így az október 24-én megjelenő alkotás remélhetőleg nagyon jó élményekkel gazdagítja majd a vásárlóit. Az alkotás kapcsán még egy jó hírrel szolgálhattunk a héten, ugyanis megjelent az első hivatalos mozgókép, mely bő fél perces és igazán jó kedvcsináló lett.

News.zip - a 2014. 23. hét legfontosabb hírei - 2. kép

A Middle-Earth: Shadow of Mordor szintén októberben érkezik, ám néhány nappal az új Battlefield előtt, a héten pedig egy közel két perc hosszú látványos mozgóképet is kaptunk. Egyelőre minden információ azt hivatott megerősíteni, hogy egy nagyon izgalmas alkotás vár ránk ősszel, reméljük nem csak hájp. A Gyűrűk Ura filmek látványvilága mellett a hangzásviláguk is rendkívül sokaknak tetszett, ez pedig igaz Halo sorozatra is, melynek ikonikus zenéit Marty O'Donnell szerezte. Az úriember nemrég pert indított a Bungie ellen, hiszen szerinte még tartoznak neki. Mindig sajnálatos dolog ilyen esetekről hallani, ám nem szabad elfeledni, hogy a játékok mögött kőkemény üzlet áll.

A konzolok és számítógépek harca is egyfajta üzleti összecsapás, melyben egyre gyakrabban az előbbi család győzedelmeskedik, hiszen mostanság jó néhány nagy név csak konzolokra érkezik. Sokan azért kitartanak az utóbbi gépek mellett, nekik pedig egy kis ízelítőt kíván adni a Microsoft, hogy miből is maradtak ki eddig. Ezt pedig nem mással kívánják megtenni Redmondban, mint az Xbox One kontrollerének PC-kompatibilissé tétele, melyet a végleges driverek tökéletesre csiszoltak. Persze nem olcsó egy ilyen kontroller, így sok PC-s egyelőre az olcsóbb megoldásoknál maradhat, azonban hosszabb távon beválhat a Microsoft ötlete. A másik ilyen kedvcsináló a sokat emlegetett Kinect, mely úton van a számítógépek felé. Akik tervezik a megvételét, azok örülhetnek, hiszen az végéhez közeledik a projekt, melyre mi sem mutat rá jobban, mint hogy már előrendelhető a Kinect for Windows. A mozgás- és hangalapú irányítást is kínáló kiegészítő nyáron érkezhet meg az előrendelőkhöz, akiknek 200 dollárt kell majd cserébe átadniuk. Ez is egy érdekes lépés a Microsoft részéről, melynek akár komolyabb összeolvadás is lehet az eredménye, így 1-2 generáció múlva lehetséges, hogy az Xbox konzolok egyben teljes értékű számítógépként is funkcionálnak majd.

Addig azonban aki mindkét típusú játékra alkalmas gépezettel rendelkezik, annak meg kell vennie mindkét platformra az adott játékot, vagy pedig kiválasztja, hogy melyikre érdemesebb megvenni. A focirajongók kedvenc sorozatának legújabb tagja is választás elé állíthatja a játékosokat, a számítógépre szavazók pedig a héten megkapták a Fifa 15 futtatásához szükséges gépek specifikációit, így időben fel tudnak készülni a játék fogadására. Az Xbox One kapcsán a Dead Rising 3-at is sokan emlegetik, ezt pedig innentől a PC-s tábor is átveheti, hiszen egy hivatalos trailer kíséretében a PC-s bejelentés is megtörtént a Capcom részéről. Örülhetünk a Capcom ígéretének, mely szerint egy igazán optimalizált változatot kapunk, mely különféle Steam-opciókat is kihasznál majd.

News.zip - a 2014. 23. hét legfontosabb hírei - 3. kép

Egy igazán megosztó alkotás kapcsán is érkeztek új információk, ez pedig nem lenne más, mint a Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, melynek játéktere állítólag hatalmas lesz, és hogy mit is csinálhatunk majd ezen a hatalmas pályán? Az Kojima úr játékmenetéből kiderül, ráadásul egy PlayStation 4-es felvételről van szó, melyet Japánban bizonyára nagyra értékelnek. A Metal Gear Solid név már nagyon régóta kering a játékosok szeme előtt, azonban van néhány alkotás, melynek múltjához nem érhet fel. Ilyen például a Tetris, mely nagyon sokunknak okozott már felhőtlen szórakozást. Amikor a régi gépeken ügyeskedtünk, bizonyára keveseknek jutott az eszébe, hogy akár agyament tunkolásba is kezdhetnénk valami FPS játékkal. A klasszikusokat szerető gamerek most örülhetnek, hiszen a Ubisoft next-gen Tetrist jelentett majd meg, mely nyáron még csak az új konzolokra érkezik, ám ősszel már a PC-s tábor is élvezheti majd a klasszikus által nyújtott élményeket.

A Dragon Age is ismert névnek számít, az egyre közelgő Dragon Age: Inquisition pedig minden héten szolgáltat valami friss információt magáról. Ez ezen a héten sem volt másképpen, így tekintsétek meg a legfrissebb képeket, melyek több helyszínt is bemutatnak, így hasznos információkat hordoznak magukban. Persze nem lehet minden jó, így rossz hírekből is kijutott a hétre, ráadásul egy igen várt név kapcsán. A legújabb denevérember játékról van szó, mely a Batman: Arkham Knight nevet viseli majd. Sajnos csak 2015-ben bújhatunk majd az említett akcióhős bőrébe. Erre a hírre bizonyára ügyet sem vet a Ubisoft, mely az agyonhájpolt játékával, a Watch Dogs-szal absszolút eladási rekordot döntött, így bejöttek a vállalat számításai. Az már más kérdés, hogy sokan sokkal többet vártak Aiden Pearce Chicago-i kalandjaitól, de evvel a vállalat pénzügyesei bizonyára nem igazán törődnek.

Lassan végéhez közeledik a heti összefoglalónk ám a blogok megemlítése előtt még néhány hírt megosztanánk veletek. Ilyen lenne a következő Tomb Raider-ről szóló bejegyzésünk, mely a legutóbbi rész minőségét tekintve jó hír. Úgy tűnik még idén megérkezhet az alkotás, amely ezzel megelőzné a 2015-ben érkező új Mortal Kombat részt. Eme klasszikus névnél jobb lezárást nem is kaphattunk volna a hét eseményeit illetően, most pedig jöjjenek a blogok.

News.zip - a 2014. 23. hét legfontosabb hírei - 4. kép

Ahogy megszokhattuk elsőként a hivatalos blogokból szemezgetünk, így a Cooler Master új bejegyzését említenénk meg, mely CM Storm Quick Fire Rapid i: A legújabb gyorstüzelő néven olvasható oldalunkon. A bejegyzésben egy új billentyűzetről kaphattok bővebb információt, melynek fő erényei közé a szolidaritás és az igazi gamer funkciók tartoznak.

Ti is szép számmal láttatok el minket saját irományokkal, melyek közül most kiderül, hogy melyik lett a hét blogja. Zolika1994 egy kisebb szünet után újra írt, melyet mi örömmel olvastunk és szerintünk ti is így tesztek majd. 5t3v3nk3 egy komolyabb témát hozott el nektek a Kit érdekel? című blogjában. 7 ezernél is több olvasó nem tévedhet. rDAVE a PlayStation Vita tulajdonosoknak írt egy remek blogot, melyben 15 figyelemre méltó alkotást hozott el nektek.

News.zip - a 2014. 23. hét legfontosabb hírei - 5. kép

A hét blogja díjat pedig ezúttal Norbiii-nak ítélnénk oda, aki a Nintendo egyik legsikeresebb konzoljáról, a Nintendo Wii-ról írt jó pár sort.
6 hozzászólás

Norbiii

10 éve, 8 hónapja és 17 napja

Amúgy a Wii-ről mindig öröm írni, nagyon szeretem a konzolt, és tudnék még sokat írni róla. A NES, SNES, Ps2 után, ami nagyon a szívemhez nőtt. mosolygó smiley

válasz erre

Norbiii

10 éve, 8 hónapja és 18 napja

Gratulálok a többieknek, és köszönöm a hét blogja címet, nagyin örülök neki! mosolygó smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

10 éve, 8 hónapja és 18 napja

[Tiltott felhasználó!]

kpal

10 éve, 8 hónapja és 18 napja

Gart Blog győztesnek mosolygó smiley de a többi blog is szuper volt ,RESPECT kacsintó smiley




Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain állat csak konzolon lesz sajna.

válasz erre

wegh

10 éve, 8 hónapja és 18 napja

Gratulálok mindenkinek! röhögő smiley Jó kis hét volt ez szerintem, sok blog, sok jó hír kacsintó smiley

válasz erre

totyak

10 éve, 8 hónapja és 19 napja

Drakulálok Norbiii-nak, jó volt a blog.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja