News.zip - a 2013. 8. hét legfontosabb hírei

2013. február 24.
2.4891
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A most lezáruló hét eseményei között kétségkívül a Sony napokban megtartott PlayStation Meeting eseménye játszotta a főszerepet, amiről a Game Channel hasábjain élő közvetítést, illetve egy alapos összefoglalót is olvashattatok.

A korábbi pletykák is szerencsére beigazolódtak a szóban forgó rendezvényen, ugyanis a vállalat hivatalosan is bejelentette a sokak által várt PlayStation 4 konzoljukat, amiről bár meglehetősen szűkszavúan nyilatkoztak, ráadásul még egy a gépről készült fotót sem láthattunk, vigasztalhat viszont minket a tény, hogy állítólag még Hiroshi Kawano, a japán Sony fejese sem pillanthatta meg a nevezetes konzolt.

Ezt az "apróbb" kellemetlenséget leszámítva azonban még sem panaszkodhattunk, ugyanis a Sony bemutatta az újdonságra szabott, legfrissebb fejlesztésű kontrollerét, a DualShock 4-et, ami többek között mozgásérzékelőt, átformált analóg karokat, érintőkijelzőt, illetve egy egyelőre kissé homályos "share" gombot kínál a gamereknek. Az ünnepi szezonra beidőzített gép specifikációjából szintén vajmi keveset kötöttek az orrunkra, ám emiatt sincs okunk búslakodni, hiszen nem sokkal a bejelentés után a tech-portálok erről már igen részletes leírással örvendeztettek meg minket. A PlayStation 4 felépítéséről regélő korábbi pletykák így szintén igazolást nyertek, a masina valóban az AMD gyártósoráról legurult, nyolc darab Jaguar processzormaggal és Radeon grafikus rendszerrel megspékelt APU-val, valamint 8 GB osztott memóriával készül hódítani.

A PS 4-hez szabott DualShock 4

A PS 4-hez szabott DualShock 4


A japánok next-gen konzoljáról egyébként az is kiderült, az eddigieknél sokkal nagyobb szerep jut az olyan online megoldásoknak, mint például az átdolgozott barát-rendszer, vagy éppen a tervek között szerepelő a Facebook és az Ustream támogatásnak is. A felhő-alapú technológia használatára is nagy hangsúlyt fektettek, ugyanis Dave Perry, a Gakai igazgatója azt is elárulta, nagy erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy kínálatuk minden alkotása a PlayStation Store felhozatalában is szerepeljen.

A rendezvényről természetesen a PlayStation 4-re igazított játékok sem hiányozhattak, így például megpillanthattuk többek között a lehengerlő gameplay jelenetekkel villantó Killzone: Shadow Fall-t, az InFamous: Second Son-t, valamint a PlayStation 4 exkluzív címként érkező Knack és Drive Club alkotásokat is!

A PlayStation Meeting-en bemutatkozott a Killzone: Shadow Fall

A PlayStation Meeting-en bemutatkozott a Killzone: Shadow Fall


Generációváltáskor óhatatlanul is előkerülnek az ilyenkor már megszokottnak mondható "támogatja-nem támogatja" kérdések, amik alól persze a PlayStation 4 sem kivétel, de ezek egy részére szerencsére a hét szintén választ adott! A legtöbb gamert talán az a téma foglalkoztatta, hogy a használt játékok vajon támogatottak lesznek-e a Sony újdonságán, ám a kétségek ezzel kapcsolatban is eloszlottak, hiszen Shuhei Yoshida elárulta, a PS 4-en munkára foghatóak a használt játékok is! Másnap az úriember egy másik nyilatkozatában arról is értesülhettünk, hogy a most leleplezett PlayStation gond nélkül vezérelhető lesz a Move megoldásukkal, ám ezzel ellentétben a DualShock 3-as kontrollert a jövőbeni vásárlóknak ideje lesz nyugdíjba küldeniük, ugyanis az már nem szerepel a kompatibilitási listán. A PlayStation Meeting után arra is fény derült - ugyancsak Shuhei Yoshida előadásának köszönhetően -, hogy a PlayStation 4 ugyan képek és filmek esetében valóban támogatni fogja a 4K-s Ultra HD felbontást, ám játékok alatt kizárólag az 1080p lesz használható, ezt viszont a gép masszív 60 FPS mellett fogja vinni!

PS 4 exkluzív címként érkezik a Drive Club

PS 4 exkluzív címként érkezik a Drive Club


A PlayStation 4 beharangozásából szinte törvényszerűen következett, hogy rövid időn belül a Microsoft által dédelgetett Xbox 720 is hallat magáról, ami a napokban be is következett, még ha ezúttal csak egy pletyka formájában is. Az említett híresztelés szerint a redmondiak következő generációs konzolja már néhány héten belül, hogy pontosabbak legyünk, április folyamán fog színre lépni. Hogy ez mennyire lehet igaz, arról egyelőre még csak találgatni sem merünk, ám az infót néhány gamer-körökben munkálkodó újságíró is megerősítette! Az E3 még messze van, így a logika is azt diktálja, hogy a Microsoft még ez előtt lépni fog, de ez egyelőre még a jövő titka, mindenesetre izgatottan várjuk a fejleményeket!

A pletykák szerint az Xbox 720 bejelentésére sem kell már sokat várni

A pletykák szerint az Xbox 720 bejelentésére sem kell már sokat várni


De a világ nem csak a next-gen konzolok körül forog, mivel a Ubisoft háza tájáról is újabb pletykák érkeztek, amik azt sugallják, hamarosan újabb Assassin's Creed játékot üdvözölhetünk köreinkben. De hogy miről is van pontosan szó? Nem másról, minthogy néhány külföldi magazin meghívót kapott a csapat Assasin's Creed névre keresztelt rendezvényére, aminek centrumába mi más is állhatna, mint a szóban forgó játék! Mivel a Ubisoft már korábban is elhintette, hogy a 2013-as év újabb Assasin's Creed játékot fog hozni, joggal reménykedhetünk egy újabb epizód bejelentésében. Izgatottan várjuk a híresztelésekben emlegetett február 27-ét!

Egyesek már jövő hétre jósolják az új Assasin

Egyesek már jövő hétre jósolják az új Assasin's Creed bejelentését


Várjuk már a Bungie csapata által dédelgetett Destiny-t? Amennyiben igen, a most lezáruló hét igazán rossz híreket is tartogatott, mivel az Activision igen lehangoló, a játékkal kapcsolatos hírt osztott meg a nagyvilággal. A cég nyilatkozata egycsapásra szétoszlatta a korábbi híreszteléseket, amik szerint a Destiny még idén a boltok polcaira kerülhet, ugyanis a hivatalos álláspont alapján eme eseményre csak valamikor a következő esztendő folyamán fog sor kerülni! Indoklást ezúttal nem kaptunk, de számba jöhet, hogy a Bungie nem túlzottan remekel a fejlesztési munkálatokkal, de az is elképzelhető, hogy egyszerűen csak szeretnék kivárni az új generációs konzolok érkezését.

Idén már biztosan nem érkezik meg a Destiny

Idén már biztosan nem érkezik meg a Destiny


A Hét Blogja
Bár tagadhatatlan tény, a PlayStation Meeting és a Playstation 4 felbukkanása nem kis felfordulást okozott, de ezek az események sem tántoríthattak el minket, hogy egyik szemünket folyamatosan a frissen született blogokon tartsuk! Eme földöntúli képességünknek köszönhetően ezen héten is megérkezett a menetrendszerű Hét Blogja, ami egyenesen Marduk billentyűzetéből látogatott el hozzánk. Ahogy azt már a cím is tisztán jelzi felénk, a Gothic 2: NotR Segítség kezdő mágusoknak névre keresztelt írás a Gothic 2 mágusainak jelenthet igen nagy segítséget az érintett játék alatt, hiszen a szóban forgó blog a kaszt minden hasznos tulajdonságára fényt derít! RPG fanatikusoknak kötelező darab! Köszönjük a blogot, Marduk!
élő közvetítést, illetve egy alapos összefoglalót is olvashattatok.'>
7 hozzászólás

csirkee

12 éve, 17 napja

nekem tetszett a meeting hiszen sok új játékot láthattunk amin némelyiken azért a besza-behu szindróma volt (legalábbis nálam), de tény én is nagyon vártam, hogy vajon hogy néz ki az új PS4

válasz erre

Vendég

12 éve, 18 napja

X720-ra most már nagyon kíváncsi vagyokmosolygó smiley de tény hogy a hét eseménye a PS4 volt.

válasz erre

Vendég

12 éve, 18 napja

Blogért grat. ps nekem se tetsztett mutathatta vilna gepet

válasz erre

Vendég

12 éve, 18 napja

PS meeting jó **** volt

válasz erre

Marduk

12 éve, 18 napja

Nagyon szépen köszönöm a hét blogja címet! mosolygó smiley És nagyon jó összefoglaló lett! mosolygó smiley

válasz erre

Raiden

12 éve, 18 napja

Gratula Marduk.
Megdolgoztál érte.mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 18 napja

Destinyre nagyon rákattantam de nagyon soká jön még ki...

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja