News.zip - a 2014. 13. hét legfontosabb hírei

2014. március 30.
29.6871
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Napsütéses vasárnapra ébredhettünk, az autósport szerelmesei bizonyára megnézték már a forma 1-et, míg a budapesti kíváncsiskodók az elmúlt két napban biztosan metróztak egyet, így mára már csak a finom ebéd és a News.zip maradt.

Természetesen erre a hétre is jutott bőven az érdekességekből, lesz itt szó játékokról, különleges és jövőbemutató kiegészítőkről és a kimondottan hardveres témát is érinteni fogjuk egy-két újdonság erejéig. Ahogy megszokhattátok hivatalos blogunk tartalmát is megemlítjük, illetve ejtünk róla néhány szót, valamint néhány iromány megemlítése után a hét blogja díj is kiosztásra kerül.

Első nagy témánkat mi más is szolgáltathatná, mint a Mark Elliot Zuckerberg által életre keltett Facebook legújabb akciója. Történt ugyanis, hogy a vállalat mindenféle nagyobb előzmény nélkül 2 milliárd dollárért cserébe felvásárolta az Oculus Riftet. A felvásárolt vállalat az egyik élenjárója a VR technológiának, mely egy teljesen új ajtót nyithat meg többek között a játékosok előtt is. Ez az akció nem mindeninek tetszett, elég csak megemlíteni a Minecraft alkotóinak kihátrálását, de ami talán ennél is fontosabb, az a pénzügyeket érintő negatív hullám. A vállalat részvényesei ugyanis egyelőre nem értékelték ezt a megmozdulást óriási vásárnak, ez pedig a piac hasonló véleményével együtt a részvények mélyrepüléséhez vezetett. Sokan a termék "szülőhazájában" a Kickstarteren fejezték ki ellenszenvüket, hiszen többen gondolják úgy, hogy az eddigi játékok világára történő koncentrálás helyett a virtuális közösségi szolgáltatások kerülhetnek az előtérbe.

Persze a folyamat végkifejlete még messze van, a riválisok azonban a Facebook-nak köszönhetően talán még nagyobb kedvet kaptak a technológiához. A Razer esetében talán nem kell attól félni, hogy nem a játékosok érdekei lesznek az előtérben, hiszen a vállalat szinte kizárólag a játékosok piacára szánja termékeit. A különleges kiegészítők terén egy másik termék kapcsán is derültek ki érdekességek a héten. A Microsfot Xbox konzolokhoz gyártott kiegészítőjének PC-s változata egyre közelebb van. A Kinect for Windows 2 nagyon hasonlít az Xbox One-hoz csatolt termékhez, az élmények tárháza pedig a gyártó szerint hasonló nagyságú lesz, mint a konzolos megoldásnál. Kíváncsian várjuk mit hoznak ki a gyártók ezekből a különleges eszközökből.

News.zip - a 2014. 13. hét legfontosabb hírei - 2. kép

A játékokat sokan szeretik emlegetni sokféle baleset, sérülés és egyéb dolgok kiváltó okaként. Sajnos a erre a hétre is jutott egy különleges, negatív töltetű hír, mely egy 14 éves norvég fiú túlzott játékszeretetéből építkezik. Történt ugyanis, hogy Hernik Eide Dahl rengeteg, mintegy négy liter engergiaitalt ivott meg az iskolai LAN-partin, ez pedig majdnem az életébe került. Elég egyértelmű, hogy a játék, mely ez esetben a Call of Duty sorozat egyik tagja, nem tehet az esetről, mindenesetre egészen biztos, hogy fogunk még hasonló esetről hallani. A szomorú eset után jöjjön egy nagyon örömteli hír, mely egy klasszikus horrorjátékkal kapcsolatos. A Dead Space sorozat sokaknak lehet ismerős, az első rész már jó néhány éve jelent meg és kedvezményesen már többször meg lehetett venni, most azonban az EA az On The House program keretein belül ingyenesen elérhetővé tették. Ehhez csupán egy Origin kliens kell és némi szabadidő május 8-ig.

A horror műfajánál tartva érdemes megemlíteni a F.E.A.R és a No One Lives Forever alkotóiból összekovácsolódott Blackpowder Games első játékát, mely a Betrayer nevet kapta. Az FPS-műfajú alkotás különlegessége a monokróm kialakításban rejlik, ezt pedig a Steam Early Access keretein belül már bárki kipróbálhatja. Egy igazi különlegesség, mely talán a kecskeszimulátor sikerén felbuzdulva nagy önbizalommal vághat neki a játékosok meghódításának, máris összegyűjtötte a fejlesztéshez szükséges összeget. Ez a különlegesség nem lenne más, mint a Bear Simulator, melynek hála egy Skyrim-hez hasonló játékot élvezhetünk majd egy medve bőrén keresztül.

News.zip - a 2014. 13. hét legfontosabb hírei - 3. kép

Maradjunk még a kedvezményes és nagy nevű alkotásoknál, melyet ezúttal a Microsoft és az EA szolgáltatott. A legnépszerűbb focis játék, a Fifa sorozat legújabb tagja immáron végre Windows 8-as PC-kre és táblagépekre is elérhető a Windows Store kínálatából. A legérdekesebb dolog az egészben az ingyenesség, valamint az érintőképernyős irányítás támogatása. A Microsoft kapcsán van egy óriási népszerűségnek örvendő széria, mely a Halo nevet kapta. Sajnos a PC-s játékosok nem igazán élvezhették az utóbbi részek különleges hangulatát, ám a Halo: Spartan Assault által valamennyit visszakapnak a számítógépes játékosok. Erre nem is kell olyan sokat várni, hiszen a Microsoft szerint április 3-tól kedvezményes áron elérhető lesz a Steam kínálatában. A Dragon Age: Inquisition ennél még jóval messzebb van, ám a szintén nagy nevű alkotás legújabb része igazán izgalmasnak ígérkezik. A pletykák szerint ugyanis a játékos játékbéli cselekedetei rendkívül nagy hatással lesznek a játékmenetre és a végkifejletre. Ez még izgalmasabbá tenné a történetet és sokszori újrajátszást váltana ki az alkotás kedvelőből, így mindenképpen örülhetünk, ha valóban így lesz.

A hardveres hírek terén is érkezett jó pár érdekesség a héten, az egyik ilyenért az EVGA és a nVIDIA a felelős. A héten ugyanis több szomszédunk (Németország, Ausztria...) boltjaiban lett elérhető az EVGA Tegra NOTE 7, mely egy kompakt, ám mégis brutálisan erős androidos táblagép. A legjobb az egészben, hogy teljesen elfogadható, nagyjából 65 000 Ft-os áron vásárolható meg, így egy ritkán látott ésszerű ajánlattal van dolgunk.

News.zip - a 2014. 13. hét legfontosabb hírei - 4. kép

Általában szintén hardveres témáinkat erősítik az oldalunkon megjelenő hivatalos blogokat szállító gyártók is, ez pedig a héten sem volt másképpen. A Cooler Master egy rendkívül érdekes terméket hozott el nektek, hiszen a CM Storm Pitch személyében egy egyáltalán nem átlagos gamer headsetet ismerhettek meg. Az elmúlt hét legvégén az MSI is hozott nektek két igazán érdekes gépet, melyek minden játékos érdeklődését felkelthetik. Az MSI AG220 és AG240 személyében bemutatkoztak nálunk a vállalat legújabb gamer AiO gépei.

News.zip - a 2014. 13. hét legfontosabb hírei - 5. kép

Legvégül, de természetesen nem utolsó sorban néhány általatok írt blog megemlítése és a hét blogja díj kiosztása következik. 5t3v3nk3 ismét egy remek témát választott, melyhez hozzátette saját tehetségét, így a Törött szárnyak ismét egy remek olvasmány lett. A hét blogja díj azonban Benny Ray vitrinjébe kerül ismét, hiszen a tőle megszokott nagyon részletes és igényes formában írta meg a Dead Trigger 2 - World War Z (iOS) blogot.
7 hozzászólás

Yanez

10 éve, 11 hónapja és 3 napja

Gratula Benny Ray! Nagyon jó hét volt amúgy!

válasz erre

kpal

10 éve, 11 hónapja és 3 napja

Gart a Blognak ! mosolygó smiley


És amire felkaptam a fejem a hírek között : EVGA Tegra NOTE 7 kacsintó smiley

válasz erre

Marduk

10 éve, 11 hónapja és 3 napja

Gratula a hét bloggereinek! mosolygó smiley

válasz erre

Benny Ray

10 éve, 11 hónapja és 3 napja

Opsz nem léptem be röhögő smiley

válasz erre

Vendég

10 éve, 11 hónapja és 3 napja

Köszönöm szépen a 7 Blogja címet. mosolygó smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

10 éve, 11 hónapja és 3 napja

[Tiltott felhasználó!]

totyak

10 éve, 11 hónapja és 3 napja

Naná, hogy megnéztem a futamot és örülök az eredménynek. Illetve gratuláció a hét blogja írójának.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaXTomiX0029 profilja