News.zip - a 2013. 30. hét legfontosabb hírei

2013. július 28.
4.2331
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
CDVD profilja, adatai
CDVD
Lassan lezárul az év eddigi legforróbb hete vagy ami még érdekesebb: a hét ami világelsőséget hozott az ASUS-nak, egy 200 ezres tábort, akik petíciót írtak alá a GTA 5 PC-s verziójáért, de akit ez hidegen hagy, az olvashat a beérkezett negyedórás Assasins Creed IV gameplay felvételről, sőt örülhetnek a "mutáns-barátok", mert vadiúj X-men játékot jelentettek be, eközben, már pénteken megírtuk, hogy függetlenedik az Activision Blizzard, végül pedig bemutattunk egy karcsú és kívánatos mindenest.

Bizonyára sokunk aláírására tartottak már igényt a mindennapok során, közügyek, nemes célok, építkezések engedélyezése vagy éppen tiltása okán. De az, hogy petíció induljon egy játék PC-s változatának kiadásáért, hallatlan. Főleg, hogy a szóban forgó játék a Rockstar-féle GTA 5. Az éppen emiatt elkeseredett GTA-s fanatikusok egy elkeseredettnek nem nevezhető próbálkozással próbálják meglágyítani a kiadó megkövesedett szívét: petíciót indítottak kedvencükért és annak PC-s verziójáért, céljuk pedig 300 ezer aláírás összegyűjtése, amiből rövid idő alatt 200 ezer szignó már össze is gyűlt.


News.zip - a 2013. 30. hét legfontosabb hírei - 2. kép

A hétfő ezen a júliusi héten Tajvanon nemcsak a hét első napját jelentette, mert az ott székelő Asus bizony a csúcsra ért világelsőségével, hiszen az Asus 8-as sorozata a világon elsőként kapott USB 3.0 tanúsítványt. Ehhez több mint 190 szigorú feltételekhez kötött tesztet kellett teljesítenie. Az igazi stressztesztként is felfogható megpróbáltatások közé nyúzóteszt is bekerült. Ezen folyamat során vizsgálták a jelminőséget, illetve hogy milyen adatátviteli sebességre képes az alaplap hosszabb időn át. A teljes SuperSpeed adatátviteli sebesség akár 5 gigabit/másodperc is lehet - ez tízszerese az USB 2.0 sebességének. És a Tajvani gyártó büszkén jelentette, hogy a héten a 4. generációs Intel Core processzorokhoz készült TUF Gryphon Z87, H87-Plus és B85-Plus a világ első SuperSpeed tanúsítvánnyal rendelkező Intel 8-as sorozatú lapkakészletes termékcsoportjává avanzsáltak.

A hét közepe felé tartva, szerdán éppen alábbhagyhatott volna a lelkesedés, amikor egy nem akármilyen felvétel, egy gameplay felvétel érkezett. Negyedórában mutatva be az Assasin's Creed IV. mozzanatait. A kizárólag in-game mozzanatokat tartalmazó mozgókép ugyanakkor nem csak a jól szituált gameplay pillanatok miatt tekinthető érdekességnek, hanem azért is, mert Ashraf Ismail, avagy a játék direktora folyamatosan kommentálja a látottakat, így kérdésünk sem maradhat a videó megtekintése közben.

News.zip - a 2013. 30. hét legfontosabb hírei - 3. kép

Csütörtökön újabb Marvel-játék megjelenéséről közöltünk írást: Még idén ősszel örülhetnek a képregények rajongói, mivel a Marvel és a GREE bejelentette az X-Men: Battle of the Atomot, amelyet a hivatalos közleményben újgenerációs kártyajátékként jellemeztek. Hogy mitől lesz újgenerációs egy iOS és Android rendszerekre érkező kártyajáték? Nos a kérdés egyelőre megfejtésre vár, de ezzel kapcsolatban azt ismételgették a fejlesztők, hogy komoly újdonságok, így szemkápráztató grafika, csapat-alapú harcok és a kártyás akciójátékok egyik új szintje vár majd ránk.

Szó esett a komoly fejleményről, miszerint függetlenedik az Activision Blizzard. A vállalat mérföldkőhöz érkezett: kivásárolják magukat a Vivendi tulajdonából. Ezen kívül az Activision Blizzard nyilvánosságra hozta az előző üzleti negyedévének jelentéseit. Ebből kiderül, hogy a World of Warcraft előfizetők száma nagymértékben csökken, ugyanis ebben a negyedévben 600 000 előfizető hagyta ott a játékot, így már csak 7,7 millió a játékosok száma. Amennyiben figyelembe vesszük a korábbi negyedéveket akkor látszódik a csökkenés mértéke, hiszen márciusban még ugye 8,3 millió játékos volt, míg februárban 9,6 millió.

News.zip - a 2013. 30. hét legfontosabb hírei - 4. kép

A hétvégébe nyúlva pedig foglalkoztunk a karcsú és kívánatos mindenessel, túl ezen tulajdonságain még ténylegesen szemet-gyönyörködtető is az MSI Adora24. Az Adora24 ultravékony készüléket szemünk fogja kívánni a leginkább. Hogy miért? Azért, mert az MSI masinája a gyártás során vibrálásmentes kijelzőt kapott, ennek köszönhetően csökkenti a zajszintet, vagyis szemünket kevésbé fogja megterhelni a gépezet használata. Nem mellesleg ez az első AIO gép, mely ilyen speciális képernyőt kapott. Az AIO PC sokat emlegetett képernyője egy 23,6"-es LED panel, 1920x1080 pixeles felbontással, ami egyszerre legfeljebb 10 érintést képes kezelni.

A hét blogja
Az eheti egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó internetes napló itt a Game Channel berkein belül richie8 rendhagyó történelmi áttekintése lett Windows Történelem címmel. E bejegyzésben a Microsoft alapításától napjainkag találunk a Windowshoz kapcsolódó információkat: Egy modernebb, átláthatóbb struktúrán gondolkodtak, melynél nem kell bonyolult parancsokat használnia a usernek. Az Apple cég legkoraibb MacOS forrásaira építve kifejlesztették saját grafikus felületüket. Így készült el a Windows 1.0, 1985-ben. Ez még nem volt teljesen operációs rendszer, igazából az MS-DOS egy bővítése volt.
14 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 23 napja

Külön örülök, hogy az általam szeretett Asus márkanév az USB3.0 tanúsítvánnyal sikereket ért el.

válasz erre

richie8

11 éve, 7 hónapja és 23 napja

Köszönöm a megemlítést mosolygó smiley

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljatotyak profilja