News.zip - a 2013. 41. hét legfontosabb hírei

2013. október 13.
1.9181
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Újabb vasárnaphoz érkeztünk, így itt az ideje, hogy egy remek olvasmány formájában összefoglaljuk nektek a hét legfontosabb és legérdekesebb eseményeit, valamint a hét blogját is ezen összefoglalónk végén tudjátok majd meg, tehát izgalomban sem lesz hiány az olvasás közben.

A legnagyobb nevek ismét előkerülnek, de ahogy azt megszokhattátok, a kevésbé felkapott, ám mindenképpen említésre méltó nevekről is mindenképpen írunk.

A nagy nevek táborába tartozik a GTA V is, mely ugyan remek fogadtatásban részesült, ám a problémák nem kerülték el az alkotást, valamint annak később megjelenő Online módját is. A Rockstar azonban azon vállalatok közé tartozik, amelyek törődnek a játékosokkal, ennek pedig hangot is adtak a héten. Kiderült ugyanis, hogy a 1.04-es frissítés mellé kompenzáció is jár a játékosok számára. A kompenzáció virtuális pénzben történik, melyet számos tevékenység során hasznosíthatunk a játék során, valamint a mentések kapcsán felmerült problémákat is orvosolták, mely sokak számára okozott eddig kellemetlen perceket.

Ez mind szép és jó, ám a PC-s felhasználókat egyáltalán nem érdekli, hiszen ők még mindig nem kapták meg a várva várt kiadást, melynek okáról az Intelnek is megvan a véleménye. Ezt Chris Silva nem is rejtegette, mi pedig továbbítottuk felétek az ő elméletét. A PC-s verzióval kapcsolatban egy másik hír is terjedt a héten, mely szerint 2014 első negyedéve során érkezhet meg a számítógépekre szánt verzió. Ez nem nyert még megerősítést, valamint maga az intervallum sem rövid, de ezek apró reménysugarak lehetnek számos felhasználó számára.

A számítógépekkel kapcsolatban egy érdekes statisztika is napvilágot látott a héten, melyben nem túl biztatóak az eredmények. A csökkenő PC-eladások természetesen nem jelentik azt, hogy más hasonló termékekből is kevesebbet adtak volna el, sőt a mobilitást segítő táblagépek piaca egyre csak növekszik.

News.zip - a 2013. 41. hét legfontosabb hírei - 2. kép

Egy másik statisztikai adatokon alapuló hírünk is volt a héten, mely ugyan még csak előrejelzés formájában van jelen, ám a jelenlegi adatok szerint be is fog következni a jóslat. Ha érdekel titeket az, hogy az emberek vagy az internet-képes eszközök száma lesz e várhatóan a nagyobb 2017-ben, akkor nálunk utána tudtok olvasni.

Október 17 szép nap lehet a játékosok számára, hiszen ezen a napon érkezik a The Stanley Parable HD, mely egy egyszerű Half-Life 2 modifikációként jelent meg 2011-ben, ám hatalmas sikere előrevetítette az újabb változatok megjelenését. Főszereplőnk, Stanley egy irodaház szorgos dolgozója, ám egy nap a megszokott eseményeknek vége szakad. A történet bővített kiadását egy videóval kiegészítve megtaláljátok nálunk.

News.zip - a 2013. 41. hét legfontosabb hírei - 3. kép

Térjünk át egy kicsit a konzolok világára, hiszen hazánkra vonatkozó bejelentés is történt a héten, ráadásul végre igen pozitív tényeket tartalmazó dologról van szó. Kezdjük is a hét legjobb konzolos hírével, mely szerint december 13-tól Magyarországon is kapható lesz a PlayStation 4. Ez nagyon jó hír a Sony konzoljáért rajongó játékosok számára, ám kevésbé jó sok szülőnek, akik a karácsonyi kívánságlistán bizony sok esetben fognak majd találkozni az új konzollal. Az alapár 127.900 forint lesz, a készletek pedig valószínűleg igen korlátozottak lehetnek. Az esetleges bundle csomagról is olvashattok erről szóló bejegyzésünkben.

A másik érdekes konzolos hír a konkurens gyártó, a Microsoft háza tájáról érkezett, mely szerint Egér- és billentyűzettámogatást is kaphat később az Xbox One. Ez még nem hivatalos bejelentés, ám ha valós igény merül fel a fejlesztők és a játékosok részéről, akkor a megemlített hajlandóság nagyot dobhat a döntésen. A Sony pont ellenkező irányba ment el a DualShock 4 kontrollerével, hiszen megerősített információk szerint az irányításra szolgáló eszköz alapvető funkciói tökéletesen kompatibilisek lesznek a PC-vel is. Természetesen nem a legolcsóbb PC-s irányítóról lesz szó, tehát az járhat igazán jól, aki konzol mellett számítógéppel is rendelkezik, valamint van olyan játék a birtokában, melyet inkább PC-n játszana, a DualShock 4 eszköz segítségével.

Ha már az irányításnál tartunk, a Steam Controller is hallatott magáról, sőt egy több játékot is magában foglaló videóval is demonstrálták az érkező kütyü tudását. A játékok között olyan nevek szerepelnek, mint a Portal 2 és a Counter Strike: GO. Idén még csak néhány szerencsés juthat hozzá az első tesztpéldányokhoz, ám a hivatalos megjelenés után nagy érdeklődésre számíthatunk.

News.zip - a 2013. 41. hét legfontosabb hírei - 4. kép

A játékoknál maradva mindenképpen ajánljuk nektek, hogy tekintsétek meg a The Long Dark első gameplay videóját, hiszen egy különleges játékról van szó, melyben zord körülmények között kell helytállnunk. Aki mindig is szeretett volna túrázni egyet északon, az kevesebb ráfordítással hamarosan meg is teheti. A játékkal kapcsolatban egy másik jó hír is napvilágot látott, mely szerint egy profi szinkronszínész csatlakozott a munkálatokhoz. A kiválasztott Jennifer Hale méltán híres a szakmában, hiszen olyan videojátékokon dolgozott már a múltban, mint a Mass Effect, a BioShock Infinite, a Halo 4 és a Metal Gear Solid. Megemlítendő még, hogy a játék megjelenése a támogatókon múlt, hiszen a kickstarter oldalon gyűjtöttek pénzt a fejlesztők, ám szerencsére a meghatározott összeg össze is gyűlt a határidőn belül.

A Sleeping Dogs első része sokak számára jelentett pozitív csalódást, így többek örülhetnek az érkező folytatásnak is. A United Front Games hivatalosan is bejelentette, hogy elkezdték a Sleeping Dogs: Triad Wars címmel érkező játék munkálatait. Bővebb információt még nem közöltek, a megjelenés is viszonylag távol van, ám 2014-ben mindenképpen számos új információval gazdagodhatunk majd.

News.zip - a 2013. 41. hét legfontosabb hírei - 5. kép

A válogatott hírek végére szeretnénk nektek egy remek vasárnapi programot is ajánlani egy virtuális séta keretein belül. A célállomás nem más, mint az Olaszország északi részén található Lamborghini múzeum. A belépőtöket nálunk is kiválthatjátok, hogy ehhez mit kell tennetek? Csak kattintani azután olvasni, majd megint kattintani.

Az összefoglalónk vége felé közeledve a szokásos blogos dolgok maradtak már csak hátra. Az előző News.zip óta érkezett egy újabb hivatalos blog az MSI jóvoltából. Az első bejegyzésből megtudhatjátok, hogy milyen témákat fognak majd kivesézni a srácok, valamint a termékek megkülönböztetéséről is írtak. Kérdéseiteket és ötleteiteket természetesen hozzászólások formájában szeretettel várják az illetékesek.

Áttérve az általatok készített blogokra Yanez Mosolygós Szombat 5 néven érkező írását mindenképpen ajánljuk, hiszen a mosolygás a minimum, amivel az arcotok reagálni fog a soraira. Második ajánlatunk mrxten Codex Seraphinianus (érdekes elképzelések) néven érkező írása. Remek képek és nagyon érdekes témaválasztás.

News.zip - a 2013. 41. hét legfontosabb hírei - 6. kép

A hét blogja címet és a vele járó krediteket pedig DaNyEE nyerte el. Amivel kiérdemelte az pedig nem más, mint az általa érdekesnek tartott Indie játékok gyűjteménye. Számos olyan játékot említett meg, melyek tényleg nagyon ígéretesnek tűnnek.
10 hozzászólás

totyak

6 éve, 5 hónapja és 7 napja

Gratula a legjobb blogért

válasz erre

juhaszandor

6 éve, 5 hónapja és 7 napja

Grat a hét blogja címért.

válasz erre

DaNyEE

6 éve, 5 hónapja és 7 napja

Remélem az új Sleeping Dogs-ról mihamarabb lesz hír
és köszönöm szépen srácok

válasz erre

TheLondon

6 éve, 5 hónapja és 7 napja

Hát igen szerintem ezt a Rockstar sem így akarta.

válasz erre

kpal

6 éve, 5 hónapja és 7 napja

Rockstar ilyen bakit ejt ,egy ilyen nagy projekten Pc megjelenés remélem simán zajlik és minden úgy müködik ahogy kell.

válasz erre

Yanez

6 éve, 5 hónapja és 7 napja

Szerintem ez egy nagyon jó hét volt! Sok jó és érdekes hírt láthattunk, mind az MS, mind a Sony részérôl. És természetesen a játékokról is akadt szemezgetnivaló hír. Külön drakula a blogolóknak, közölük egy virtuális pofa sör DaNyEE-nek!

válasz erre

csirkee

6 éve, 5 hónapja és 7 napja

grat a blogolóknak, és a hét híre szerintem a ps4 megjelenési dátuma volt várom, és remélem lesz lehetőségem kipróbálni is

válasz erre

Nabuka

6 éve, 5 hónapja és 7 napja

Jó sűrű hét volt ez is

válasz erre

italianman

6 éve, 5 hónapja és 8 napja

Gratulálok DaNyEE .

válasz erre

WillThaWheel

6 éve, 5 hónapja és 8 napja

Szép hírek, de a legjobban a hét blogja tetszett. Szép gyűjtemény, grat Danyee

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WarriorAutobot profilja1000feri profiljamarco profiljagery1113 profiljaAthos99 profilja