News.zip - a 2013. 5. hét legfontosabb hírei

2013. február 03.
1.8991
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A jelek szerint lassacskán kezd lendületbe jönni a nemrég elrajtolt 2013-as esztendő, hiszen a mostani hetünk már rögtön az első napon igazi érdekességet hozott nekünk, méghozzá egyenesen a Remedy Entertainment berkeiből.

A szóban forgó infók alapján az Alan Wake és Max Payne-sorozat megalkotójaként számon tartott csapat új álláshirdetéseken keresztül szándékozik megerősíteni sorait, méghozzá egy egyelőre ismeretlen projekt apropójából. A hírek szerint a frissen felbukkant hirdetésekben az illetékesek egy AAA kategóriás, még be nem jelentett produktum fejlesztéséhez toboroznak munkatársakat, ami ráadásul a tervek szerint a következő generációs konzolokhoz fog megjelenni. A találgatások gépezete természetesen menthetetlenül be is indult, aminek összegzéseként megállapíthatjuk, a voksolók többsége ez esetben az Alan Wake 2 munkálataira gyanakszik! Szerintetek?

Legelőször 2008 tájékán hallhattuk beszélni a Koch Media csapatát az akkor bejelentett Ride to Hell játékról, amiről azóta azonban semmi lényegi hír nem érkezett! Egyes pletykák szerint a projektet még valamikor 2009-ben teketória nélkül törölték az illetékesek, ám ezzel kapcsolatban nem érkezett hivatalos forrásból sem megerősítés, sem pedig tagadás. A játékkal kapcsolatos bizonytalanságnak azonban az elmúlt napok véget vetettek, ugyanis a a Playnews-tól érkezett legfrissebb hírek alapján a játék tervein újból gőzerővel dolgoznak! A magazin állítása szerint felkeresésükre a Deep Silver elárulta, a projekt korábban valóban jégre került, ám azóta a csapat újra munkaasztalra helyezte, így nem is olyan sokára már a megjelenésére is számíthatunk akár!

Nincs elfeledve a Ride to Hell!

Nincs elfeledve a Ride to Hell!


A lassacskán lezáruló időszak azonban az Electronic Arts háza tájáról is friss híreket hozott, ami a Medal of Honor rajongótáborát vélhetőleg alaposan letörte, ugyanis a cég kerek-perec kijelentette, hogy parkolópályára állítják az említett játékszériát. Az indoklás szerint a döntésben jelentős szerepet játszott a Medal of Honor: Warfighter igen látványos bukása is, így az EA úgy döntött, hogy a next-gen konzolok megérkezéséig mindenképpen pihentetni fogja a produktumot, vagyis nem valószínű, hogy 2014 folyamán újabb Medal of Honor epizódot köszönthetünk.

Parkolópályán a Medal of Honor sorozat

Parkolópályán a Medal of Honor sorozat


Csőstül jön a baj! Amennyiben valakinek nem lett volna elég a Medal of Honor sorozat jegelése, a hét még nem fogyott ki a vérlázító hírekből, ugyanis ezúttal a Take-Two törte le sikeresen kedvünket a csütörtökön érkezett bejelentésével. Az eddig elmondottakból már bizonyára kitaláltátok, hogy a Grand Theft Auto várva-várt ötödik epizódjáról van szó, aminek az illetékesek most elárulták a pontos megjelenési dátumát! A hivatalos bejelentés alapján keserű szájízzel állapíthattuk meg, hogy az eredetileg tavaszra betervezett GTA V valójában szeptember 17-én fog megjelenni, legalábbis ami a PlayStation 3-as és Xbox 360-as kiadásokat illeti, ugyanis a PC-kre kihegyezett verzió érkezéséről semmiféle infó nem érkezett.

Mégsem tavasszal érkezik a GTA V

Mégsem tavasszal érkezik a GTA V


Nem múlhat el hét next-gen konzolról érkező hírek nélkül! Ez persze a mostani időszakra is vonatkozik, ezúttal a Sony készülődő PlayStation 4 masinája került a figyelem középpontjába, ám sajnos ezúttal sem beszélhetünk hivatalos információkról. A legfrissebb pletyka a szóban forgó konzol bejelentését jósolja, ugyanis ha lehet hinni az infónak, a PlayStation 4 leleplezése még ebben a hónapban, egész pontosan február 20-án fog megtörténni, mégpedig a PlayStation Meeting keretein belül. Ezt az állítást alátámasztja, hogy a cég a 2011-es PS Meetingen rántotta le a leplet a Vitáról, ráadásul egy frissen felbukkant teaser website is arról árulkodik, hogy a Sony igen komoly dologgal jelentkezik a rendezvényen.

A legfrissebb pletyka február 20-ára jósolja a PlayStation 4 bejelentését

A legfrissebb pletyka február 20-ára jósolja a PlayStation 4 bejelentését


De hogy nem csak találgatásokkal teltek napjaink, a Codemasters legfrissebb bejelentése is ékesen bizonyítja, ugyanis a csapat megjelenési dátummal ruházta fel a Race Driver-szériába tartozó GRID második epizódját! Az elmondottakból kiderült, hogy az európai gamerek május 31-én juthatnak hozzá a GRID 2-höz, ráadásul az ínyencek a játék speciális, limitált példányszámú kiadását is választhatják, aminek felhozatala számtalan letölthető tartalommal lesz megfűszerezve! A különleges kiadás extráiról egyelőre nem tudni közelebbit, de gyanítható, hogy ezek azonosak a GAME webshop előrendelői ajándékaival, vagyis a McLaren Racing Pack és Head Start Pack csomagokkal.

Megjelenési dátumot kapott a GRID 2

Megjelenési dátumot kapott a GRID 2


A vérbeli Resident Evil rajongók számára is tartogatott meglepetést a pénteki nap, mivel Masachika Kawata, a Capcom egyik producere egy interjú során a szóban forgó játékkal kapcsolatos jövőbeni terveiket ecsetelte. Az úriember elmondása szerint a csapat ezentúl szeretné elkerülni a Resident Evil által mostanság felmutatott, akció-centrikus játékmenetet, és ehelyett a széria első tagjainál alkalmazott megoldásokat preferálnák, vagyis elsősorban a hátborzongatóbb, horrorisztikusabb jeleneteken és történeten lenne a fő hangsúly. A témában természetesen még nem született végleges döntés, mivel a kérdésben a hamarosan konzolokra és PC-re megérkező Resident Evil: Revelations fogadtatása is nagy szerepet fog játszani. Remélhetőleg Masachika Kawata által felvázolt elképzelés nem csak terv marad, és hamarosan egy igazi reboot születéséről is értesülhetünk!

A tervek szerint visszatér gyökereihez a Resident Evil

A tervek szerint visszatér gyökereihez a Resident Evil


A Hét Blogja
Pánikra ezen a héten sincs semmi ok, ugyanis most sem maradt el a jól megszokott Hét Blogja, amely Neurotic Painkiller HD ingyen multiplayer hétvége című irományából született meg. Nem kell különösebb jóstehetségnek lennünk, hogy rájöjjünk, hogy a most kiválasztott bejegyzés a Painkiller HD ingyenes multi-hétvégéjét állítja fókuszba, amit rögtön ki is próbálhatunk, amennyiben beszerezzük az árcédula-nyirbáláson átesett játékot. Leárazás és ingyenesség ide vagy oda, ne örüljünk ennyire, mert a blogból az is kiderül, hogy a multiplayer mód egyelőre minden, csak nem tökéletes, mivel olyan felhők árnyékolják be a felhőtlen mókát, mint például az ingame szerverek pingje nem látszik, a hivatalos szerverekre sokszor nem léphetünk be, a game iszonyatosan laggol, a karakterek animálása igencsak el lett baltázva, de ezeken kívül még sok más bug is színesíti az önfeledt szórakozást. Aki a bakik után mégis kedvet kap a multiplayer hétvégéhez, az használja ki az alkalmat, Neuroticnak pedig köszönjük a blogot, na és persze a tájékoztatást!
9 hozzászólás

Vendég

7 éve, 11 hónapja és 9 napja

Alan Wake 2-nek már rég jönnie kellett volna, szerintem nem azt készítik...

válasz erre

Vendég

7 éve, 11 hónapja és 9 napja

Grid 2 nagyon várós, örülök neki! A GTA csak engem hagy hidegen?

válasz erre

Vendég

7 éve, 11 hónapja és 10 napja

Na azért az elég durva hogy a PS4 február 20-án lesz bejelentve. Hiszem ha látom.

válasz erre

Vendég

7 éve, 11 hónapja és 10 napja

Fura hogy leáll a MoH...

válasz erre

Vendég

7 éve, 11 hónapja és 10 napja

Benny Ray írta:
Inkább legyen eltolt megjelenés, minthogy javítás kelljen, hogy egyáltalán elinduljon...
Egy ekkora kaliberű játéknál nem is olyan vészes a csúszás...
Na ja de akkor mi a francnak jelentették be?

válasz erre

Benny Ray

7 éve, 11 hónapja és 10 napja

Inkább legyen eltolt megjelenés, minthogy javítás kelljen, hogy egyáltalán elinduljon...
Egy ekkora kaliberű játéknál nem is olyan vészes a csúszás...

válasz erre

Marduk

7 éve, 11 hónapja és 10 napja

Hát igen... A GTA-s hír sok ember számára hideg zuhany volt... :/
És az összeállítás ismét nagyon jó lett, mint ahogy azt mindenki megszokhatta, és megérdemel egy zöld kesztyűt!

válasz erre

Vendég

7 éve, 11 hónapja és 10 napja

GTA csúszást nehezen emésztem...

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

7 éve, 11 hónapja és 10 napja

[Tiltott felhasználó!]

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljagery1113 profiljaWickedSick profiljaGargameth profiljatyber16 profiljasony1515 profilja