News.zip - a 2013. 4. hét legfontosabb hírei

2013. január 27.
2.4741
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A mostani hét is kissé döcögősen indult be, ám kedden már igazi örömhír csapott le ránk, legalábbis ami a Starcraft rajongókat illeti, ugyanis a Blizzard újabb életjelet adott magáról.

Az elmondottakból már egyáltalán nem ördöngösség kitalálni, hogy a StarCraft II most készülő, Heart of the Swarm névre keresztelt epizódjáról van szó, vagyis annak frissen felbukkant mozgóképéről. A közel háromperces videoanyag személyében tulajdonképpen a StarCraft II: Heart of the Swarm nyitójelenetét üdvözölhetjük, ami egyúttal tovább is erősíti a játék által elmesélt igen masszív történetet, ráadásul emellett hozza a Blizzard csapatától már jól megszokott minőséget is, így nem csak az akcióra, de a látványvilágra sem lehet panaszunk. A video után mi mást is mondhatnánk, minthogy izgatottan várjuk a játékot!

A jelek szerint a Quantic Dream csapata sem tétlenkedett a héten, mivel a legfrissebb infók alapján a műhelyükben nem csak a Beyond: Two Souls megszületésén munkálkodnak. A mostani hír szerint a brigád egy friss doménnevet regisztrált, mégpedig a singularityps4.com-ot, ami néhány tényt rögtön el is árul nekünk a Quantic Dream szóban forgó projektjéről. Első körben megtudhatjuk, hogy a készülő alkotás a Singularity címet fogja viselni, amihez várhatóan még egyfajta megkülönböztető alcímet is várhatunk, hiszen a Raven Software gondozásában korábban már napvilágot látott egy hasonló névre keresztelt mű. A webcímet tanulmányozva azt is elkönyvelhetjük, hogy a szóban forgó játék a Sony következő generációs konzoljára lesz kihegyezve, vagyis a PlayStation 4-re. A projektről egyelőre még nem tudni többet, így nincs más hátra, mint megvárni a következő híreket!

Friss doménnév árulkodik a Quantic Dream új projektjéről

Friss doménnév árulkodik a Quantic Dream új projektjéről


Apropó, PlayStation 4! Várjuk már? Nos, ha igen, akkor a csütörtöki napunk újabb érdekes infókat szállított a gépről, ugyanis napvilágra került egy állítólagosan hivatalos, nem kevesebb mint 90 oldalt magába foglaló PDF doksi, ami újabb részleteket árult el nekünk a next-gen konzol konfigurációjáról! Lássuk a macit! A mostani híresztelés megerősítette, hogy a központi feldolgozó bizony az Advanced Micro Devices logójával fog megérkezni, belseje pedig nyolc darab Bulldozer architektúrára épülő processzormagot fog csatasorba állítani. Az AMD CPU mellett köszönthetünk még 2,2 GB-nyi videomemóriát, egy 160 GB-os merevlemezt, valamint egy Blu-ray meghajtót. A csatlakozók között persze a legújabb USB 3.0-át is üdvözölhetjük, méghozzá rögtön négyszeresen is, de a dokumentum azt is elárulta, hogy a támogatott Sixaxis és a DualShock 3 kontrollerek mellett egy új vezérlő érkezésére is számíthatunk!

Bulldozer alapokkal érkezne a PlayStation 4?

Bulldozer alapokkal érkezne a PlayStation 4?


Persze a napokban megrendezett Nintendo Direct konferencia sem fulladt unalomba, hiszen ahogy azt már gyaníthattuk, jó pár érdekes hírrel lettünk gazdagabbak. A Nintendo elárulta, hogy a közelgő E3 egy új 3D-s Mario és egy Mario Kart bemutatkozással is kecsegtet, méghozzá természetesen Wii U-ra. Az elhangzottakból az is kiderült, hogy a cég nem vesztegeti az időt, mivel a Super Smash Bros. Wii U és a Platinum Games-nek köszönhetően a Bayonetta 2 fejlesztése is gőzerővel zajlik. A felsorolt újdonságok között egyébként még a Wii U-s The Legend of Zelda Wind Waker HD őszi megjelenése, valamint a Fire Emblem x Shin Megami Tensei bejelentése is elhangzott, ráadásul desszertként azt is megtudhattuk, hogy a Monolith Soft egy exkluzív Wii U cím megszületésén munkálkodik!

Újdonságokkal jelentkezett a Nintendo Direct konferencia

Újdonságokkal jelentkezett a Nintendo Direct konferencia


A most lezáruló hét azonban a Capcom berkeiből is friss infókat hozott, ugyanis a cég újabb hírekkel szolgált a Dragon's Dogma: Dark Arisen-ről. A Capcom figyelmességének köszönhetően megtudhattuk, hogy a szóban forgó produktum a tervek szerint április 26-án fog felbukkanni az európai boltok polcain, méghozzá PlayStation 3 és Xbox 360 emblémával jelölt verziókban. Az illetékesek egyébként azt is elárulták, a rajongók egy vadonatúj történettel lehetnek gazdagabbak, amit megfűszereztek még többek között 25 új ellenféllel, frissen felbukkant képességekkel, fegyverekkel és páncélokkal. Az ínyenceknek külön örömhír, hogy a végleges alakot öltött játékban elérhető lesz a japán szinkronhang is, így a jó hangulat is garantált!

Április végén érkezik a Dragon

Április végén érkezik a Dragon's Dogma: Dark Arisen


Minden bizonnyal mindenki emlékszik még a PlayStation Network-öt ért támadásra, aminek köszönhetően több millió tag személyes adatai kerültek illetéktelen kezekbe, beleértve az olyan kényes információkat is, mint például a jelszavak és bankszámla adatok. Az esetet követően alapos vizsgálat is indult, aminek a végeredménye a napokban született meg. A közel egy éves nyomozás után a brit Information Commissioners Office megállapította, hogy a 2011-ben történt támadás a Sony hanyagsága miatt lehetett sikeres, ezért nem kevesebb mint 250 ezer fontos büntetést ítélt meg a cégnek, azaz átszámolva több mint 80 millió forintnyi összegről beszélünk! Hát, nem egy tilosban parkolás... A hírek szerint egyébként a Sony nem hagyja annyiban a dolgot, és fellebbez az ítélet ellen.

250 ezer fontos büntetést kapott  a Sony

250 ezer fontos büntetést kapott a Sony


A korábbi pletykáknak köszönhetően nem ért minket teljesen váratlanul a pénteki napon érkezett hír, miszerint a Blizzard hamarosan egy új bővítménnyel kívánja felruházni a nagy sikert aratott Diablo III-at. A hír egyébként egyenesen Rob Pardo-tól érkezett, aki egy interjú során erősítette meg az expanzió munkálatait, ráadásul bónuszként azt is elárulta, a csapat műhelyében egy saját DotA klón is szélsebesen készülődik, aminek érkezésére majdan Blizzard All-Stars néven számíthatunk! A Diablo III bővítménnyel és a Blizzard All-Stars alkotással a rajongók egy-egy béta teszt keretein belül ismerkedhetnek majd meg.

Diablo III expanzió és DotA klón a láthatáron

Diablo III expanzió és DotA klón a láthatáron


A hét azonban sajnos nem csak örömhíreket hozott, ugyanis a csütörtöki napon értesülhettünk a THQ szétdarabolásáról. A vállalat csapatai összesen 100 millió dollárért cserébe vándoroltak át olyan cégekhez, mint a Sega, Ubisoft, Crytek, Koch Media és Take-Two. Az esemény végeredményeként elkönyvelhetjük, a Relic Entertainment a Company of Heroes sorozattal együtt a Sega égisze alá került, a South Park: The Stick of Truth és jó pár bejelentetlen cím a Ubisoft-hoz, a Homefront jogaira a Crytek csapott le, a Koch Media a Volition Inc-t és Metrot vásárolta meg, míg a Take-Two a Turtle Rock Studios által készített Evolve-hoz jutott hozzá.

Nyugodj békében, THQ!

Nyugodj békében, THQ!


A Hét Blogja:
Ahogy azt már jól megszokhattuk, természetesen ez alkalommal is megérkezett a jól ismert Hét Blogja, amit ezúttal Benny Ray tollából származó, Temple Run 2 - Fuss Forrest, fuss!! (iOS) névre keresztelt iromány képvisel. Ahogy azt már a cím is sejteti, a mostani blog a nemrég megjelent Temple Run 2 igen alapos tesztjével örvendeztetett meg minket, ráadásul amennyiben mi is ráharapnánk a játékra, nincs is más dolgunk mint a gondosan előkészített linkek egyikére kattintani, és letölteni azt az Android vagy iOS rendszerű kütyünkre! Ingyen játék? Jól hangzik! Köszönjük, Benny Ray!
13 hozzászólás

Raiden

7 éve, 9 hónapja és 20 napja

Gratula Benny Ray megdolgoztál a sikerért,tőlem már előre bezsebelted a hét blogja címet,mikor először olvastam.

válasz erre

Vendég

7 éve, 9 hónapja és 20 napja

Legjobb hogy új Starcraft is lesz!

válasz erre

Vendég

7 éve, 9 hónapja és 20 napja

Marha jók ezek az összesítők!

válasz erre

marco

7 éve, 9 hónapja és 20 napja

Grat a blogért!

válasz erre

Marduk

7 éve, 9 hónapja és 20 napja

Nagyon jó összefoglaló! És gratula a hét blogjához Benny!

válasz erre

Vendég

7 éve, 9 hónapja és 20 napja

RIP THQ!

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

7 éve, 9 hónapja és 20 napja

[Tiltott felhasználó!]

Benny Ray

7 éve, 9 hónapja és 20 napja

Jók ezek az összefoglalók.

És külön köszönet RED a kiemelésért!

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

7 éve, 9 hónapja és 20 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

7 éve, 9 hónapja és 20 napja

RED írta:
Hát, ha jól emlékszek, ptextben tárolták a felhasználói adatokat, ami ha valóban így volt, az azt mutatja, hogy kicsit sem foglalkoztak azzal, hogy biztonságban legyenek azok.
Ok de másnál is loptak adatokat. Bankoknál, stb. Meg volt Origin vagy Steam feltörés is... Ott jobban vigyáztak rá? Persze büntessenek, de akkor mindenkit.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

7 éve, 9 hónapja és 20 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

7 éve, 9 hónapja és 20 napja

Én még mindig úgy érzem, eltúlzott volt a büntetés és ennyi erővel másnak is kijárt volna...

válasz erre
12a(z) 2 -ből
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljaGargameth profiljamarco profilja