News.zip - a 2014. 22. hét legfontosabb hírei

2014. június 01.
2.4461
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Szerencsés héten vagyunk túl, hiszen az elmúlt hét nap során játékmegjelenés és filmpremier is zajlott, valamint a hardveres téren is komoly nVIDIA újdonságok mutatkoztak be, így különösen örömteli számunkra, hogy emlékeztethetünk titeket az elmúlt napok legérdekesebb híreire.
 

Természetesen a hivatalos blogok és a ti irományaitok is megemlítésre kerülnek majd az összefoglalónk végéhez közeledve, de ennyire azért ne szaladjunk előre, hiszen ahogy említettük, vár még ránk néhány izgalmas hír. Az utóbbi néhány összefoglalóban igen kiemelkedő szerepet kapó Watch Dogs végre megjelent május 27-én és ahogy arra számítani lehetett máris elindult a rekorddöntés.

Elsőként házon belül, a Ubisoft eladási rekordjait döntötte meg a multiplatform alkotás, ám pontos számokkal egyelőre nem szolgáltak a francia srácok. Persze egy ilyen nagy név esetében számítani lehetett erre, egy alkotás valódi nagysága azonban több éves távlatban mérhető. Mindig örülünk, ha olyan esemény történik, amin mosolyoghatunk egy jót. A héten ezt is a Watch Dogs szolgáltatta, pontosabban egy ausztrál médiaszolgáltatónak küldött példánya. A Ubisoft ottani illetékesei ugyanis szokatlan körítéssel küldték meg a tesztpéldányt, melynek a tűzszerészek kihívása lett a vége.

Ingyen van a BF3!

Ingyen van a BF3!


A Watch Dogs útját járhatja majd be a Remedy új alkotása, a Quantum Break, melynek egyetlen nagy hibája az egy platformra való koncentrálás, ám mire 2015-ben kijön, nagy valószínűséggel már jóval több Xbox One talál majd gazdára, így igazi rajongás járhatja majd körül az alkotást. Addigra már nálunk is hivatalosan elérhető lesz a Microsoft új konzolja, így az itthoni boxosoknak is ajánlott megnézni a csapat kedvcsináló videóját. A Call of Duty: Ghosts - Invasion DLC-ről sajnos még nem érkezett minden részletet eláruló mozgókép, azonban a héten befutottak az első képkockák, melyek egy-két morzsát elhintettek. Az Infinity Ward alkotásához ez lesz a harmadik kiegészítő, melyet már sok játékos vár.

A nagy rivális Battlefield kapcsán egy nagyon örömteli hírről számolhattunk be nektek a héten, hiszen az óriási sikereket arató Battlefield 3 ingyenesen érhető el az Origin rendszerén, erre az ajánlatra pedig azonnal csapjatok le, hiszen egy olyan alkotáshoz juthattok, mely a mai napig rengeteg játékosnak kínál felhőtlen szórakozást. A lehetőség egyébként június 3-ig áll fent, így már csak pár napotok van. Néhány hónap múlva, egészen pontosan szeptember 2-án érkezik a Stronghold Crusader 2, ez pedig azt jelenti, hogy az iskola indulásával járó stresszeket egy igazán neves széria új részével feledtethetjük el. A Mortal Kombat rajongóinak sajnos ilyen jó hírekkel még nem szolgálhatunk, ám azért apró fénysugarak érkeztek egy új alkotás érkezésével kapcsolatban. Néhány poszterről érkező nem hivatalos fotók alapján következtethetünk arra, hogy készülőben van az új Mortal Kombat epizód.

2015-ben is biztosan érkezik majd free-to-play rendszerrel érkező játék, méghozzá Battlecry Studios-nak köszönhetően. A kizárólag PC-re érkező alkotás neve sem lehet meglepő, hiszen a Battlecry-t választották erre a célra a fejlesztők. Kedvcsinálóként kaptunk egy közel háromperces mozgóképet, a közelgő E3-on pedig még több információval szolgálnak majd a srácok. Egy igazi klasszikus széria új tagja is hallatott magáról, hiszen a dán IO Interactive csapata által fejlesztett új Hitman alkotásról megérkezett az első koncepciós kép, melyből sokra még nem következtethetünk, de állítólag igazán nagy szabad teret kapunk ügynökünk számára. A hack and slach akció-szerepjátékok egyre népszerűbbek, ezt a népszerűséget szeretné augusztus 8-tól meglovagolni a Sacred 3, mely már extra tartalmakért cserébe előrendelhetővé is vált.

Jutott még bejelentés a hétre, hiszen megtudhattuk, hogy hozzánk októberben 24-én érkezik a The Evil Within, melyért a Resident Evil-sorozat atyja felel. A Lego játékok mindig is különleges hangulatot árasztottak magukból, hiszen a történet humoros vonala sokszor mosolyogtatta meg a játékosokat. Hamarosan egy újabb cím is megpróbálkozhat ezzel, hiszen a Traveller's Tales csapata ugyanis nemrégiben bejelentette, hogy ősszel érkezik a Lego Batman 3: Beyond Gotham, melyben több mint 150 karaktert irányíthatunk majd. Ilyen alkotások elkészüléséhez nem szükséges bevonni a külső támogatókat, ám számos kisebb stúdiónak segített már például a Kickstarter.

Hitman: itt az új koncepció!

Hitman: itt az új koncepció!


Ha megnézzük az oldalon futó projekteket, akkor egyre többnél láthatjuk azt, hogy nem gyűlik össze a szükséges forrás, így okkal gondolhatnánk, hogy kezd kipukkadni az a bizonyos lufi. Brian Fargo, a Wasteland 2 alkotója elmondta, hogy szerinte nem kell ettől tartani, ráadásul az említett alkotás a szükséges összeg több mint háromszorosát gyűjtötte össze. Vélhetően ennek a nagy anyagi támogatásnak köszönhetjük azt is, hogy megtekinthetjük az alkotás nyitójelenetét. Reméljük minden rendben zajlik a következő hónapokban és augusztusban már a Steam Early Access kínálatában tudhatjuk a játékot.

A péntek reggel egy meglepetéssel fogadott minket, hiszen kiderült, hogy hosszú hónapok óta készülődik egy Project Beast névre keresztelt videojáték a From Software berkein belül, amihez azonnal egy rövid és sötét hangulatú trailer is érkezett. Ha kihagytad, pótold most, hogy el tudd dönteni, neked készül-e a game, vagy jobb ha elkerülitek egymást.

Szintén meglepetésként érkezett az ipari bennfentes, Shinobi602 szivárogtatása, aki szerint a Killzone alkotóinak új, sci-fi hatásokat felvonultató szerepjátéka nagyban különbözik mindattól, amit eddig csináltak, és készülhetünk rá, hogy az idei E3-on egy teaser trailer képében már meg is csodálhatjuk az alkotást.

A hétvégét Strauss Zelnick a Take Two CEO-ja nyitotta nyilatkozatával, aki szerint antiszociális az Oculus Rift és erre példaként saját gyerekeit hozta fel, akik barátaikkal együtt élvezik a videojátékokat, a virtuális szemüveg viselése tehát ilyen esetben nem célszerű, sőt elválasztja egymástól a barátokat. Ha így gondolod, azért, ha nem, azért érdemes kommentben neked is kifejtened a véleményedet.

A hardveres téren egyértelműen az nVIDIA szolgáltatta a hét legfontosabb híreit, hiszen két új modellt is lelepleztek. Egyrészt megérkezett az oly régóta várt GTX Titan Z, másrészről pedig az alsókategóriába is új harcost küldtek, méghozzá a GT 740 személyében. Mindkét kártyának megvan a saját célközönsége, így ez a két tábor most elégedett lehet.

Mielőtt kiosztanánk a hét blogja díjat, mindenképpen szemezgetnénk hivatalos blogjaink közül. Az ASUS-tól legtöbbször valami játékosoknak szánt hardverre számíthatunk, azonban legutóbb blogjukban egy különleges perifériát mutattak be. Az ASUS VivoMouse WT710 igazi különlegesség az egerek között, így mindenképpen érdemes elolvasni a srácok bejegyzését. Az MSI is érdekes olvasnivalót hozott a héten, hiszen az MSI Z97 Classic: Új köntösbe bújt klasszikus bejegyzésükben arról tájékoztatnak minket, miért is érdemes ezt a típusú alaplapot választanaia annak, aki éppen vásárlás előtt áll.

Hét blogja: Wolfenstein

Hét blogja: Wolfenstein


És akkor következzen az eheti hét blogja, amit nyilván rengetegen vártok. Nem emlékszem mikor voltunk utoljára ilyen nehéz helyzetben a díj kiosztásában, hiszen kizárólag nagyon olvasmányos és tartalmas bejegyzések születtek a héten, amik között nagyon nehéz volt választani. Kijelenthetjük, hogy 5t3v3nk3 Ki érdekel? című bejegyzése mozgatta meg a legjobban a közösséget, hiszen olyan témát vetett fel, amely sokunkat elgondolkodtatott. Danyee és rDAVE olvasmányos játékbemutatója mellett adambalonyi 3D-s bejegyzése is sokunknak okozott kellemes olvasással töltött perceket, de sajnos egyetlen nyertesünk lehet.

A 22. heti hét blogja elismerést és az ezzel járó 30 kreditet jezzahun Wolfenstein: The New Order Bemutatója kapja. Mindenkinek köszönjük az érdekes bejegyzéseket!
7 hozzászólás

kpal

8 éve, 8 napja

Ingyen Battlefield 3 az csúcs

Blog tulajnak RESPECT

válasz erre

zender

8 éve, 8 napja

Megérdemelte a HB és a hrek is szuperek voltak a héten!

válasz erre

totyak

8 éve, 9 napja

Gratula jezzahun-nak, illetve minden további blogolónak is.

válasz erre

Vendég

8 éve, 9 napja

Ez a hét igazán bővelkedett minden jó hírben, bejelentésben, megjelenésekben!

válasz erre

Yanez

8 éve, 9 napja

Voltak érdekes momentumok a héten... Jezzának meg gratu!

válasz erre

jezzahun

8 éve, 9 napja

Nahát... nem gondoltam volna hogy én kapom a hét blogja címet... köszöntem..

válasz erre

csirkee

8 éve, 9 napja

új Hitman jöhetne, akár filmben is!

Grat a hét blogjának! jó lett.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljaM.O.R.P.H. profiljamarco profiljaMarduk profiljaGargameth profilja