News.zip - a 2013. 48. hét legfontosabb hírei

2013. december 01.
3.0171
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Ismét elérkezett az idő, hogy elétek tárjuk News.zip néven elérhető sorozatunk legújabb bejegyzését, amiben a hét legérdekesebb híreiből és az általatok írt blogokból szemezgetünk.

Ez a hét különleges a Game Channel számára, mégpedig a mai nap miatt, hiszen miközben ti ezeket a sorokat olvassátok, oldalunk több tagja is a PlayIT-en erősíti a GC hírnevét. Rengeteg szervezés után végre eljött ez a nap is, bízunk benne, hogy sok online látogatónkkal tudunk találkozni élőben is.

A budapesti lakosok előnyben vannak a most következő pár sor ügyében, hiszen szeretnénk titeket arra ösztökélni, hogy látogassatok ki a show-ra. Akinek heti összefoglalónk meghozta a kedvét, az akár 1500 forintos jegyet is vásárolhat, mellyel délután 15.30 után tud belépni a PlayIT-re. Mivel csak este kilenc órakor zárulnak a kapuk, ezért nagyon megéri ilyen típusú jegyet venni, hiszen 5 óra alatt meg tudjátok látogatni az összes, számotokra érdekes standot. Hogy egy kis kedvet is csináljunk a gyors délutáni programszervezéshez, tekintsétek meg, hogy milyen ajándékok várnak a hozzánk ellátogató érdeklődőkre. Szerintünk ennyi Cooler Master terméknél nem lehet csalogatóbb ajándékokat kitalálni.

News.zip - a 2013. 48. hét legfontosabb hírei - 2. kép

Természetesen az elmúlt napok is tartogattak érdekes híreket, tehát a PlayIT mellett jöjjenek az elmúlt hét nap legfontosabb, illetve legérdekesebb hírei. Nagyon fontos esemény történt a PlayStation 4 háza táján, ugyanis Európába is megérkezett a Sony új üdvöskéje. Ezt a jeles dátumot sok bolt éjféli nyitva tartással és különféle szórakoztatót eseménnyel várta a rajongókat. Szerencsére nekünk sem kell más sokat várni, hiszen két héten belül, egészen pontosan december 13-án debütál hazánkban az új konzol, melynek ajánlott fogyasztói ára 127.990 forint. Ha már a konzolokról van szó, akkor érdemes a jövőjükkel kapcsolatban megemlíteni Jason Rubin véleményét. Az ex-Naughty Dog alapító és ex-THQ elnök szerint ugyanis a tabletek és az okostelefonok hosszútávon nem csak hogy utolérik, hanem le is hagyják a mostani konzolokat. Ha jobban belegondolunk, akkor az indoklása nem is olyan mondvacsinált, hiszen ő azzal érvel állítása mellett, hogy a tabletek évről-évre megújulnak, míg a konzolok nyolc-tíz évig nem változnak, így óhatatlanul is be fog következni az a pillanat, amikor a tabletek és okostelefonok tudásban jóval túlszárnyalják a mostani konzolgeneráció képviselőit.

Akik maradnak inkább a számítógépes játéknak, azok többsége biztosan rendelkezik Steam-fiókkal, melyet az az őszi vásár alatt jól meg is lehet tömni játékokkal. Egy részletes árlistát olvashattok ez ügyben nálunk, de érdemes mindig böngészni a Steam kínálatát, hiszen náluk soha nem lehet tudni, hogy mi következik. Ha van olyan játék, amit nem fogtok tudni megvásárolni a Steam rendszerén keresztül, akkor az az Ashes Cricket 2013 lesz, amit pofátlanul olcsón sem tudtok megvásárolni, hiszen olyan pocsék lett a Trickstar csapatának két éve kemény munkájába kerülő alkotás, hogy a kiadó 505 Games utasítására az online áruházból és a boltok polcairól is eltüntették az alkotást. Természetesen több oldal felelőssége is megkérdőjelezhető ilyenkor, hiszen a kiadó részéről illet volna ellenőrizni a munkálatokat, de a Steam is jobban megválogathatná, hogy mit enged be online boltjába.

A Steam számára is megnyugtató kijelentést tett a héten Matt Wright, az Nvidia értékesítési menedzsere, aki a most kibontakozó next-gen konzolháborúban egyértelműen a harmadik felet, vagyis a PC-t nevezte meg győztes platformként. Szerinte ugyanis ha megvizsgálunk egy játékra kiélezett konzolt és egy játékra kiélezett számítógépet, akkor egyértelműen az utóbbi kerül ki győztesen. Az nVIDIA részéről felvetődött egy előre összeállított, viszonylag kis méretekkel rendelkező, játékosoknak szánt számítógép megjelentetése is, erre azonban még biztosan várni kell.

News.zip - a 2013. 48. hét legfontosabb hírei - 3. kép

A konzolok egyik nagy előnye, maga a GTA 5, mely egyelőre még mindig nem jelent meg PC-re, azonban a konzolos DLC-k fejlesztése gőzerővel zajlik. Egy különleges hangfájlból kiderült, hogy miket is várhatunk a a következő csomagba. Olyan érdekes dolgok jöhetnek, mint a kaszinók és a cápavadászat, de rengeteg új verseny is helyet kaphat majd, melyek beltéri versenyek és custom car események is lehetnek. Ha már a DLC-k kerültek szóba, akkor nem lehet elmenni a decemberben érkező Batman: Arkham Origins sztori DLC mellett, amiben a fiatal Bruce Wayne egy újabb kalandját ismerhetjük meg benne, méghozzá egy nindzsákkal gazdagon megpakolt kolostorral a középpontban. A frissítések és új kiegészítések terén még érkezett egy örömteli hír a héten, mely a World of Tanks játékhoz köthető. Kiderült ugyanis, hogy a játék következő frissítése hozza majd meg a japán tankokat, amire már oly sokan vágynak. A frissítéssel összesen négy könnyű tank - köztük a Type 5 He-Ko -, kilenc médium páncélos - köztük az STB-1 és a Type 3 Chi-Nu Kai -, valamint egy prémium tank is megtalálható lesz, de az új jövevények mellett átdolgozásra kerül a World of Tanks fényrendszere is, amitől sokkal realisztikusabbá válik majd a végeredmény.

A mozik világával kapcsolatban is érkeztek érdekes hírek, hiszen egyre több jel utal arra, hogy mozifilmet készítenek az idei év legjobb PlayStation 3-exkluzívja alapján, mely a The Last of Us nevet viseli. Erre abból lehet következtetni, hogy bejegyzésre került a thelastofusmovie.net domain név, ami nem kizárt, hogy csak biztonsági okokból történt, de az sem zárható ki, hogy a Sony-nak tervei vannak vele, hiszen a háttérben talán már megkezdődtek a produkció munkálatai. Hivatalos megerősítés még nincs, de a munkálatok komolyabb fázisba való lépéséig nem is várható. A másik mozis hír elszomoríthatja a Warcraft rajongóit, hiszen a hivatalosnak tekintett részletek alapján ugyanis a Universal és a Legendary elcsúsztatták az adaptáció premierjét, így az 2015. december 18-a helyett csak 2016. március 11-én debütálhat majd.

A végére pedig egy sokak számára örömteli hírt említenénk meg, mely szerint Bully játékcímet és logót regisztrált a Take Two. Az esettel kapcsolatban túl sok extra információ nem áll a rendelkezésünkre, ha csak az nem, hogy a kérdéses márkanév a Bully Bullworth Academy: Canis Canem Edit lett, ami a levédetés mellé érkezett információk értelmében egy videojátékot takar.

News.zip - a 2013. 48. hét legfontosabb hírei - 4. kép

Végezetül pedig kalandozzunk el kicsit a blogok világába. Kezdjük is mindjárt egy remek Cooler Master ajánlattal, amire árazás szempontjából tényleg nem lehet panasz, ráadásul a kellő tudással is rendelkeznek az ajánlat szereplői.

Természetesen ti is számos blogok írtatok a héten. Yanez-t már lassan meg sem kell említeni, mármint a nevét, hiszen a Mosolygós Szombat szavakból már egybúl ő jut az olvasók eszébe. A sorozat legújabb részén is széleseket mosolyogtunk. Érkezett tőle egy másik bejegyzés is, mely a babonákat vesézi ki és szintén olvasásra ajánlott. Azer11 folytatta a Lux Bellum sztorit, melynek következő állomása az Andrews nevet kapta.

News.zip - a 2013. 48. hét legfontosabb hírei - 5. kép

A hét blogja díjat pedig ezúttal DaNyEE-nak ítéltük oda, mégpedig az Érdekesnek talált Indie játékok 2. néven érkezett írása miatt. Reméljük ti is találtok olyan alkotást a listájában, mely elnyeri a tetszésetek.
7 hozzászólás

fantis6

7 éve, 6 napja

garat danyee

válasz erre

DaNyEE

7 éve, 2 hónapja és 6 napja

Nagyon jót tesz az egómnak, köszönöm szépen!

válasz erre

Yanez

7 éve, 2 hónapja és 6 napja

Grat DiNnyEE! Reméltem is, hogy bekerülsz eme remek bejegyzéseddel az ajánló csúcsára!

válasz erre

Androgeek

7 éve, 2 hónapja és 6 napja

Gratulálok a hét blogjának. Csak így tovább! (: Elég hír dús hetet zártunk.

válasz erre

Azer11

7 éve, 2 hónapja és 6 napja

Gratula DaNyEE, én pedig köszönöm a megemlítést

válasz erre

LolZ

7 éve, 2 hónapja és 6 napja

Grat. DaNyEE. Most sem szűkölködtünk érdekes hírekben.

válasz erre

totyak

7 éve, 2 hónapja és 6 napja

Grat a hét blogjának. Lassan nekem is elő kellene állnom valamivel, mert már rég írtam blogot.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljatotyak profilja