News.zip - a 2013. 39. hét legfontosabb hírei

2013. szeptember 29.
2.0361
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Ismét egy vasárnaphoz érkeztünk, mely a hét utolsó napja, de remélhetőleg a Game Channel olvasói számára többet jelent ennél, hiszen mindenkinek beugrik a szokásos heti összefoglalónk, amiben a legérdekesebb híreket gyűjtjük nektek minden héten össze, valamint az adott héten megírt blogok közül is kiválasztjuk azt, amely megkapja a hét blogja címet és a vele járó kreditet.
 

Az elmúlt hét nap eseményei közül is volt miből szemezgetni, a GTA V még mindig beszédtéma, így nem maradhatott ki, de lesz szó Kínáról és a Steam bejelentéseit is összefoglaljuk nektek.

A GTA V egy ideje állandó szereplője összefoglalónknak, ám vélhetően kevés olyan ember akad, aki szerint jogtalanul tenné mindezt. Természetesen ahogy távolodunk a játék konzolos premierjétől, úgy csökken a hírek száma is, ám mivel PC-re még nem érkezett meg és az Online mód is várat még magára, ezért van miről beszélni bőven.

Kiderült, hogy miért késik a GTA Online. Teljes mértékben elfogadható az indok, hiszen valóban hatalmas a játék, melyet szerencsére nem kapkodtak el a fejlesztők. Az Online mód a kis késéssel még talán nyert is, hiszen sokan végigvitték már a játékot, így mire kijön, valódi újdonságot hozhat a legtöbb játékos számára. Azt azonban mindenkinek érdemes tudnia, hogy az október második napján érkező mód még okozhat némi fejfájást, hiszen a Rockstar is beismerte, hogy dolgoznak a zökkenőmentesség biztosításán és minden játékos türelmét kérik. A PC tulajok még mindig szomorkodhatnak, de talán már nem sokáig, hiszen minden héten előkerül valamilyen PC-verzióról szóló hír. Nem volt ez másként most sem, hiszen egy újabb online áruház listázta a játékot.

A béta lehetőséget megkapó és játékaikat videó formájában rögzíteni szerető Battlefield 4 játékosok remek hírt kaptak, hiszen nem lesznek törölve videóik a megosztókról, vagy saját oldalaikról, ugyanis az illetékesek megerősítették, hogy nem kell semmilyen titoktartási dolgok szerint eljárniuk a tesztelőknek. Az örömhír mellett azért érkezett egy negatív pont is, mely szerint a béta verzió csak 64-bites rendszerrel kompatibilis.

A túlélőhorror játékok egyre népszerűbbek manapság, ezt szeretné kihasználni a The Evil Within is. Kedvcsinálónak a fejlesztőcsapat egy, a megszokottnál is hosszabb videóval kedveskedett, melyet minden olyan játékosnak ajánlunk, aki kedveli ezt a műfajt.

News.zip - a 2013. 39. hét legfontosabb hírei - 2. kép

A héten az AMD sem tétlenkedett, hiszen egy nagyszabású prezentációt tartott, melyen érkező termékeit és technológiáit mutatta be a közönségnek. Természetesen mi is beszámoltunk az eseményről, melyen a játékok is nagy szerepet kaptak. A vállalat támogatásával érkezik majd 2014 nyarán Lichdom, melyről mi is megosztottunk néhány információt. Mindenképpen érdemes lesz figyelemmel kísérni a játékot, az első információk ugyanis bizakodásra adnak okot.

A Need for Speed sorozat már jó pár éve az autós játékok kedvelőinek egyik kedvenc projektje, mely a moziba is megérkezik. Egy trailer is érkezett, ráadásul igen pörgősre sikeredett, csak nehogy ez legyen az összes durranás a teljes filmben is.

A játékmotorok nagyon fontos szerepet töltenek be egy adott projekt sikerében. Az egyik legnépszerűbb alapot az Epic Games által fejlesztett Unreal Engine szolgáltatja, melynek érkezik majd a következő generációja. Egy új videó is érkezett a készülő motorral kapcsolatban, érdemes megnézni.

News.zip - a 2013. 39. hét legfontosabb hírei - 3. kép

A héten több Microsoft termékkel kapcsolatban is kiderült meddig tervezik támogatni a redmondiak. A Windows XP napjai meg vannak számlálva, de ez igaz a népszerű Windows 7-re is. A pontos dátumokat a redmondi rendszerek támogatását taglaló hírünkben olvashatjátok el. Ide kapcsolódóan említenénk meg, hogy az új Xbox One konzolról is kiderült, hogy meddig tervezik támogatni. Az Xbox 360 is tartja még magát, ráadásul a tengerentúlon nagy akcióval kínálják a konzolt.

Ide kapcsolódik, hogy végre Kínában is feloldották a konzolok tilalmát, melyet a Microsoft kegyetlenül kihasználna egy új konzollal.

A Ubisoft legnépszerűbb játékai közé sorolandóak az Assassin's Creed részek, így nem csoda, hogy érkezik a folytatás. Az Assassin's Creed IV: Black Flag néven érkező játék kalózaival ismerkedhettünk meg a héten.

News.zip - a 2013. 39. hét legfontosabb hírei - 4. kép

A Valve is igen termékeny volt a héten, egy teaser oldal keretében rántották le a leplet legújabb fejlesztéseikről, melyek igen érdekesnek ígérkeznek. Az első az Nvidia segítségével érkező SteamOS, mely egy Linux alapokon nyugvó rendszer, amit kifejezetten játékosok számára fejleszt a Valve. A második bejelentés egy Steam Machines névre hallgató projekt, mely tulajdonképpen egy felhívás. A konkrét információkkal nem túl teletömött bejelentésről itt olvashattok. A harmadik bejelentés szerencsére már egy igen konkrét termék, ami a Steam Controller nevet kapta. Az irányításban segédkező eszközt PC-s játékok esetében használhatjuk, valamint kedvünkre személyre is szabhatjuk a funkciókat.

A mozgás nagyon fontos része kell hogy legyen az életünknek, sokan azonban inkább a képernyőn keresztül szeretnek focizni. Nekik a PES vagy a FIFA sorozat tagjai kínálják a legjobb élményt. A héten befutottak az utóbbi projekt legújabb játékának, a FIFA 2014-nek az értékelései. A PES után a FIFA is igen magas pontokat kapott. Tény, hogy a két legjobb focis játékról beszélünk, melyek minden évben tudnak egy kis újdonságot mutatni.

Szintén egy virtuális mozgásforma a Google Street View szolgáltatása, melyen most már olyan kalandos helyeken is sétálhatunk néhány kört, mint az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet, ismertebb nevén a CERN épülete. Mindenkinek érdemes megtenni néhány lépést, hiszen kevesek juthatnak be személyesen az ilyen helyekre.

Lassan elérkezünk összefoglalónk végére, mely általában a blogokról szól. Bevezetésként megemlítenénk a héten érkezett hivatalos blogok témáit is, melyek nagyon érdekesek.

A Cooler Master csapata azt fejtegette nekünk, hogy milyen számítógépházat vigyünk játékra és lanra. Minden kedves olvasónk véleményét várják a srácok!

A Kingston fiai pedig egy érdekes eszközről írtak nekünk, mely a MobileLite Wireless nevet kapta. Célja a saját fájljaink egyszerű tárolása és megosztása. Több eszközt is tud egyszerre kezelni és nem feltétlenül szükséges a vezeték nélküli adatmozgatás. Minden szükséges információt megtudhattok a Kingston legújabb blogjából.

Végezetül mi mással is zárhatnánk, mint a hét blogja cím kiosztásával. Előtte azonban egy írást megemlítenénk, ahogy tettük ezt eddig is. Yanez ismét remek írásokkal látott el minket, mi most a GTA V, avagy a hype effect varázsa néven érkező írását emelnénk itt ki.

News.zip - a 2013. 39. hét legfontosabb hírei - 5. kép

A hét blogja címet és a krediteket 5t3v3nk3 kapja, a Gondolatébresztő: Digitális messiás. néven publikált írásáért. A sorokat olvasva szerintünk rajtunk kívül is sokan elgondolkodnak néhány dolgon.
8 hozzászólás

juhaszandor

6 éve, 10 hónapja és 5 napja

Gratula Steve!

válasz erre

kpal

6 éve, 10 hónapja és 7 napja

BF4 béta jó volna Pc-n , de így csak a vidok maradnak

válasz erre

totyak

6 éve, 10 hónapja és 8 napja

Drakula a hét blogjáért.

válasz erre

Yanez

6 éve, 10 hónapja és 8 napja

csirkee írta:
Nagyon jók és érdekesek lettek az official blogok a héten!
És természetesen jó híreket is kaptunk, mondjuk én a legjobban a 2014 Just Dance-nek örültem, mert jó lesz a zenei felhozatala

Grat a blog íróknak, Yanez-nek is, hiszen jó kis írásokat kaptunk tőle, és persze Steve-nek is
Köszönöm csibikém!

válasz erre

1000feri

6 éve, 10 hónapja és 8 napja

hosszú hét volt...

válasz erre

csirkee

6 éve, 10 hónapja és 8 napja

Nagyon jók és érdekesek lettek az official blogok a héten!
És természetesen jó híreket is kaptunk, mondjuk én a legjobban a 2014 Just Dance-nek örültem, mert jó lesz a zenei felhozatala

Grat a blog íróknak, Yanez-nek is, hiszen jó kis írásokat kaptunk tőle, és persze Steve-nek is

válasz erre

Yanez

6 éve, 10 hónapja és 8 napja

Érdekes hét volt, nekem tetszett! Te meg Steve ügyes vagy, grat!

válasz erre

rDAVE

6 éve, 10 hónapja és 8 napja

Hoppá, majdnem kimaradt Steve blogja, na akkor olvassunk egyet! Addig is grat a hét blogjához!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt