News.zip - a 2014. 12. hét legfontosabb hírei

2014. március 23.
2.2351
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Ismét eltelt egy hét, mely szokás szerint jó néhány érdekes és informatív hírt hozott el számotokra, News.zip névre keresztelt összefoglalónkban pedig ezúttal is a héten megjelent hírekből szemezgetünk.

Szokás szerint érinteni fogunk nagyobb és kisebb neveket, riválisokat, valamint háttértémákat is, majd pedig röviden elemezzük a héten megjelent hivatalos blogot, legvégül pedig a hét blogja díj is kiosztásra kerül. A héten is egy nagyobb témával kezdenénk, pedig higgyétek el, hogy az ilyen kezdetekre sosem készülünk előre, csupán arról van szó, hogy az adott héten igazán sok fontos és érdekes témázgatásokhoz alapot nyújtó hír születik egy-egy témakörben.

Ezen a héten ezt a bizonyos hosszabb témázgatást szerintünk a Microsoft hozta el számunkra, hiszen több fontos témát megemlítve igazán sok érdekesség érkezett felőlük. Kezdjük is a legfontosabb dologgal, mely egyértelműen az Xbox One szeptemberi hazai debütálása. Erre a bejelentésre bizonyára sok hazai játékos várt már, ráadásul nincs is olyan messze az a szeptember. Folytassuk a DirectX 12 körüli dolgokkal, hiszen hivatalosan is bemutatkozott a Microsoft legújabb technológiája. Az is kiderült, hogy az erre építő első alkotások már jövőre meg is érkeznek, így nem kell már sokat várni egy újabb "generációváltásra". A virtuális valóságra alapozó eszközök is hasonló generációváltást hozhatnak el, azonban a már jó néhány éve emlegetett technológia még mindig nem hozta el a várt áttörést. Az érdeklődő gyártók sora azonban egyre hosszabb, a héten pedig kedvenc Redmondi vállalatunk érdeklődésére derült fény.

Az új DX technológia egyébként magában hordozza a Microsoft PC-s szektor iránti elkötelezettségét, melyet nemrég Phil Spencer, a vállalat illetékese is megerősített. Phil ráadásul a bizonyára általatok is sokat használt Steam rendszert is dicsérte és szerintünk sem tévedett sokat azzal, hogy az említett rendszer az elmúlt évek során igencsak sokat tett a számítógépes játékosokért. Egy másik részletet még érdemes kiemelni, ami nem lenne más, minthogy a Microsoft kiemelt figyelmet fordít a jövőben a platformra és annak felhasználóira. Ez az Xbox termékcsalád mellett igen komoly dolog lenne a vállalat részéről és bizonyára sokan örülnének egy PC-s Halo-nak vagy Forza-nak. A PC-s és konzolos szekciót még egy hírrel is összeköthetnénk, melynek talán a konzolosok örülhetnének, hiszen igazán könnyű Windows 8-ról Xbox One-ra portolni.

News.zip - a 2014. 12. hét legfontosabb hírei - 2. kép

Persze azért a számítógépes játékosok most sem panaszkodhatnak, hiszen jó néhány remek alkotással üthetik el idejüket. Ezek közé tartozik a World of Tanks is, mely ráadásul ingyenes. Nem is véletlen az óriási népszerűsége, melyet egészen biztos, hogy csak növelni fog a megújuló grafika. A grafika mellett egyébként a játék mivoltából adódóan nagyon fontos fizika is megújul, így bizonyára még élvezetesebb csatákba vezethetjük majd páncélos járgányaink. A Call of Duty játékok nem éppen legélethűbb grafikájukkal szereztek maguknak rengeteg rajongót, a következő rész esetében sem hinnénk, hogy ez lesz a legfontosabb szempont. Mondjuk az igaz, hogy a kreativitás és a játékélmény sokak számára fontosabb a grafikánál. Ezt Glen Schofield, avagy a Sledgehammer Games társalapítója is tudhatja, hiszen nemrég arról beszélt, hogy az új Call of Duty a stúdió eddigi legambiciózusabb és legkreatívabb alkotása lesz.

A Call of Duty sorozat kapcsán egyébként pont megemlíthetőek a különleges, a játékhoz fűződő kiegészítők is, melyek között meg lehetne említeni például a játék hangulatát idéző Xbox 360 konzolt is. A különleges kiegészítők egyik visszafogottabb verzióját sokszor collector's edition névre keresztelik a kiadók, ezt pedig a Murdered: Soul Suspect kapcsán is élvezhetik a rajongók. Nemrég az alkotás limitált kiadása is bemutatkozott, mely igen pofásra sikeredett, ám vélhetőleg itt is fennáll majd a magas ár negatív hatása.

News.zip - a 2014. 12. hét legfontosabb hírei - 3. kép

Heti összefoglalónkból nem hiányozhat a Titanfall sem, mely ugyan már jó pár napja elérhető, még mindig van mit mesélni vele kapcsolatban. Egyrészt szeretnénk figyelmetekbe ajánlani a róla szóló tesztünket, melyhez várjuk véleményeiteket, másrészt pedig talán kissé korai, ám fontos megemlíteni a folytatást is. Az alkotás egyértelműen már most is sikeres és még messze van pályafutásának vége, ami ilyenkor általában nyomos indok egy folytatásra. Az első pletykák már el is indultak a Titanfall 2-vel kapcsolatban, az egyik fő ág pedig a platformok kérdése. Az első rész ugye kizárólag a PC, Xbox One és Xbox 360 tulajdonosok számára érhető el (360-ra ugye később...), így például a Sony szomorkodhat egy sort, pláne az alkotás Xbox One eladásokra gyakorolt hatása miatt. A következő rész azonban úgy tűnik több platformra érkezik majd meg.

Az Endnight Games legújabb túlélő horror alkotása, a The Forest viszont nincs olyan messze, mint a Titanfall 2, hiszen a tervek szerint már május 22-én megérkezhet az alkotás. Igaz a Steam Early Access kínálatába teszi meg mindezt, így a végleges változat még kicsit odébb van. Az említett játék is egy bizonyos grafikus motorra épül, mint minden társa. Ebben a témában is vannak élenjáró csapatok, amelyek természetesen képviseltették magukat az idei GDC-n. Akik szeretik az efféle kulisszatitkokat, azoknak javasoljuk, hogy tekintsék meg a Crytek által dédelgetett CryEngine és az Epic Games által megalkotott Unreal Engine 4 legfrissebb mozgóképeit. A két nagy én mellett nem szabad azonban megfeledkezni a Unity Engine 5-ről sem.

News.zip - a 2014. 12. hét legfontosabb hírei - 4. kép

Megfeledkezni hivatalos blogjainkról sem érdemes, hiszen a legnagyobb gyártók hétről hétre hozzák el nektek a legújabb fejlesztéseiket, illetve sok érdekes témát is felvetnek oldalunkon. Az elmúlt héten a sokoldalú ASUS hozott el nektek egy általánosabb témát. A neves gyártó ugyanis a sokunk által használt laptopok piacát említette meg, melyhez kapcsolódva elhozta nektek legújabb N noteszgép sorozatát. A termékek nagyon szépek és erősek lettek, így bizonyára hazánkban is jól fognak fogyni.

News.zip - a 2014. 12. hét legfontosabb hírei - 5. kép

Legvégül, de nem utolsó sorban mi más is következhetne, mint a hét blogja díj kiosztása és néhány remek blog megemlítése. Elsőként 5t3v3nk3 múlt hét vasárnapi írását, a Bitvadász (rövidke) néven érkező blogot említenénk meg. Akik szeretik az olvasnivalót, azoknak nagyon jó kis szórakozást nyújt majd. Másodikként zolika1994 különleges hobbija, a Papercraft szolgáltatott érdekes témát. Nagyon komoly dolgokat lehet így alkotni. Norbiii Nintendo Wii U tesztje és élménybeszámolója egy nagyon igényes beszámoló a WiiU-ról, amelyet egy kivételes, 10 kredites jutalommal hálálunk meg neki. A hét blogja cím Mardukot illeti ezen a héten, a Cry of Fear részletes bemutatásán keresztül egy ingyenes horrorjátékot ismerhetünk meg a blogban.
11 hozzászólás

kpal

10 éve, 10 hónapja és 17 napja

Grat a Blog tulajnak kacsintó smiley

válasz erre

Johnnnnny

10 éve, 10 hónapja és 17 napja

nice! Grat Marduk!

válasz erre

Bvektor

10 éve, 10 hónapja és 17 napja

Teljesen megérdemeltek a címek, gratulálok mind a négy írónak röhögő smiley
//Újabb egy héttel közelebb a PlayIThez kacsintó smiley

válasz erre

zolika1994

10 éve, 10 hónapja és 18 napja

Azer11 írta:
Gratula Marduk! mosolygó smiley

A papercrafthoz annyit, hogy igen érdekesnek tűnik röhögő smiley
Köszi szépen! Kövesd majd a blogot, hamarosan teszem fel a sajátjaimat is hamarosan

válasz erre

Azer11

10 éve, 10 hónapja és 18 napja

Gratula Marduk! mosolygó smiley

A papercrafthoz annyit, hogy igen érdekesnek tűnik röhögő smiley

válasz erre

zolika1994

10 éve, 10 hónapja és 18 napja

Nem is gondoltam volna, hogy bekerülök. Köszi szépen! mosolygó smiley

válasz erre

Norbiii

10 éve, 10 hónapja és 18 napja

Szívből gratulálok Marduk-nak, és köszönöm szépen a Wii U-s blogomért a + 10 pontot, nagyon örülök neki. mosolygó smiley

válasz erre

Marduk

10 éve, 10 hónapja és 18 napja

totyak írta:
Gratula Marduk-nak. Nem csoda, hogy tűkön ülve várta a mai összefoglalót röhögő smiley
Nem vártam tűkön ülve, csak azt hittem, hogy mikor hazaérek, akkora már kint lesz. röhögő smiley Kit áltatok, na mindegy röhögő smiley

Köszönöm a hét blogja címet! mosolygó smiley

válasz erre

Yanez

10 éve, 10 hónapja és 18 napja

Gratula Marduk! Nagyon hasznos volt a bejegyzésed, megérdemelted!

válasz erre

fantis6

10 éve, 10 hónapja és 18 napja

grat Marduk

válasz erre

totyak

10 éve, 10 hónapja és 18 napja

Gratula Marduk-nak. Nem csoda, hogy tűkön ülve várta a mai összefoglalót röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaGargameth profilja