News.zip - a 2013. 51. hét legfontosabb hírei

2013. december 22.
2.7371
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Elérkezett a 2013-as karácsonyi ünnepek előtti utolsó vasárnap délután két óra, így az eddig megszokott módon az év utolsó előtti összefoglalóját olvassátok most, melyet az izgalmas hírek most sem kerültek el.

Az ünnepekre való tekintettel azonban szeretnénk az első sorokat az ajándékozás szellemében felétek közvetíteni. Biztosan sok olvasónknak van olyan személy (nem feltétlenül kiskorú), aki szereti a számítógépes játékokat. Lehet az illető testvér, keresztszülői kegyelt, vagy akár gyermek is, ha imádja a számítógépet és a játékokat, akkor a sok akciónak köszönhetően viszonylag egyszerű dolgunk lehet az ajándék kiválasztásában, ráadásul a tömött plázákban való sétálgatással ellentétben az ilyen ajándékokat otthonról, akár pizsamában az ágyon fekve is meg tudjuk vásárolni.

Amikor valaki az interneten keresztüli játékvásárlást emlegeti, legtöbbeknek valószínűleg a Steam rendszere ugrik be, ami érthető is, hiszen egész évben rendelkezésünkre áll a játékok hada, valamint a premierekről is azonnal értesülhetünk a bejelentkezés után. Az ünnepek közeledtével természetesen a Steam is kedveskedett nekünk, hiszen több hullámban tárta elénk karácsonyi akcióit, melyek valódi megtakarítást jelentenek, ami még örömtelibbé teszi mindezt. A héten indult el a Steam Holiday Sale 2013, melyben többféle akcióval találkozhatunk. Egyrészt minden nap más és más nagy akcióval találkozhatunk, másrészről pedig a napi akciók mellett napközben többször is érdemes felnézni, hiszen villámakciókkal is találkozhatunk, melyek csak korlátozott ideig érvényesek. Ne felejtsetek el szavazni sem, bevezették azt, hogy a játékosok által megszavazott alkotás lesz a következő akciós termék.

Azóta természetesen folytatódnak a Steam ünnepi leárazásai, melyekről mi is igyekszünk beszámolni. Azt is tudjuk, hogy meddig élvezhetjük ezt a kedvezményözönt, hiszen várhatólag január 3-ig tart majd a kampány. Ha már a Steam került a középpontba, akkor érdemes megemlíteni, hogy felkerült a kínálatba az Overgrowth, mely leegyszerűsítve egy a harcos nyuszi története lenne. Érdemes utánanézni, ha pedig úgy gondoljátok, hogy tetszik nektek, akkor ne habozzatok, hiszen egy indie-játékról van szó, melyet jó érzéssel lehet támogatni.

News.zip - a 2013. 51. hét legfontosabb hírei - 2. kép

Utolsó Steam közeli hírünk az érkező Steam Machine-ről szól, melynek összértéke ezer dollár fölött lehet, ezek után pedig kíváncsian várjuk a felhasználóknak szánt árazást. Természetesen hamarosan további gyártók gépeiről is lehull a lepel, így nem feltétlenül kell az ördögöt a falra festeni,de az ár alapján elmondhatjuk, hogy az új konzoloknál és egy átlagos gamer pc-nél is drágábbak lehetnek ezek a gépek, ami nem túl jó előjel.

Ha már a konzolszerű témánál tartunk, akkor érdemes megemlíteni, hogy úgy tűnik a Sony várakozásai bebizonyosodtak, hiszen a a PS4 megjelenése fellendítette a Vita eladásait is. Számokkal, illetve arányaikkal kifejezve is rendkívül jó értéket produkált a két termék összekapcsolására irányuló japán törekvés, hiszen a Sony frissen megjelent jelentése alapján ugyanis a PS4 megjelenésének első hetében mintegy 68%-kal nőttek a PS Vita eladásai, az azt követő héten pedig további 65 százalékkal.

Az érkező játékokról szóló hírek is szép számmal lepték el oldalunkat a héten, melyekre ismét felhívnánk a figyelmeteket. Kiderült például, hogy máris készül a következő Saints Row, melyre egy szinkronszínész twitteres bejegyzése utal. Természetesen a megjelenés még jóval odébb van, de ha a hírek igazak, akkor sokan örülhetnek. A motoros játékok kedvelői nem igazán voltak elárasztva alkotássokkal, így nekik külön öröm lehet, hogy bejelentették a MotoGP Compact nevezetű alkotást. Sajnos egyelőre úgy tűnik, hogy csak a PlayStation 3 és Vita tulajdonosok élvezhetik majd a két keréken való száguldozást.

News.zip - a 2013. 51. hét legfontosabb hírei - 3. kép

A Mafia 2 egy igazán sikeres alkotást lett, így az alkotás fejlesztőcsapatának egy részéből összeállt Warhorse stúdió első játékára is érdemes lesz odafigyelni. Bejelentésük szerint Kingdom Come: Deliverance címmel érkezeik az első fecske, mely egy nyitott világú középkori szerepjáték lesz, aminek az érdekessége, hogy teljes egészében mellőzi a fantasy kliséket, vagyis egy naturalisztikus, korhű középkori szerepjátéknak ígérkezik, ami egészen sajátossá teszi már most is a végeredményt. A megjelenés valamikor 2015-ben lehet esedékes PC-re és next-gen konzolokra, addig is a teaser videóban érdemes kiélni vágyakozásaink. A Microsoft Studios csapata is munkálkodik valamint, ami elméletileg egy imádott franchise új tagja lehet. Minderre a stúdió által kiadott álláshirdetésekből lehet következtetni, ami egyben arra is utal, hogy még jó pár hónapot várni kell arra, hogy kiderüljön mi is készül a színfalak mögött.

A LEGO The Hobbit egészen biztosan készül, hiszen novemberben be is jelentette a Warner Bros Interactive Entertainment, a héten pedig megérkezett az első trailer is. A játék története az első két film történéseit veszi alapul, így a játékosok olyan jól ismert karakterek felett vehetik át az irányítást, mint Bilbo Baggins, Gandalf the Grey és Thorin Oakenshield. A játék az előzetes információk alapján 2014 tavaszán érkezik Xbox One, Xbox 360, PS4, PS3, Vita, Wii U, 3DS, PC és Mac rendszerekre.

Trailerekből nem volt hiány a héten, hiszen például látványos trailerrel gazdagodott a Sniper Elite 3, melyben a next-gen grafikai motor képességei mellett a játék afrikai helyszíneibe is betekintést nyerhetünk. Az Eidos Montreal munkatársai szintén egy újabb mozgóképpel ruházták fel a jövő februárban érkező Thief című lopakodós játékot, melyben megismerkedhetünk a Koldusok Királynőjével.

A nagyon várt Watch Dogs kapcsán is érkeztek érdekes információk, melyek inkább az alkotás eredetét mintsem jövőjét taglalják. Kiderült ugyanis, hogy egy törölt Driver-játék volt a Watch Dogs elődje, ami igencsak meglepő vallomás Laurent Detoc, avagy a Ubisoft észak-amerikai elnöke szájából. Utolsó hírmorzsánk pedig egy remek kezdeményezés sikerességét taglalja, ami nem lenne más, mint a Kickstarter. A legfrissebb statisztikákból kiderült, hogy 2013-ban közel 200 millió dollárt gyűjtöttek össze a rajongók a különböző videojátékok számára. További adatokat erről szóló bejegyzésünkben találhattok, reméljük ti is örültök az oldal sikerének.

News.zip - a 2013. 51. hét legfontosabb hírei - 4. kép

Összefoglalónk végéhez érkezve figyelmetekbe ajánlanánk a Kingston legújabb bejegyzését, melyben az SSD-k világában való kalandozást folytatják. Nagyon jó termékeket ismerhettek meg benne.

Legvégül, de nem utolsó sorban néhány blogot szeretnénk ajánlani a ti írásaitok közül, valamint a hét blogja díj is kiosztásra kerül. Azer11 és 5t3v3nk3 is újabb történetekkel és blogokkal jelentkezett a héten, így összefoglalónk után tekintsétek meg őket.

News.zip - a 2013. 51. hét legfontosabb hírei - 5. kép

A hét blogja cím pedig ezen a héten is Yanez kollégát illeti meg, melyet a Mosolygós Szombat 8 - Karácsonyi Edisön szállított számára. Végezetül pedig boldog karácsonyt kívánunk neki és az összes Game Channel olvasónak!
5 hozzászólás

fantis6

10 éve, 8 hónapja és 11 napja

grat utólag is yanez röhögő smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 2 hónapja és 17 napja

Szuper hét volt!mosolygó smiley

válasz erre

totyak

11 éve, 2 hónapja és 18 napja

AZ utolsó képért már megérte benézni röhögő smiley
Gratula Yanez-nak.

válasz erre

Vendég

11 éve, 2 hónapja és 18 napja

Jó hírek jöttek így év végére is!mosolygó smiley

válasz erre

Yanez

11 éve, 2 hónapja és 18 napja

Voltak a héten jó hírek dögivel! Köszönöm a díjat és boldogat nektek is, no meg az összes többi olvasónak!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja