News.zip - a 2014. 18. hét legfontosabb hírei

2014. május 04.
2.1641
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Nagy szeretettel hoztuk el ezen a sok helyen borús délutánon a hét híreinek tömörített változatát, melyben a igyekeztünk a legérdekesebb és legtémaképesebb friss információkat összegyűjteni, reméljük az idei tizennyolcadik alkalommal is sikerült ezt megtennünk.
 

Szokás szerint főleg a gamer hírek kapják majd a főszerepet, de lesz néhány érdekes hardveres sor, valamint a hivatalos blogok megemlítése után a ti irományaitok egy része is megemlítésre kerül, ezzel együtt pedig a hét blogja díj is megtalálja a gazdáját.

Nem is húznánk az időt, hiszen akadt néhány "bombahír" is a héten, melyeket rögtön az összefoglalónk elején megemlítenénk, nehogy lemaradjatok róluk. Ilyen lenne például a Call of Duty sorozat legújabb tagja, mely a Sledgehammer Games műhelyében készül és az Advanced Warfare névre hallgat majd. Oldalunkon a debütáló hírnél egy igen látványos mozgóképet is megtekinthettek, valamint jó néhány képet is találtok az alkotás kapcsán. A további információk szerint már három éve készül a játék, így igazán minőségi munkát kapunk majd készhez november negyedik napján. A kevés platformtól sem kell tartani, hiszen az Xbox 360, PS3, PS4, Xbox One és PC tulajdonosok is kipróbálhatják majd az alkotást.

A hét másik nagy híre egy régi klasszikushoz köthető, mely manapság csak egy grafikus motor kapcsán hangzott el néha. Az Unreal Tournament sokaknak nyújtott felhőtlen szórakozást, ám hét éve semmi újdonság nem került piacra. Ez rengeteg idő, sokan már le is mondtak a szériáról, ám az Epic Games elnöke, Mark Rein nem erre utalt egy twitteres bejegyzésében. Elvileg csütörtökön délután 2-kor megtudjuk majd, hogy mi lesz az Unreal Tournament jövője. Sajnos nem biztos, hogy egy teljesen új rész érkezik, sőt az sem, hogy egy játékról kapunk friss információkat, ám a rajongók reménykednek, hogy ennyi év csend után valami ütőssel áll majd elő az Epic Games csapata.

News.zip - a 2014. 18. hét legfontosabb hírei - 2. kép

A Wolfenstein is a régi klasszikusok között emlegethető, május 23-án pedig érkezik a Wolfenstein: The New Order, mely kapcsán megtudhattuk, hogy milyen konfigurációval kell rendelkeznünk az alkotás zökkenőmentes futtatásához. A Bethesda közleménye alapján bizony i7-es processzor és minimum GeForce 460 vagy ATI Radeon HD 6850 kell ahhoz, hogy zökkenőmentesen fusson az alkotás. Sokan nem rendelkeznek ilyen géppel, ám nekik sem feltétlenül szükséges aggódni, hiszen bizonyára gyengébb konfigurációkon is elindul majd a játék. Aki pedig szeretné tudni, hogy miért is szükségeltetik ilyen gép a játékhoz, az nézze meg a héten érkezett osonós trailert. Noha az új Wolfenstein bizony pénzbe kerül majd, a héten megtudhattuk azt is, hogy Trion Worlds csapata által fejlesztett Defiance júniustól ingyenes lesz.

A logikai játékok sokunk gyerekkoránt színesítették, mára pedig a gépesített játékvilágban is egy igen kedvelt csoporttá nőtték ki magukat. A Team 17 néven tevékenykedő fejlesztőgárda Flockers néven érkező alkotásai is ezt a műfajt erősíti majd, ráadásul a jelek szerint nagyon jó szórakozást nyújt az általuk kitalált világ. Érdekesség, hogy a PC-exkluzív játékban a a Worms-sorozat birkái kapják a főszerepet. A legjobb az egészben az, hogy két nap múlva, azaz május 6-án elérhetővé válik a Steam Early Access rendszerében, aki pedig lecsapna rá, annak 13,99 eurós árat kell érte fizetnie. Kis túlzással hetente lép át valamilyen mérföldkövet a Minecraft, ezzel pedig bekerül az aktuális News.zip összefoglalónkba. Most is egy ilyen mérföldkő kapcsán került be az alkotás, méghozzá a PC-s eladásainak köszönhetően. Markus Persson, avagy a Mojang alapítója és a játék alkotója ugyanis megerősítette, hogy 15 millió fogyott eddig az alkotás PC-s változatából. Az igen nagy szám, a játék pedig folyamatosan magában hordozza az új játékosok bevonásához szükséges kreativitást és vonzerőt.

News.zip - a 2014. 18. hét legfontosabb hírei - 3. kép

A Sony Online Entertainment műhelyében készülő H1Z1 is hallatott magáról a héten, ráadásul itt is egy kisebb mérföldkőről számolhatunk be, hiszen megérkezett az első hivatalos H1Z1 gameplay trailer, mely épphogy átlépi az egyperces lélektani határt, ám ennek ellenére örömteli a megjelenése. A jó öreg GTA sorozat aktuális tagja, a GTA V is hallatott magáról a héten, méghozzá a hánytatott sorsú PC-s játékosok kapcsán. Óriási csalódást keltett az említett csoport számára, hogy csak PlayStation 3 és Xbox 360 konzolokra jelent meg az alkotás, ráadásul a korábbi résznél tapasztalt nagyjából 200 napos PC-s csúszás is eltelt már. A számítógépes verzióról még egy hivatalos megerősítés sem került elő, a rajongók pedig fél éve gyűjtik az aláírásokat annak érdekében, hogy a fejlesztők végre megértsék, hogy van igény a PC-s GTA V-re. Reméljük, hogy a 709,000 aláírás felnyitja végre a szemüket.

Érkeztek még a héten mozgóképek, ráadásul nem mindegyik állt meg 2-3 percnél, hiszen az elsősorban konzolokra érkező Destiny kapcsán kaptunk egy hét perc hosszú gameplayt, mely igazi kedvcsinálóra sikeredett. A PC-s tábor is kapott a mozgókép mellé egy jó hírt, hiszen később szeretnék kiadni a játék PC-s változatát is. Maradjunk kicsit a mozgóképek világánál, de természetesen szorosan a játékosok oldalán állva. Itt meg kell említenünk a Warcraft mozifilm kapcsán érkezett híreket, melyek közül a forgatási időt érintő hírmorzsa sokakban kettős érzést válthat ki. Egyrészről a rendező, Duncan Jones a Twitteren osztotta meg, hogy
Három hét múlva befejeződik
a Warcraft film forgatása, másrészről azonban a 2016-os megjelenési dátum igen stabil, így az utómunkákra jó sok időt szán a csapat. Aki nagyon nem bírja ki, az egy forgatáson készült képet is megtekinthet oldalunkon.

Filmes körökben maradva egy újabb olyan alkotás került szóba a héten, mely a játékosok körében is igen ismert. Paul Anderson, avagy a Resident Evil filmsorozat rendezője ugyanis megerősítette, hogy készül az új Resident Evil mozifilm, mely a hatodik rész lesz. Persze a megjelenés még jóval odébb van, hiszen a forgatókönyv sincs még kész. A Twitch is a mozgókép egyik műfajában, a live stream kategóriában ügyeskedik ,ráadásul egyre sikeresebben, hiszen a világ legnépszerűbb streaming szolgáltatásává nőtte ki magát.

News.zip - a 2014. 18. hét legfontosabb hírei - 4. kép

A hardveres témát egy szomorú hír kapcsán felmerült becsülendő gesztus képviseli a héten. Az nVIDIA és a Falcon Northwest közös Tiki Gaming számítógépére bárki licitálhat, a befolyt összeg pedig a volt nVIDIA alkalmazott, Philip Scholz emlékére alapított alapítvány számlájára kerül. A részletes konfiguráció és a gyönyörű ház képei elérhetőek a témával kapcsolatos hírünkben. A hardveres témához és összefoglalónk végéhez érve következzenek a nemrég megjelent hivatalos blogok, melyek két igen eltérő témát képviseltek a héten. A Cooler Master csapata egy olyan oldalt hozott el nektek a CM University személyében, mely minden hasznos információt tartalmaz a perifériák és jó néhány számítógépes komponens kapcsán. Rendkívül jól felépített oldalról van szó, egyetlen hátránya a magyar nyelv hiánya. Az ASUS is hozott nektek egy remek blogot, melyben a hordozható játékgépekről szeretnének veletek csevegni, valamint bemutatták az új ASUS ROG G750JZ névre hallgató, játékosoknak szánt noteszgépüket.

Most már tényleg nem maradt más hátra, mint a ti irományaitokból való szemezgetés és a hét blogja díj kiosztása. Skywaker99 egy sokak által bizonyára nem ismert alkotást, a The Rake:Back To Asylum néven érkezett játékot mutatta be nektek röviden. Az elhivatott horror-kedvelők bizonyára kipróbálják majd. Italianman felhívta a figyelmünket, hogy bizony a közelgő FOCI VB AZ FOCI VB, mi pedig reméljük, hogy két mérkőzés között is minket fogtok majd olvasni. Zolika1994 jó szokásához híven ismét egy papercraft bloggal jelentkezett, a korábbi bejegyzésein felbuzdulva pedig 5t3v3nk3 is ollót és ragasztót ragadott, melynek eredményét a Papercrafting Lvl Over 9000 névre keresztelt blogjában tekinthetitek meg.

News.zip - a 2014. 18. hét legfontosabb hírei - 5. kép

A hét blogja is az ő nevéhez fűződik, hiszen egy rendkívül hangulatos PlayIT élménybeszámolót hozott el nektek, mely a Játszd újra Stev avagy PlayIT Again nevet kapta. Reméljük, hogy a mi beszámolónkkal és 5t3v3nk3 irományával sikerült azok számára is elegendő információval szolgálni, akik nem tudtak eljönni a rendezvényre.
4 hozzászólás

totyak

7 éve, 3 hónapja és 11 napja

Gratula 5t3v3nk3-nek a bloghoz.

válasz erre

kpal

7 éve, 3 hónapja és 11 napja

Garta Bloghoz

És ami nagyon tetszet a héten Playit csajok

válasz erre

Vendég

7 éve, 3 hónapja és 12 napja

Teli voltunk jó hírekkel! Playit beszámoló nekem is bejött!

válasz erre

Bvektor

7 éve, 3 hónapja és 12 napja

Jó kis hét volt ez is És a fő: egy héttel közelebb a Watch Dogshoz

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Imperator profiljanurbanu profiljamarco profiljaWickedSick profiljagery1113 profilja