News.zip - a 2013. 10. hét legfontosabb hírei

2013. március 10.
1.9861
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A kissé álmatagon induló hetünk szerdára már szerencsére elkezdte felvenni a már jól megszokott iramot, ugyanis egy külföldi magazin jóvoltából ezen a napon érkezett friss infó a legfrissebb Thief játékról.

A napvilágot látott hírek szerint az eddig Thief 4 néven nyilvántartott reboot nemes egyszerűséggel csak a Thief címet fogja viselni, ráadásul a forrásunk azt is tudni vélte, hogy akárcsak az eddigi epizódok esetében, a főhős ezúttal is a Garett névre hallgató tolvajunk lesz, aki a már megszokott játékmenet keretén belül egy ipari-fűszerezésű városban fogja űzni hivatását. A Thief miatt egyelőre még nem kell rohannunk a boltokba, mivel a játék érkezésére a tervek szerint csak valamikor 2014 folyamán számíthatunk, mégpedig PC-s, PlayStation 4-es, illetve egy másik, egyelőre még be nem jelentett next-gen konzol változat formájában.

De a gamereknek azért nem kell 2014-ig várniuk, hogy egy jó játékhoz jussanak, ugyanis a Sega hivatalos megjelenési dátummal ruházta fel a PC-s stratégák által régóta várt Company of Heroes második részét. A bejelentésből kiderült, a tavaszi megjelenésről ugyan le kell mondanunk, ám megnyugtatásul közölték, a Company of Heroes 2 még így is mind az amerikai, mind pedig az európai boltok polcain június 25-én fog felbukkanni! Szerencsére olyan vérlázító késlekedés ezúttal nem lesz, ráadásul Greg Wilson azt is elárulta, hogy addig is a játék további finomításával lesznek elfoglalva, na és persze emellett előkészítik a Company of Heroes 2 zárt béta-nyúzópróbáját is. Izgatottan várjuk a további fejleményeket!

Június 25-én érkezik a Company of Heroes 2

Június 25-én érkezik a Company of Heroes 2


Igaz, egyelőre még csak a vérbeli tavaszt várjuk, ám legfrissebb infókból kiderült, a zombirajongó gamerek már az őszi hónapokat is böngészhetik naptárjaikban, ugyanis a The Walking Dead második évadjának megjelenése ezen időszakban várható. A szóban forgó információ egyébként távolról sem ilyen zökkenőmentesen látott napvilágot, hiszen nem sokkal a hír előtt Dan Connors, a Telltale Games szórakozott vezére az újságírók kérdésére azt válaszolta, a második évad premierjére csak valamikor jövő ősszel számíthatunk, ám erről szerencsére kiderült, valójában csak egy figyelmetlenségről van szó, vagyis a The Walking Dead folytatása még az idei évben esedékes! Remélhetőleg hamarosan már pontos megjelenési dátumokkal is gazdagabbak lehetünk!

Idén ősszel érkezik a The Walking Dead második évadja

Idén ősszel érkezik a The Walking Dead második évadja


Már eddig is tudni lehetett, hogy a Planescape: Torment örököseként számon tartott Torment: Tides of Numenera megszületése egy Kickstarter projekt sikerességén múlik, azonban a most lezáruló időszak ezen eseményről is remek híreket hozott. Mint tudjuk, az inXile Entertainment csapata a megvalósításhoz 900.000 dollár összegyűjtését tűzte ki célul, amit a kampány elindítása után mindenki meglepetésére nem kevesebb mint hat óra alatt el is értek! Ám hogy a projekt mekkora érdeklődésnek is örvend mi sem bizonyítja jobban, hogy a Kickstarteres rajt után 24 órával már 1,5 millió dollár gyűlt össze, míg ez az összeg a tegnapi napon könnyedén átlépte a 2 milliós határt is!

Elsöprő siker a Torment: Tides of Numenera Kickstarteres gyűjtése

Elsöprő siker a Torment: Tides of Numenera Kickstarteres gyűjtése


A hét folyamán azonban a Techland csapata is hallatott magáról, így a most elmondottak után már nem is olyan nehéz kitalálni, hogy a Call of Juarez: Gunslinger névre keresztelt alkotásukról osztottak meg velünk friss infókat, többek között egy a játékról készült teaser trailer formájában. Hab a tortán, hogy ezúttal nem csak az emlegetett mozgóképnek örülhettünk, hiszen a beszámolóból kiderült, hogy a Call of Juarez: Gunslinger a jövő hét folyamán, egészen pontosan március 14-én lesz bemutatva a rajongóknak, ráadásul az ígéretek szerint jó néhány konkrét információval is gazdagabbak leszünk ekkor már. A produktum megjelenésére egyébként még az idei év folyamán számíthatunk, mégpedig PC-s, PlayStation 3-as, valamint Xbox 360-as emblémával jelölt dobozok formájában.

Hamarosan újabb Call of Juarez: Gunslinger infók várhatóak

Hamarosan újabb Call of Juarez: Gunslinger infók várhatóak


Már jó ideje tudni, a Blizzard által dédelgetett StarCraft II tulajdonképpen három, külön elkészített epizód felsorakozásakor fog teljes alakot ölteni, aminek a második, Heart of the Swarm névre keresztelt részét a rohamosan közeledő március 12-ei napon kaparinthatják meg a PC-s játékosok. A napokban azonban Dustin Browder további érdekes infókat osztott meg, amiből kiderült, hogy míg a rajongók a Heart of the Swarm érkezésére várnak, a fejlesztőcsapat már bele is fogott a Protossok történetét magába foglaló Legacy of Void munkálataiba is, ami a tervek szerint valamikor 2014, illetve 2015 tavaszának tájékán fog megérkezni, méghozzá kizárólag PC-kre.

Már a Legacy of Void munkálatai is megkezdődtek

Már a Legacy of Void munkálatai is megkezdődtek


Bár szorosan nem kapcsolódik a hét eseményeihez, mindenképp érdemes felidézni Maniac múlt vasárnap késő délutánján született, az Assassin's Creed IV: Black Flag-ről regélő hírét, aminek köszönhetően idő előtt csodálhattuk meg a játék első trailereit! A kiszivárgott mozgóképek egyébként jó néhány újdonságot mutattak a rajongóknak, így például a látványos részletek között megpillanthattuk az új, lélegzetelállító víz alatti világot is!

Idő előtt kiszivárogtak az Assassin

Idő előtt kiszivárogtak az Assassin's Creed IV: Black Flag trailerei


A Hét Blogja
Ezen a héten is megszületett a jól megszokott Hét Blogja, amelyet ezúttal Neurotic Steamer - A steames gamer kereső című irománya nyert el. A blogban olvasottak alapján elmondhatjuk, hogy nehéz, sok esetben lehetetlen találnunk kevésbé ismert játékokhoz multiplayeres partnert, ráadásul ehhez sajnos még a Steam sem kínál semmiféle segítséget. Eme probléma orvoslására Neurotic akcióba is lendült, és létrehozott egy weboldalt, amelyen keresztül könnyedén találhatunk a kiszemelt játékunkhoz magyarországi Steam gamereket! Mindenképpen plusz pont az oldalnak, hogy a használatához még csak regisztrálnunk sem kell! Multiplayer egy kedvenc játékkal? Naná! Amennyiben valaki kedvet kapott a dologhoz, csak tekintse meg a blogot, ahol rálelhettek a hiánypótló oldal linkjére is. Köszönjük a blogot, Neurotic, na és persze a munkát és a hasznos ötletet is!
12 hozzászólás

Vendég

7 éve, 10 hónapja

Új Thief örömhír! Szerettem az eredetit is. Remélhetőleg nem olyan reboot lesz ami elrugaszkodik nagyon az eredetitől...

válasz erre

Vendég

7 éve, 10 hónapja

Vendég írta:
Csak nekem tűnik kevésnek az eheti hírcsomag? Ennyire nem volt semmi érdekes?
Ahogy kezdődik is a cikk, a hét első fele dögunalmas volt...

válasz erre

Vendég

7 éve, 10 hónapja

Csak nekem tűnik kevésnek az eheti hírcsomag? Ennyire nem volt semmi érdekes?

válasz erre

Vendég

7 éve, 10 hónapja

Tömegcikk lett belőle... Mármint AC-ből.

válasz erre

csirkee

7 éve, 10 hónapja

nem gondoltam volna hogy ilyen hamar jön majd az új AC bemutatócska

válasz erre

Raiden

7 éve, 10 hónapja

Gratula Neurotic.

válasz erre

Vendég

7 éve, 10 hónapja

Gratula a bloghoz és ami benne van ahhoz meg még inkább!

válasz erre

Vendég

7 éve, 10 hónapja

Új Call of Juarez biztos jó lesz!

válasz erre

Marduk

7 éve, 10 hónapja

Gratula a hét blogjához Neurotic!

válasz erre

Vendég

7 éve, 10 hónapja

Heart of Swarm nagyon várós! Holnap launch partyra valaki?

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

7 éve, 10 hónapja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

7 éve, 10 hónapja

CoH csúszás miatt nem örülök. Amúgy a héten nagyon nem volt pozitív hír...

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt